Кандидати за Психология 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Anabel_Rose
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Кандидати за Психология 2010

Мнение от Anabel_Rose »

здравейте и от мен!!!! И аз на първо желание съм писала психология, много се надявам да влезна :)))
стискайте палци и дано се видим всички на 1.10
НУПЧЕ, 2 курс

When the mind is strong, there is nothing that can stop you
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

Успех, Ралица! :)
Дано се видим на 1ви, да! :)
:cheers: С какъв изпит се пробва?
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър
Специалност: психология
Курс: първи

Мнение от FoxyGirl »

Имаме затишие...май всички учим за изпити....айде,късмет :flower:
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Амии, честно казано писах Психология на второ желание и дори да съм изгубил надежди за тук, все още вярвам, че чудото би могло да стане! :) Надеждата умира последна! Но, пък дори да не стане съм доволен, ако ме приемат в Филологията :) А, да попитам...от Българска Филология може ли да се преместя живот и здраве, ако стигна до 2 курс в Психология? Нали има варианти?
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър

Мнение от FoxyGirl »

IcebreakerR, нз дали ти рабирам правилно въпроса...имаме една колежка,която се е прехвърлила от бг филология в психология,след първата година и съответно сега пак е първокурсничка с нас :)
Аватар
Ifff_ka
В началото бе словото
Специалност: kandidat-student

Мнение от Ifff_ka »

ще има прехвърляне като гледам така как всички напират за психология,аз изгубих надежда даже и на 3-то класиране да ме приемат,но това не значи ,че няма да го уча, пък ако трябва и догодина :):))) и все пак би било супер ако на 01.10. се видим всички :*:*:*:*
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Ами и за прехвърляне напливът е голям и там също нищо не е сигурно... :mrgreen: Но успех все пак! :)
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
vladiboy
От дъжд на вятър
Специалност: Психология

Мнение от vladiboy »

FoxyGirl написа:Имаме затишие...май всички учим за изпити....айде,късмет :flower:
Правилно усещаш. Аз един ден бях изпаднал в сметки на балове, варианти и т.н., и т.н. и накрая се усетих, че ако "зобна" малко литература ще ми помогне повече :) Едно 5.20 на последния ми изпит ще ме вкара в токсикологията :P
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Токсикологията да разбираме като другото име на Психологията за теб ли? Или буквално? :lol:
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
vladiboy
От дъжд на вятър

Мнение от vladiboy »

Буквално. Дневната ми програма е пост и молитва (и литературна храна). Нещо като предварителен реванш за "вакханалията" след това :)
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
mileto
В началото бе словото

Мнение от mileto »

Абе само аз ли не уча толкова усилено :lol:
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър

Мнение от FoxyGirl »

vladiboy , дано излеше от токсикологията до 1-ви :) на мен ми останава още един изпит ииииии щастие :flower:
la crema y la nata
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от la crema y la nata »

Еййй, а аз си мислех, че няма много кандидати за специалността, защото всеки втори за правото и кривото говори, ноо- явно сме се събрали доволна бройка претенденти ;) И на мен ми е първо желание психологията, късмет на всички, които другия понеделник ще висим пред все още неизвестна сграда в 7 часа сутринта.... =)
Аватар
abbie
В началото бе словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от abbie »

Здравейте, кандидат-психолози! Изчетох отгоре-отгоре тази темичка, честно казано, очаквах повече желаещи да запишат специалността да са се изказали. Но това, което ми направи впечатление е, че много хора се притесняват за професионалната си реализация след взимане на психоложка диплома. Аз завърших преди две години, тогава кандидатствах и с английски за психология в СУ и в УНСС. Една от причините да запиша в УНСС тогава беше точно проблемът с реализацията в полето на психологията. Не си бях дала много зор да уча по английски, изкарах някаква мизерна четворка, така че така и така нямаше да ми стигне. В скапаното УНСС изкарах лесно висока оценка, не помня каква беше точно, приеха ме на първо класиране и се записах там.. Тази година ми писна да уча глупости и реших да стана отново кандидат-студентка и този път да запиша някоя "по-хуманитарна" специалност. Разгледах програмите за обучение на различните специалности и пак се спрях на психологията. Но много се отклоних, връщам се на проблема с реализацията. А той всъщност не е толкова сериозен, колкото хората си мислят. При всички положения, единствено с бакалавърска тапия не можеш да постигнеш много. Трябва си магистратура. А магистратури има всякакви, в различни университети, както в България, така и навън. С бакалавърска степен психология можеш да запишеш един куп различни неща, и имам предвид различни едно от друго. Разгледах магистратурките в СУ в психологичното направление, не са кой знае колко много, но пак ги има. Мисля, че в Англия (например) бакалавър-психолог може да кандидатства и за магистратура в криминалистиката. Споменавам тази, защото ми беше направила най-силно впечатление, но има всякакви варианти. Много са и различните вариации на човешки ресурси, които могат да се учат в последствие и това може би за български студент по психология е много удобен вариант, защото има и доста възможности за стажове в HR фирмички. Все пак всичко опира до това какво искаш и можеш да работиш. Естествено, че е супер да се ориентираш отрано, но намеренията и препочитанията винаги могат да се променят, а като има доста различни възможности за преквалифициране чрез магистратурка, можете да бъдете спокойни, че е голям шансът да специализирате в това, което ще ви е интересно.
Аз направих грешката преди две години да не се интересувам какво се учи в икономиката, пропилях си две годинки в учене на неща, които не просто са ми безинтересни, а ме и изнервят, и сега кандидатствам наново с вас. Този път поразучих по-обстойно и мисля, че няма да съжалявам. Пък и този път изпитът по английски го взех с 5.68 и не мисля, че ще имам проблеми да вляза, поне не според миналогодишните балове.
Още нещо се бях сетила да напиша, но ми избяга от ума... Както и да е, достатъчно дълъг ми стана поста, после може и друго да добавя.
Да обобща - не се притеснявайте за реализацията, стига да потърсите, ще намерите това, което искате. Освен това УНСС бълва много повече "специалисти" икономисти, а, повярвайте ми, ако нямате връзки или 1-2 магистратури и сериозен стаж, само с диплома няма да си намерите веднага хубава работа.
mileto
В началото бе словото

Мнение от mileto »

Аби, много полезна информация, благодаря :)
Аз малко много почнах да се притеснявам за изпита по бел... какво ще правя не знам... :(
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”