това е част от втория люкентекст
[КСК 2010] Немски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
Re: [КСК 2010] Немски език
ми за мен и 3 и 4 на lese-то бяха неверни, ама написах едното за вярно, защото иначе мн малко "ja", никъде не се казваше, че колкото повече са часовете, толкова повече точки, имаше entsprechend, но за мен не беше уточнено като за "ja", а другото- 4- пак според мен не е баш вярно, тъй като пишеше, че ако се получи така, че не могат да земат изпитите/ точките ли там каквото беше за определеното, време , чак тогава се намалява материала, докато в твърдението беше: "Ако учениците МИСЛЯТ, че не могат да се справят", а то не е само до тяхното мнение, ами ако покажат, че не могат за толкова малко време...
Е.... това бяха моите скромни разсъждения, сега вече не ме интересува, че щакам(е) 9-и (надали по- рано ще излязат резултатите) и така.., каквото било, било
Е.... това бяха моите скромни разсъждения, сега вече не ме интересува, че щакам(е) 9-и (надали по- рано ще излязат резултатите) и така.., каквото било, било
Последно промяна от Eleanor на 02 Юли 2010, 18:50, променено общо 1 път.
- lipgloss
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с немски
- Обратна връзка:
такааа..аз на lesenverstehen-a писах 1 не,2да,3да,4да,5не....мисля че така бяха, но за първото и последното съм сигурна...мерси за текстовете...и аз ги търсих в нета като се прибрах,но не успях да намеря нищо...жалко,че никъде не ги качват...щеше да е много добре,ако можехме да разберем къде какво сме сбъркали.... мисля,че първия текст за попълване малко съм го пооплескала...ама ще видим
Eleanor значи и ти си била в 243...и аз бях там...тази мацка прояви учудващо за мен желание да избере темата....дано после не се наложи да ходим да я търсим някъде,както се беше заканило едно момче до мен
Eleanor значи и ти си била в 243...и аз бях там...тази мацка прояви учудващо за мен желание да избере темата....дано после не се наложи да ходим да я търсим някъде,както се беше заканило едно момче до мен
Стопанско управление с немски език - първи курс 
- Eleanor
- Летящите Пръсти
.............
Последно промяна от Eleanor на 02 Юли 2010, 18:49, променено общо 1 път.
Има ли хора от немската гимназия, които са се явили?
Хора, беше много гаден! СУ не дава възможност на хората ,които учат Deutsch nur fuer Spass!!
There are hundreds of languages in the world, but a smile speaks them all.
да,аз съм от 91 нег 
Е след като и за теб е бил труден, съм спокоен....
- Eleanor
- Летящите Пръсти
и аз...Hellios написа:да,аз съм от 91 нег
П.П. Кой си, разкрий се веднага
Елена от 12ж 
- The_Vicodin_Timelord
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Първия люкентекст май са го събирали изречение по изречение и то с идеята да ни хванат на тясно. Лезеферщ беше некоректно зададен според мен. Дали е според студентите или по принцип се е доказало,че не се справят с материала??? Темата за съчинение и превода са крайно субективни. В какво времена превеждахте и преведохте ли източника накрая?
Изпитът беше труден (особено тест А) и бих посъветвала всички, които искат да кандидатстват догодина с немски, да се откажат.А ако не се откажат да не ходят на курс, тъй като там правехме елементарни неща, а на изпита...
-
Lovage
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Според мен изпитът просто не беше адекватен, така да се изразя. Не може изпити(Sprachdiplom, DaF), според които имам нужните знания по немски за следване в Германия, да са по-лесени от този в СУ... Просто не виждам логиката.
Първият люкентекст беше трудничък, вторият не чак толкова. Лезето просто няма да го коментирам. Темата за съчинението също не ми хареса. (Да, трябва да е различно обучението и това е. Какво повече, освен локуми?!) Преводът не беше кой знае какво като лексика, но ме затрудни до някаква степен. Естествено, че не трябва да превеждаме буквално, но с този абстрактен на места изказ... Докато измисля нещо подходящо като смисъл на български и то.. да ти писне. =)
Първият люкентекст беше трудничък, вторият не чак толкова. Лезето просто няма да го коментирам. Темата за съчинението също не ми хареса. (Да, трябва да е различно обучението и това е. Какво повече, освен локуми?!) Преводът не беше кой знае какво като лексика, но ме затрудни до някаква степен. Естествено, че не трябва да превеждаме буквално, но с този абстрактен на места изказ... Докато измисля нещо подходящо като смисъл на български и то.. да ти писне. =)
Хора, живял съм 8 години в Германия и въпреки това тоя изпит ми се стори адски труден....
- Eleanor
- Летящите Пръсти
абе не че е труден, ама някак си мн тъпо са зададени нещата, примерно Leseverstehen-a...
и все пак абсолютно всичко си се разбираше в него, просто зависи как ще подходиш и съм убедена, че хора, които не са мн добри, като са го прочели, не са се задълбочили и са отговорили първосигнално, давайки верни отговори може би... докато тука половината сме се замисляли и сме уловили тези неточности и именно затова има прецакали се...
и все пак абсолютно всичко си се разбираше в него, просто зависи как ще подходиш и съм убедена, че хора, които не са мн добри, като са го прочели, не са се задълбочили и са отговорили първосигнално, давайки верни отговори може би... докато тука половината сме се замисляли и сме уловили тези неточности и именно затова има прецакали се...