[КСК 2010] Журналистика vol.2

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
soulfulll
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2

Мнение от soulfulll »

Hope написа:Не ми хареса темата, имам чувството, че писах пълни глупости. Не знам до колко си защитих убедително твърденията с примери.
И миналия път бях в 292, нещо не ми е на късмет там. : )

И аз така :( И с това моето 4.13 на предварителен съм заникъде. Поне английският ми е 5.08 :) Въпреки, че пак за нищо свястно не стига :wink:
mirena_z
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mirena_z »

ssk написа:Aз утре като пиша всичките 30 неща, които мога да кандидатствам, благодарение на матурите... Ще види СУ, няма да се откажа от него.
Чувам педагогика не било лошо,а ? :D
С това 4.50 на предварителния и с неодобрението от частната ми и нашите, че съм писал в политическа насока...
Не си единствен , и аз писах в тази насока . Ще стискаме палци да е правилна :D
Аватар
firehand
В началото бе словото

Мнение от firehand »

Такааа аз завъртях темата как ние, българите, за пореден път гледаме световното пред малкия екран, докато те, другите, изживяват на пълни обороти емоцията от най-голямото спортно събитие :D
Чух, че по новините казали, че темата била за гей парада и въобше за различните и толерантността и дискирминацията... но пък все си мисля, че ако искаха задължително за това да пишеме, щяха малко повече да конкретизират темата, а не да я направят толкова обща.
Така че не мисля, че е голямо болка ако не си писал за гейове, педерасти и прочие :)

П.С. Предполагам все пак, че като темата не е ясно конкретизирана не е важно толкова за какво си писал, ами как си го написал.
Последно промяна от firehand на 27 Юни 2010, 22:55, променено общо 1 път.
Аватар
Titan
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от Titan »

Някаква приблизителна и обща идея кога ще излязат резултатите? :roll: Не видях някъде да пише някакъв срок, та затова да си питам :D
2012-та светът щял да свърши, копелета. Мен ми е все едно... стига да не свърши върху мен!
Industrial/Modern/Power фундаметълист! :)
Аватар
aster
В началото бе словото

Мнение от aster »

invisible написа:аз не следя много новините .. вестници пък съвсем не употребявам .. но кои са атом и газ :lol: :mrgreen:
:lol: Предполагам, Белене и Бургас-Александруполис са провокирали темата.
Животът е това, което ни се случва, докато правим други планове.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Hope написа:
Borisg написа:За какво писахте, хора? :D
Най общо как противопоставянето ние и те може да бъде разгледано като отрицателно и като положително явление. Чак не ми се обеснява, защото колкото повече се замислям, толкова повече виждам, че не написах особено впечатляващи неща.
Ти за какво писа? : )
Аз писах за Луцифер и Михаил, братята разделили божието семейство на рай и ад заради различните си представи за добро. И представих войната между ад и рай като проекция в днешната действителност, във всеки един аспект от нея.
И аз бях в 292 като теб :)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

Ето едно линкче от новините да се информирате към какво е трябвало да е насочите :wink:
:arrow: http://www.btv.bg/videos/novini/video/2 ... izpit.html
Компютърни науки I курс
wish.dream.hope
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от wish.dream.hope »

Аз писах за различните и включих гей парада.. Надявам се да изкарам повече, отколкото на предварителния.. :roll:
soregashi
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от soregashi »

Оф, колкото повече го мисля, толкова повече се притеснявам. Няма да има нормална тема и това е. А колко исках нещо от рода на прословутата мишка изяла книжката ;(.
Изображение
Nature will survive us human dogs after all,
We are the cause of a world thats gone wrong,
Wouldnt it be great to heal the world With only a song

Разни мисли за разни неща ...and music for all
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Аз пък висчко ще си ви разкажа.. Та влизам аз в 292 и си викам на себе си " Абе, батки, по литература пак бях в 292, ама не изгелждаше така" .. :roll: Както и да е.. Седнах до едно момиче, името й почваше с В....еселина май не си спомянм точно .. :oops: Каза ми, че ме е познала от форума , заради веждите ми (като излязох и други ми го казаха) Ох, че съм сексапилна с тия вежди, ма , Боже! После дойде Алекс (kinda like .. сещате се) и ми каза, че имам библейско излъчване и че ако не и бях казала, че се казвам СИМона, винаги щяла да си мисли, че се казвам МАрия.. Квесторката отиде да вземе темата и връщайки се.. физиономията й беше депресираща и каза на другата квесторка : "Потръпвам".. Викам "еее сега ни сложиха на топло.. " ...дрън, дрън "Темата е " Ние и те" .. и отвсякъде само "ъ?" "хъ" "мъ" няколко "ха"-та и те така..
Почнах да пиша аз на чернова , ама по едно време се усетих , че не нахвърлям за какво ще пиша, а направо пиша целия текст.. Писах , писах.. 4 страници близо.. Та значи.. Увподът ми беше как аз и още двама приятели стоим на пейка в парка и наблюдаваме минувачите по улицата ..и Заглеждайки се в този поток от хора , си мислим , кои сме ние и кои са те и дали те не си мислят за нас, че сме "те" - признайте си хора, темата е мега объркана.. Имам чувството, че който я е мислил е имал проблемна шизофрения..Пишейки, често се питах къде съм аз и защо да съм от "ние" като може да съм от "те", ама вече бях изпила солидна доза "Заебин".. ако ме разбирате...
В продължение на страница, защитавах правата на хомосексуалистите, говорих за това, че не трябва да ги гледаме като прокажени и едва ли не отровни хора, само защото те са тези, които са намерили щастието си в човек от същия пол!!! Ама моля ви се!!Толерантност му е майката... После вкарах темата за Световното "ние гледаме мача.Те(футболистите) играят мач. МИ така де.. нещо такова развих.. После обаче ми се говореше за извънземни, ама за да стигна до там леко закачих темата за 2012, с тезата, че се разделяме на "ние, които вярваме , че нещо ужасяващо ще се случи с земята и биологичните й видове и "те", които не вярват и после "ние " хората и "те" извънземните, ама нали .. да изглежда свързано.. После обаче говорих за инвалидите, за хората в неравностойно положение , за социалнослабите "те" богатите "ние" средните класи, дори бедните.. Взаимоотншеия между тези две групи..После писах онзи тип хора, които си казват , че "ние" хората сме повече от велики и си преписваме възможностите да решаваме кой ще живее и кой ще умре и така вкарах темата за онзи изрод отрязал краката на кучето в Дряново..и че не може да се разделяме на "ние" хората и "те" животните(сметнах, че е поличба, като видях пред входа на СУ два помияра симпатични да си пръскат бълхите по "нас" кандидат-студентите..) И най-последната теза: "ние сме хората, младите хора с утвърдена гражданска позиция, "ние" искаме гласът ни да се чува, а "те" са хората управляващи държавата и са точно тези, които не се вслушват в нас и точно тази пропаст между "ние" и "те" е най-голямата и трудно би могла да бъде запълнена..И за да не завършвам песимистично, за заключение написах, че все пак не можем да позволяваме на някакви местоимения да ни разделят по този начин,, :pukeright: Дал Бог над 4,00

Диалог с Алекс, преди изпита

Аз: Не знам защо, но от някъде чакам да изскочи "Светльо точка Варна" и да ни каже какво да правим.. :shock:
Алекс: Защото може би е секс символ и разбира от всичко ! 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Аз също чух по новините, че за дискриминацията, гейовете и, като цяло, за различните хора са искали да пишем. Но си помислих: ''Те всички ще пишат за това, я аз да пиша за нещо друго.'' :lol: Но май като гледам да бях писала за нещо подобно. :( Мога да се сбогувам със София...
Между другото има ли специалности, които се кандидатстват само и единствено с матура, че съм си доволна от нея и мисля да я използвам, но в сайта пише едно, а в бланки, които съм чела, пише друго и не знам на кое да вярвам. :roll:
You can never go too far...
Bezumie
В началото бе словото

Мнение от Bezumie »

Ехх, значи... Нали уж ни съветват да не пишем за първото, което ни дойде на акъла? Предполагам, че едно 90% от нас, са се сетили веднага за хомобандитите, а гледам именно това се искало. Не разбирам.
Е, то всеки преподавател си знае своето, ходи ги разбери. :lol:

Иначе аз също писах за "прайда"... как взеха короната на Мис САЩ 2009, защото каза, че истинското семейство, за нея, се състои от мъж и жена. После писах и аз един маерикански пастор, който в своя проповед изтъква, че еднополовите отношения, са против християнските разбирания и, хоп, го осъдиха. :? Има много велики умове, които са били обратни - Чайковски, Верлен и т.н., но защо те не са излизали с женски дрехи по улиците? Защото днес се води, че живеем в демокрация, а разликата със свободията е доста тънка... Та така почнах как всеки си прави, продава и предлага каквото иска. Писах за агресивната реклама и потребителите, като хищници и жертви, защото ни атакуват навсякъде с боклуците си. А един народ купува, управлява и се заблуждава най-лесно, когато му липсва информация... айде за chitanka и нацистката политика, която се опитват да водят от НСБОП. Как не искам аз и хората, които мислят като мен, да бъдем на едно ниво с мръсните, корпоративни копеленца, дето ни заливат с вамписрски лиготии и книжлета как празноглави момиченца да спечелят сърцето на руски олигарх.

Ох, олекна ми. :lol:

Все пак мисля, че ако творбата ти е хубава и грамотна, няма значение дали си писал за паради, извънземни, цигани или каквото е там, а ще се оцени подобаващо. Нема се пуашите! :)
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Мнение от kalioo »

На мен уводът ми започва така "Светът е вувузели!Пардон-светът е футбол" Писах за осъществяването ми на идея да организирам мач между обикновени хора (отбор "Ние") и политици (oтбор "Те").Всички се съгласяват,като само Бойко Борисов поставя условие да играе и за 2-та отбора , по примера на Апостол Карамитев от Любимец 13.Поставяме 10 искания от отбор "Ние" в случай,че победим.Ако загубим,ситуацията в страната да си остане същата.Накрая мача завършва равно 1 на 1,въпреки желанието на съдиите да помагат на властта. И вместо да има размяна на фанелки,от "Те" обличат същия екип,за да покажат,че са от един отбор и така всички ставаме "Ние"
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

The_iMMortal_f написа: Диалог с Алекс, преди изпита

Аз: Не знам защо, но от някъде чакам да изскочи "Светльо точка Варна" и да ни каже какво да правим.. :shock:
Алекс: Защото може би е секс символ и разбира от всичко ! 8)
:lol: :lol: :lol: Светльо точка Варна нямаше как да дойде, понеже ви стискаше палци от плажа във Варна :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
Hope
В началото бе словото

Мнение от Hope »

Borisg написа:
Hope написа:
Borisg написа:За какво писахте, хора? :D
Най общо как противопоставянето ние и те може да бъде разгледано като отрицателно и като положително явление. Чак не ми се обеснява, защото колкото повече се замислям, толкова повече виждам, че не написах особено впечатляващи неща.
Ти за какво писа? : )
Аз писах за Луцифер и Михаил, братята разделили божието семейство на рай и ад заради различните си представи за добро. И представих войната между ад и рай като проекция в днешната действителност, във всеки един аспект от нея.
И аз бях в 292 като теб :)
До мен имаше едно момче, което колкото мога да преценя от аватара ти, приличаше на теб, но мога и да бъркам, не бях много в кондиция в неделя. ; ) Ти ли ме пита ако ти свърши химикалът, дали мога да ти дам?
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”