[КСК 2010] Журналистика vol.2

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
summer_f_
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2

Мнение от summer_f_ »

Borisg написа:
Hope написа:
Borisg написа:За какво писахте, хора? :D
Най общо как противопоставянето ние и те може да бъде разгледано като отрицателно и като положително явление. Чак не ми се обеснява, защото колкото повече се замислям, толкова повече виждам, че не написах особено впечатляващи неща.
Ти за какво писа? : )
Аз писах за Луцифер и Михаил, братята разделили божието семейство на рай и ад заради различните си представи за добро. И представих войната между ад и рай като проекция в днешната действителност, във всеки един аспект от нея.
И аз бях в 292 като теб :)
на 2 ред отдясно ли беше :lol:
В интерес на истината, не можах да позная никой друг от форума :shock:
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

bebolinkaa, мисля че до теб стоях на изпита.. 292 ли беше?
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

Такаа,да споделя и аз. Моето есе съдържа горе-долу това (много мразя да обяснявам написаното,никога не се добива същата представа като при четене):действието се развива по време на мач,в обикновено заведение,препълнено с хора.Гледната точка е през очите на "ние"-младите хора,зрелостниците,с все още живи идеали за света и вяра в сбъдването на живота такъв,какъвто го виждаме в мечтите си.Връзката ми с "те" идва от това,че нашето виждане ще се промени и представям няколко "те",за да разкрия тази неизбежна промяна.В случая майка :с колеги,която се срамува от детето си,защото е гей,а същият този човек се оказва наш приятел.След това виждам по-малките ученици,посетители на заведението .След размисли за тях,колко бързо искат да пораснат, стигам до това,че ние не вярваме как "те" ще се превърнат един ден в "ние".Последно спирам поглед на едно семейство,накратко- мечтите им са отнети от кризата.Мачът свършва и правя последните си заключения,че хората си тръгват,жребият им е неясен,защото животът разделя хората на отбори.Но сред многотограници има едно общо,всички те са част от един по-голям отбор,играещ на малък страдион на Балканите, и трудностите по терена са еднакви за всички. Но само колективната игра може да променя резултата.В началото бях говорила,че за нас,младите хора, небето е единствената граница и затова завърших с нещо от сорта,че ако границите на игрището са ясно очертани,то хората избират дали да поставят други.

Благодаря,ако някой е проявил желание да го прочете! 8)
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

summer_f_ написа: на 2 ред отдясно ли беше :lol:
Да, там стоях :)
И аз тебе те познах, (даже по едно време без да искам те бях зяпнал :lol: ) но ме беше срам да ти кажа :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
crying_angel
В началото бе словото

Мнение от crying_angel »

eх че сте срамежливи всичките
журналисти ще ставате а едно здрасти не казвате
то и аз чух някво момче което говореше на друго нещо за тоя форум и после поздрави някой излизащ от немския ама точно бюх на вратата да влизам за изпит и не се загледах кой е ...

:happy6:
Аватар
Bebolinkaa
В началото бе словото

Мнение от Bebolinkaa »

The_iMMortal_f, не , аз бях в 23 зала, сигурно си се объркала :))), междудругото прочетох поста ти относно това какво си писала и мисля , че е супер, обхванала си мноого теми и то точно отговарящи на идеята за разделението на ние и те и т,н, успех!
mina_k, и твойто ми звучи доста интересно и оригинално, дано имаме и малко късмет- няма да е излишен :)
Аватар
SeeKnDestroY
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от SeeKnDestroY »

mina_k написа:...Гледната точка е през очите на "ние"-младите хора,зрелостниците,с все още живи идеали за света и вяра в сбъдването на живота такъв,какъвто го виждаме в мечтите си.Връзката ми с "те" идва от това,че нашето виждане ще се промени ...
Точно четях последните няколко страници и ми стана любопитно дали някой не е обърнал нещата с това "ние"/"те" и ми хареса какво си писала ти. Повечето са писали "ние".. обикновените, българите и т.н... а "те" - политиците, европейците, а в действителност ние сме "те" за тях, така де - трябва да се погледне и от другата страна... заради това и ми хареса писаното от mina, с годините човек от "ние" преминава в "те" (е, зависи от каква гледа точка се погледне)... :) Успех на всички. :)
summerland
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от summerland »

Здравейте,
аз кандидатствах с Журналистика и ако ме приемат тази година ще бъде страхотно.Но проблемът е,че вече уча и в друг университет.Един човек,който ни информираше коя зала къде е на изпита ми каза,че не мога да уча в два университета едновременно,но също знам,че в Софийски има хора,които са на две места едновременно.Някой може ли да ми даде някаква информация,защото в правилника на университета нищо не намерих..
Мерси.
Аватар
summer_f_
Пишете, о, братя

Мнение от summer_f_ »

Borisg написа:
summer_f_ написа: на 2 ред отдясно ли беше :lol:
Да, там стоях :)
И аз тебе те познах, (даже по едно време без да искам те бях зяпнал :lol: ) но ме беше срам да ти кажа :oops:
много си хубав, бе :oops: :lol:
кога ще излязат резултатите?
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
Аватар
wendy
В началото бе словото

Мнение от wendy »

ssk написа:Aз утре като пиша всичките 30 неща, които мога да кандидатствам, благодарение на матурите... Ще види СУ, няма да се откажа от него.
Чувам педагогика не било лошо,а ? :D
С това 4.50 на предварителния и с неодобрението от частната ми и нашите, че съм писал в политическа насока...
И аз писах в политическа насока, може да имаме късмет пък :wink:
Аватар
wendy
В началото бе словото

Мнение от wendy »

gogofen написа:За 50 минути надрасках нещо и си излязох като първия пич в 15 часа.Хвана ме яд и мислех да тегла една майна,ма си викам ае няя.

Бях в 65-та със сиво елече,сиви дънки и бели кецки :D
Ако някои ме е познал или видял,да е жив и здрав...

P.S. Писах за инвалидите..
аз те видях.май беше от първите, които излезнаха
mirena_z
В началото бе словото

Мнение от mirena_z »

Аз пък... както вече казах, писах за политикааааа. :scratch: :lol:
Заложих на оригиналността (отново) - представих ние и те като две партии . НИЕ=ГЕРБ и ТЕ=БСП или бившите управляващи. Най- общо казано направих нещо като репортаж-пародия за всичко в България-от хората до представителите на властта. И май попрекалих с критичното мнение, но се надявам да се разбере какво точно съм имала в предвид .Темата за дупките май ми беше по-добра - изкарах 5. Сега не знам дали да се надявам за повече, съдейки по вашите думи за това, което сте писали . :?
vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

summerland написа:Здравейте,
аз кандидатствах с Журналистика и ако ме приемат тази година ще бъде страхотно.Но проблемът е,че вече уча и в друг университет.Един човек,който ни информираше коя зала къде е на изпита ми каза,че не мога да уча в два университета едновременно,но също знам,че в Софийски има хора,които са на две места едновременно.Някой може ли да ми даде някаква информация,защото в правилника на университета нищо не намерих..
Мерси.
Аз доколкото знам,може едновременно да учиш в два университета само,ако единият е държавен,а другият частен...Не съм сигурна,ако едното го учиш задочно дали не може в два държавни...Ако разбереш нещо повече по този въпрос,моля те пиши,защото и на мен ми е много важно (едва снощи го осъзнах,но това е друг въпрос...) :) Така,че вероятно хората,които познаваш освен в СУ учат в НБУ примерно,ама ако не е така,ще съм супер щастлива...
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Мнение от kalioo »

Bebolinkaa написа:The_iMMortal_f, не , аз бях в 23 зала, сигурно си се объркала :))), междудругото прочетох поста ти относно това какво си писала и мисля , че е супер, обхванала си мноого теми и то точно отговарящи на идеята за разделението на ние и те и т,н, успех!
mina_k, и твойто ми звучи доста интересно и оригинално, дано имаме и малко късмет- няма да е излишен :)
Ти беше на втори ред :)
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
summerland
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от summerland »

vik написа:
summerland написа:Здравейте,
Мерси.
Аз доколкото знам,може едновременно да учиш в два университета само,ако единият е държавен,а другият частен...Не съм сигурна,ако едното го учиш задочно дали не може в два държавни...Ако разбереш нещо повече по този въпрос,моля те пиши,защото и на мен ми е много важно (едва снощи го осъзнах,но това е друг въпрос...) :) Така,че вероятно хората,които познаваш освен в СУ учат в НБУ примерно,ама ако не е така,ще съм супер щастлива...
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”