Kaндидати за Право 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Kaндидати за Право 2010
Миналата година за момчета имаше 
Добре, тези които имат бал 26-27 е ясно, че не трябва да си дават много зор. Аз искам да попитам как да постъпя при бал 25,03 (на предварителните: литература - 4,25 и история - 4,50 и първо желание Право) ? Момче съм.
- Mackle
- Пишете, о, братя
- Курс: трети
Как да постъпиш? Трябва да го повишиш, иначе изобщо не ти е сигурно влизането. Миналата година балът на 3-то класиране като е бил 25.52 ...
- Calipso
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Всеки трябва да има собствена преценка за нещата.Не знам,как ги виждаш нещата,но за мен оценката ти по литература е достатъчна,ако ти се напрегнеш и изкараш от 5,25 нагоре по история ще можеш да се впишеш между 120 момчета.Respect написа:Добре, тези които имат бал 26-27 е ясно, че не трябва да си дават много зор. Аз искам да попитам как да постъпя при бал 25,03 (на предварителните: литература - 4,25 и история - 4,50 и първо желание Право) ? Момче съм.
Право,III курс,II поток,XVI група
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
- Tsvetanovi
- В началото бе словото
- Специалност: право/ математика
- Курс: кандидат-студент
Здравейте на всички. Догодина съм 12 клас и съм се насочил към специалност право в СУ. По бълг. език и история оценките ми през годините са само 6, но е много важно какво ще направя на изпитите. Започнал съм да го мисля от рано, защото историята в съчетание с литературата си е доста материал. Ходя на частни уроци по литература от 11 клас, а сега лятото ще започна и история. Та върпоса ми е не е ли по-добре да държа матура по анг.език вместо по история, за да запазя историята в дипломата 6.00( защото е ясно,ч е на матурата няма как да се изкара 6.00, все за нещо ще се хванат.)? Уча в езикова гимназия( доста усилено преподаване на англииски език) и смятам, че ще мога да се справя добре с тази матура. Какво бихте ме посъветвали да държа като втора матура, и вярно ли е, че сега предварителни изпити ще има още от зимата?
Благодаря ви предварително
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Tsvetanovi написа:Здравейте на всички. Догодина съм 12 клас и съм се насочил към специалност право в СУ. По бълг. език и история оценките ми през годините са само 6, но е много важно какво ще направя на изпитите. Започнал съм да го мисля от рано, защото историята в съчетание с литературата си е доста материал. Ходя на частни уроци по литература от 11 клас, а сега лятото ще започна и история. Та върпоса ми е не е ли по-добре да държа матура по анг.език вместо по история, за да запазя историята в дипломата 6.00( защото е ясно,ч е на матурата няма как да се изкара 6.00, все за нещо ще се хванат.)? Уча в езикова гимназия( доста усилено преподаване на англииски език) и смятам, че ще мога да се справя добре с тази матура. Какво бихте ме посъветвали да държа като втора матура, и вярно ли е, че сега предварителни изпити ще има още от зимата?
Eми, ако балообразуването е същото като тазгодишното, бих казал, че си е направо задължително да не ходиш на матура по история, а на нещо друго, където си добър. Аз така направих с геогр. и запазих 6.00 по история. Тая оценка по история да я изкарам тия 5 години ми костваше толкоз зор, че накрая с удоволствие я запазих.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
дръж втора матура по някой тъпанарски предмет от рода на езиците. Нещо, което знаеш и ти е приятно да учиш. Матура по история според мен е задължително да не държиш, ако искаш да си сигурен за поне една висока оценка от балообразуващите ти. В крайна сметка това е излишен риск - дори и да си добър по история все нещо може да се обърка. Така че матура английски е перфектното решение.Tsvetanovi написа:Здравейте на всички. Догодина съм 12 клас и съм се насочил към специалност право в СУ. По бълг. език и история оценките ми през годините са само 6, но е много важно какво ще направя на изпитите. Започнал съм да го мисля от рано, защото историята в съчетание с литературата си е доста материал. Ходя на частни уроци по литература от 11 клас, а сега лятото ще започна и история. Та върпоса ми е не е ли по-добре да държа матура по анг.език вместо по история, за да запазя историята в дипломата 6.00( защото е ясно,ч е на матурата няма как да се изкара 6.00, все за нещо ще се хванат.)? Уча в езикова гимназия( доста усилено преподаване на англииски език) и смятам, че ще мога да се справя добре с тази матура. Какво бихте ме посъветвали да държа като втора матура, и вярно ли е, че сега предварителни изпити ще има още от зимата?
Да! Аз държах по АЕ вместо по история.. имам 5.95 и това ми позволи да пиша и психология в СУ с матурата 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
За матурата подкрепям горните мнения.
И за предварителен изпит още зимата не е сигурно. По принцип има три изпитни сесии - зимата, пролетта и лятото, но това е само за някои предмети. ПО история тази година бяха пролетта и лятото (две сесии тоест).
И за предварителен изпит още зимата не е сигурно. По принцип има три изпитни сесии - зимата, пролетта и лятото, но това е само за някои предмети. ПО история тази година бяха пролетта и лятото (две сесии тоест).
- Tsvetanovi
- В началото бе словото
- Специалност: право/ математика
- Курс: кандидат-студент
Благодаря на всички за отговорите. Ако се запази досегашния вариант на балообразуването ще се насоча към матурата по англииски. А що се отнася до предварителните изпити искам да попитам кога излизат точните им дати, за да мога да си направя горе-долу някаква сметка?
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
За януарската сесия в началото на януари, за пролетната - края на февруари.
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Тази година първият изпит беше на 31.01, и то по математика. За какво начало на януари става дума
@Tsvetanovi, ето ти линкче да видиш как са тази година, голяма е вероятността догодина да няма особени промени
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... lozhenie_1
@Tsvetanovi, ето ти линкче да видиш как са тази година, голяма е вероятността догодина да няма особени промени
Компютърни науки I курс
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
-
heartseasee
- В началото бе словото
- Курс: първи
Ами то не ни ли личи,че сме мазохисти?Въпреки оценките си учим още,така че дано да ни приемат;поне ще намерим други като нас
Между другото,ако има хора,които се чудят що още си тровя живота,ще кажа да се посмеете,например на предварителния по история си оцапах жестоко темата с пудра за лице и живях две седмици в шок,че съм скъсана,ей сега като ходих да подавам документи и ги обърках
Та така може да изкарам хубава оценка,но трябва да си вгорча живота и нервите:това обяснение си беше брутално отклонение,ама карай