Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Здравейте И аз писах МО първо желание - чудя се дали да ходя на редовен по история- на предварителната сесия имам 5.50 ,а на английски 5.08.С матурата всичко прави - 28.04 дали ще стигне за първо класиране
Ако бях момиче и имах под 5,50 по история, задължително щях да отида на редовния изпит. Вие само от предварителния имате над 100 човека, ако не се лъжа, с 5,50+, а местата в ЮФ са 165 за вас. Подсигурете се. Иначе не е изключено и с по-ниски резултати да влязат някои. На момчетата ни е по-лесно.
Радинна написа:Здравейте И аз писах МО първо желание - чудя се дали да ходя на редовен по история- на предварителната сесия имам 5.50 ,а на английски 5.08.С матурата всичко прави - 28.04 дали ще стигне за първо класиране
На мен балът ми е 28.07 и няма да ходя на редовния на история Но както си прецениш - ако искаш да си изяждаш напразно от лятото, отиди. Смятам, че оценката ти по история е отлична и на трудния изпит по английски си изкарала прекрасна оценка Та.. МО, значи сме колежки вече.
nikolayt написа:здравейте! аз съм момче и си мисля да се пробвам за МО с италиански език, но балът ми е 25.09 и не съм сигурен че ще ми бъде достатъчен
Охоо, това е голяма рядкост с италиански език! Аз също съм с италиански език. =) Много съм горда, че може да сме колеги.. не съм сигурна дали ще ти стигне за първо класиране, но за следващите може да опиташ. Защо не се явиш на редовния по история?
Е тази година се събрахме доста италаинци във форума...
евентуално и аз наесен съм МО..ама да вдигна малко историята
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Мрачен Ентусиазъм написа:Какви езици могат да се учат в МО ?
Зависи май колко хора се събират за един език, но се учат предимно западни - английски, френски, испански, италиански (всъщност не, защото засега знам за 1-2 души в ЮФ ) и други. Записваш 2 езика задължително и имаш право на 3-ти. Моите хора от 2-ри курс щяха да учат норвежки... не съм ги питала какво е станало.
Аз съм решила да запиша първи италиано и втори франсе. Обаче италианото се замислям мнооого сериозно дали да не го карам с филологията Мисля, че имам право, нали?
Аз не исках да се занимавам вече с тоя английски, но ми казаха, че първият ни език трябва да ни е най-силен. За втори се колебая между немски (учил съм го 4 години, но не знам нищо ) и френски (никога не съм го учил).
_Stella_ написа:Обаче италианото се замислям мнооого сериозно дали да не го карам с филологията Мисля, че имам право, нали?
не се набутвайте с френски...мамата си трака
Друг въпрос - като гледам за правото момчетата с бал над 26 се пишат влезли...Важи ли тва МО(като гледам баловете са сходни за МО е малко по-голям)?
_Stella_ написа:Аз съм решила да запиша първи италиано и втори франсе. Обаче италианото се замислям мнооого сериозно дали да не го карам с филологията Мисля, че имам право, нали?
За да ходите на лекции заедно с филолозите (1 курс) трябва да владеете езика на доста добро ниво. Т.е. поне да сте от такава езикова паралелка.
Вероятно ще имате същите изпити по италиански като на филолозите- зимния сем. при нас имаше студенти от Туризъм (?) но за тях мисля, че въпросът не стоеше точно така.
И аз учих френски тази година
Стела, добър избор
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."