[КСК 2010] История vol.2

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Betty
От дъжд на вятър

Re: [КСК 2010] История vol.2

Мнение от Betty »

Crippled Alice, срещат се и такива хора :wink:
Просто отиват на късмет и каквото стане и има такива, които си влизат :D
Аз също не съм на този принцип или ще уча целия конспект или въобще няма да се захващам :D
Въпреки, че на мен ми е все още рано де :)
До година по това време и аз ще се пържа така както вие сега :)
Но, аз реших да започна по от рано - още през Октомври започнах да уча темите и миналата седмица ги свърших. Сега чакам да дойде 1 Юли и да ги почна наново, а на есен ще решавам тестове и отново ще преговарям :)
Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

аз ти предлагам лятото да си починеш, след като си учила темите цяла година, няма да имаш притеснения дори да започнеш да ги преговаряш от септември. тази година ще ти е по-тежка от 11 клас и е добре да си свежа ;)
Аватар
Betty
От дъжд на вятър

Мнение от Betty »

Crippled Alice, хубав е съвета :wink:
Но ... като се замисля, имам чувството, че нищо не помня :)
Ти за колко време ги научи горе - долу ?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Бети, аз направо ти се чудя как си се навила да почнеш от 11 клас. Темите са учат най-спокойно за една учебна година и то не просто да ги знаеш чат-пат, ами да ги знаеш за поне 5,50 :) Стига да си сериозен, разбира се :)
Така че почивай се лятото и събирай сили за догодина! Наистина!
П.П. Напълно е нормално да си ги позабравила темите на есен, но ще видиш, че щом веднъж си ги учила, много по-лесно ще ти вървят :) Не се занимавай повече с тях.. ще луднеш! :lol: ( Пък и не може да се учи ефективно толкова много време.. безсмислено е просто :) )
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Аз пък моите си ги почнах от лятото след 10 клас и после нямах равен :crigon_02:
Facebook
Изображение
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър

Betty написа:Crippled Alice, хубав е съвета :wink:
Но ... като се замисля, имам чувството, че нищо не помня :)
Ти за колко време ги научи горе - долу ?
оо нямам самочувствието да кажа, че съм ги научила. Аз принципно все се съмнявам в себе си. На мен Средновековието ми е най-стабилно просто защото не понасям хаоса, а Възраждането всяка тема си е сама за себе си - никаква хронология няма! Новото време още не съм седнала да го уча сериозно, но и с него няма да се разберем май май. Иначе уча от началото на 12 клас, но не особено редовно, понеже в училище доста ме натоварваха. А и да си призная мразя история, предпочитам точните науки...
Аватар
Betty
От дъжд на вятър

Мнение от Betty »

_sonrisa_, как да не започна от 11 клас, след като майка ми само ми дудняше, че ако ги започна сега в 12 клас ще ми бъде лесно :)
В началото бях скептично настроена и първата тема съм я учила 2 седмици :) :) Наистина ми беше много трудно, но в процеса на работа свикнах и така след време за 2 дни съм учила по 1 тема :)

Въпреки, че като се замисля е имала право тъй като ако сега бях в 12 клас щеше да е пълна лудница - хем по История трябваше да чета здраво, хем по БЕЛ :)
А, между другото вие как се готвите по БЕЛ, че аз тази година, освен в часовете и това, което пише в учебника нищо друго не съм чела. Пък и имам много материали по История ( атласи, книжки с тестове, справочници с терминилогията и годините ... :) ), а по БЕЛ освен 120 литературни разработки ( 1 и 2 част ) - нищо друго нямам и се опасявам, че там ще имам по-ниска оценка :) Та, ако може така нещо да препоръчате :D
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Аз затова казах " как си се навила" - бях абсолютно сигурна, че не е било по твоя инициатива :lol:
А по БЕЛ.. уроци.. в Образователни технологии.. при един точно определен преподавател. Без да чета нищо допълнително- 5,50 :)

П.П. Светльо- това вярно ли е :shock: Ако да - ти си луд, мойто момче :lol: Не бих си го причинила :lol:
Последно промяна от _sonrisa_ на 28 Юни 2010, 13:40, променено общо 1 път.
Аватар
Betty
От дъжд на вятър

Мнение от Betty »

Crippled Alice, добре де щом мразиш Историята - тогава защо си я избрала :roll:
Би трябвало да учиш нещо, което ще ти е приятно - например като точните науки ( както сама се изрази ) :D
Аватар
Betty
От дъжд на вятър

Мнение от Betty »

Ееее, svetlio.varna е започнал още по-рано от мен :) :) :)
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ммм не е точно така- ако иска да учи право ( май за там се беше насочила) пътят просто минава през историята. Висшата цел оправдава другото :)
И аз никога не бях имала афинитет към историята до преди 12 клас.. ама като казах " Трябва".. и... :mrgreen: Да не говорим, че в процесът на учене започва да ти харесва малко или много.. като почнеш да разбираш за какво иде реч :mrgreen:
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър

ами аз направих грешка още в 8ми клас като влезнах в езикова гимназия и чак посредата на обучението ми започнаха да се появяват някакви наченки на удоволствие, когато се занимавам с математика и най-вече с компютри. Мен правото ме кефи като специалност и като реализация, но самият изпит ме мъчи. То аз съм малко изумена и объркана, харесва ми да уча и езици, и компютри, сложничка съм за разбиране но такава ми била съдбата :lol:
като съм се хванала на хорото вече няма пускане :) До преди няколко дни се тръшках, че нищо няма да излезе от мен, ако не ме приемат и т.н., сега обаче си мисля, че може би правото не е моето призвание :) човек никога не знае.
Аватар
Betty
От дъжд на вятър

Мнение от Betty »

Леле, да изпитваш удоволствие докато решаваш задачи по математика :)
Аз там и бъкел не знам :mrgreen: :mrgreen:
С мъка си уча уроците колкото да имам отлична оценка в дипломата ... :)
Аватар
webstil
От дъжд на вятър

Мнение от webstil »

Хората луди... :lol: Къде съм тръгнал...аз си мислех да си науча 1 тема по БЕЛ и 1 по ИСТОРИЯ да се паднат и толкова :P :lol: :lol:

П.П.Стига ме отчайвахте,че сте учили кой от 10-ти ,кой от 11-ти аз от днеска почнах :?
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Те и половината други са като теб :lol: Тъй че споко :) То и аз сега ще ходя с 5-6 теми по история, но не се притеснявам 8)
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”