[КСК 2010] Журналистика vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2
И без това свикнах да влизам тук и да чета - защо да не напиша нещо?
Бях в зала 292, седях най-отпред, някъде по-средата, до Симона от Стара Загора (The_iMMortal_f), а тези, останали след 16:57, сигурно са ме видели да прескачам банката :>
Написах 7 страници с труден за декодиране дребен шрифт. Първите 3 и половина са слабоконкретни, после вече намесвам разни актуални събития (Sofia Pride 2010 и "антипрайда", разбира се, митинга в Бусманци, Мондиал 2010, съпоставки, съпоставки.. и т.н.). Писах доста за нуждата от създаване на общност, за сигурността и тласъка, които получаваш, когато си част от "Ние", за противоречията, възприятията, различията и за проблема "Те". Всъщност писах какво ли не и по никакъв начин не мога да го възпроизведа, освен това не мога да възпроизведа и стила си, така че едва ли има значение.
Успех на всички, макар че звучи лицемерно да го пожелавам дни пред класиранията.
Пф, колко културен пост :>
А на този изпит се чувствах повече от излишна, но пък се оказа адски яко да съм там. + това видях познати лица :>
П.С. Казвам се Весела :>
Бях в зала 292, седях най-отпред, някъде по-средата, до Симона от Стара Загора (The_iMMortal_f), а тези, останали след 16:57, сигурно са ме видели да прескачам банката :>
Написах 7 страници с труден за декодиране дребен шрифт. Първите 3 и половина са слабоконкретни, после вече намесвам разни актуални събития (Sofia Pride 2010 и "антипрайда", разбира се, митинга в Бусманци, Мондиал 2010, съпоставки, съпоставки.. и т.н.). Писах доста за нуждата от създаване на общност, за сигурността и тласъка, които получаваш, когато си част от "Ние", за противоречията, възприятията, различията и за проблема "Те". Всъщност писах какво ли не и по никакъв начин не мога да го възпроизведа, освен това не мога да възпроизведа и стила си, така че едва ли има значение.
Успех на всички, макар че звучи лицемерно да го пожелавам дни пред класиранията.
А на този изпит се чувствах повече от излишна, но пък се оказа адски яко да съм там. + това видях познати лица :>
my lifestyle you'll be smoking
- lubasha
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Bumbroldozer написа:E, вие пък![]()
![]()
.... как 7-8 страници, аз доколкото съм осведомен от учители, помагала и бла-бла , есето не трябва да надвишава 4 страници
... Замислете се
Кой ще има нерви да чете такова голямо есе
И все пак, това е есе, така че според мен няма да е голяма болка, грамажът ...
и аз съм на това мнение, както споменах, а и съм доказателство, на предварителния се впуснах в едни обяснения, разнищване на проблеми, 8-9 страници написах и йок! Добър!
Мнението беше изказано от РЕПОРТЕРА на НОВА ТВ!
“I am the only person in the world I should like to know thoroughly.”O.Wilde
- lubasha
- В началото бе словото
Весела, видях те 
Успех и на теб!
Успех и на теб!
- lubasha
- В началото бе словото
Мерси за инфото. Това е Карбовски, много се накефих на статията.mina_k написа:http://viewpoint.actualno.com/news_304462.html
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Vanity написа:И без това свикнах да влизам тук и да чета - защо да не напиша нещо?
Здравейййййй
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- mina_k
- Пишете, о, братя
за нищо!lubasha написа:Мерси за инфото. Това е Карбовски, много се накефих на статията.mina_k написа:http://viewpoint.actualno.com/news_304462.html
- Real_Boy
- Пишете, о, братя
- Специалност: КНИ (р)
Хайде да кажа и аз какво писах този път...
Очаквам 2.00
)
Започнах така : Химикът влезе в лабораторията с ясно поставена задача, трябваше да докаже,че флуорът е полезен за нас-потребителите, въпреки, че това не е точно така. И надолу вече обяснявам в разсъждения колко вредни добавки имаме в храните си НИЕ-потребителите и колко от тях умишлено са одобрени от ТЯХ-управляващите,експертите,специалистите... Писах и за рекламирането на опасни продукти като "Орбит" съдържащи АСПАРТАМ(един от най-отровните подсладители) и как в рекламата ни е спестено, че Sugarfree значи без калории, но с мозъчен тумор и главоболие... Не помня как ми беше завършено есе-то, зная само, че написах 5 страници, харесвам си го за себе си, но смятам, че на тях няма да им хареса, въпреки, че е подкрепено с факти и твърдения, които могат да бъдат проверени по всяко време в нета и в книгите.. Така, че успех на всички, аз с мойто 4.25 и 37 момчета над мен на първия изпит съм за никъде... Така, че
Очаквам 2.00
Започнах така : Химикът влезе в лабораторията с ясно поставена задача, трябваше да докаже,че флуорът е полезен за нас-потребителите, въпреки, че това не е точно така. И надолу вече обяснявам в разсъждения колко вредни добавки имаме в храните си НИЕ-потребителите и колко от тях умишлено са одобрени от ТЯХ-управляващите,експертите,специалистите... Писах и за рекламирането на опасни продукти като "Орбит" съдържащи АСПАРТАМ(един от най-отровните подсладители) и как в рекламата ни е спестено, че Sugarfree значи без калории, но с мозъчен тумор и главоболие... Не помня как ми беше завършено есе-то, зная само, че написах 5 страници, харесвам си го за себе си, но смятам, че на тях няма да им хареса, въпреки, че е подкрепено с факти и твърдения, които могат да бъдат проверени по всяко време в нета и в книгите.. Така, че успех на всички, аз с мойто 4.25 и 37 момчета над мен на първия изпит съм за никъде... Така, че
Hot as hell, romantic as heaven
Facebook - Bobby Ivanoff
Facebook - Bobby Ivanoff
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
ако имаше устен нямаше да си за никъде
Но уви,... Късмет ти пожелавам, интересен поглед си предложил може и да се оцени 
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Бих казал, че това е доста оригинално, сигурно ще си единственият, който е писал в тази насока...така че....Real_Boy написа:Хайде да кажа и аз какво писах този път...
Очаквам 2.00)
Започнах така : Химикът влезе в лабораторията с ясно поставена задача, трябваше да докаже,че флуорът е полезен за нас-потребителите, въпреки, че това не е точно така. И надолу вече обяснявам в разсъждения колко вредни добавки имаме в храните си НИЕ-потребителите и колко от тях умишлено са одобрени от ТЯХ-управляващите,експертите,специалистите... Писах и за рекламирането на опасни продукти като "Орбит" съдържащи АСПАРТАМ(един от най-отровните подсладители) и как в рекламата ни е спестено, че Sugarfree значи без калории, но с мозъчен тумор и главоболие... Не помня как ми беше завършено есе-то, зная само, че написах 5 страници, харесвам си го за себе си, но смятам, че на тях няма да им хареса, въпреки, че е подкрепено с факти и твърдения, които могат да бъдат проверени по всяко време в нета и в книгите.. Така, че успех на всички, аз с мойто 4.25 и 37 момчета над мен на първия изпит съм за никъде... Така, че![]()
- Real_Boy
- Пишете, о, братя
Аз си знам, че няма да вляза, особено с тази моята тема сега... Така, че няма смисъл въобще да очаквам висока оценка, нито съм писал за политика, нито за световно, нито за гей хората..
Mulder : Оригинално... Но първото също беше оригинално и всички тук много го харесаха, и ми говореха за какви ли не оценки.. Но пак не получих тях, така, че нека съм реалист,а не мечтател..
Mulder : Оригинално... Но първото също беше оригинално и всички тук много го харесаха, и ми говореха за какви ли не оценки.. Но пак не получих тях, така, че нека съм реалист,а не мечтател..
Facebook - Bobby Ivanoff
Facebook - Bobby Ivanoff
Звучи добре, но може да помислят, че есето ти пасва много повече на темата "Знаем ли какво ядем?".
Всъщност аз нямам никаква идея как стават нещата с този изпит, така че не мога адекватно да коментирам :>
Всъщност аз нямам никаква идея как стават нещата с този изпит, така че не мога адекватно да коментирам :>
my lifestyle you'll be smoking
- Real_Boy
- Пишете, о, братя
Vanity написа:Звучи добре, но може да помислят, че есето ти пасва много повече на темата "Знаем ли какво ядем?".
Точно така..
Facebook - Bobby Ivanoff
Facebook - Bobby Ivanoff
- Etien
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Лошото е ,че на този изпит няма нищо "в кърпа вързано". Абсолютно всичко може да се случи
Аз също не съм доволен от моето есе и по-скоро ще разчитам на оценката си от предварителния ( 4.50 ). Успех на всички !
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
- Real_Boy
- Пишете, о, братя
Абе, ако нямам 2.00, Боби да не се казвам!!
Facebook - Bobby Ivanoff
Facebook - Bobby Ivanoff
Във връзка със статията,ако ми позволите едно уточнение..
Ние и те - това са днес нормалните и хомосексуалистите
Въпреки масовото използване на думи като хомосексуализъм и хомосексуалисти трябва да изчезнат от книжовния български език, както е и при почти всички западни езици вече. В немския сега се използват правилните форми homosexuel и homosexualität.В английския също не е правилно homosexualist/homosexualism, а homosexual/homosexuality.Сексуалността на човек не е сексуализъм, не е участие в организация, партия или движение, за да се слагат наставките -ист и -изъм.И щом не се използва хетеросексуалист/хетеросексуализъм, значи не трябва да се използва хомосексуалист/хомосексуализъм.Казва се хомосексуален човек, хомосексуална ориентация, хомосексуално поведение, хомосексуални хора.
Поздрави!