Приятелство с бившия/та
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Re: Приятелство с бившия/та
А това е най-глупавото клише във Вселената.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Абе клише, клише, ама зависи от хората. Мен не ме спира после да ставам приятел, но има бая народ, дето ги спира...
И мен ме спира в редки случаи, но зависи от момата, каква излезе...
И мен ме спира в редки случаи, но зависи от момата, каква излезе...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Ах, как мразя бившите приятелки...
Убива ме мисълта, че Моят Мъж е обичал друга и е бил дотолкова близък с нея, че са споделяли неща, за които аз дори не подозирам (а и не искам да знам нищо). Ужасявам се пред идеята, че всеки поглед е многозначителен и крие вълшебни и интимни спомени за прекрасни моменти... И страдам, страдам от истината, че Тя му е дала нещо, което аз не съм, и едва ли ще успея някога да му дам същото.... Че са били щастливи... някога... И цялата тая агония е примесена със страха, че старото чувство не е избледняло напълно, че още има искрица...
Минала съм по пътя да зная 'Бившите истории'. И въобще не искам повече никога да се самоизтезавам по тоя ужасен начин. И да се вкарвам сама във филмите и, знаейки, че няма и капка основание, да се измъчвам вътрешно.
А приятелство със бивши вече поддържам трудно... Първо е болезнено за единия, а после е безсмислено, с оглед на раздялата - Имало е причина да съм с този човек, съответно има и причини да се разделим - всеки по пътя си. А и аз ако го исках за приятел, нямаше да съм му гадже
Убива ме мисълта, че Моят Мъж е обичал друга и е бил дотолкова близък с нея, че са споделяли неща, за които аз дори не подозирам (а и не искам да знам нищо). Ужасявам се пред идеята, че всеки поглед е многозначителен и крие вълшебни и интимни спомени за прекрасни моменти... И страдам, страдам от истината, че Тя му е дала нещо, което аз не съм, и едва ли ще успея някога да му дам същото.... Че са били щастливи... някога... И цялата тая агония е примесена със страха, че старото чувство не е избледняло напълно, че още има искрица...
Минала съм по пътя да зная 'Бившите истории'. И въобще не искам повече никога да се самоизтезавам по тоя ужасен начин. И да се вкарвам сама във филмите и, знаейки, че няма и капка основание, да се измъчвам вътрешно.
А приятелство със бивши вече поддържам трудно... Първо е болезнено за единия, а после е безсмислено, с оглед на раздялата - Имало е причина да съм с този човек, съответно има и причини да се разделим - всеки по пътя си. А и аз ако го исках за приятел, нямаше да съм му гадже
la douleur exquise
За мен не е клишеМила написа:А това е най-глупавото клише във Вселената.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А в твоя случай не е ли бивша съпруга?fak написа:Ах, как мразя бившите приятелки...![]()
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
fak написа:съпруги, приятелки ... 'се ги мразя
А как гледаш на деца от друга жена? Приемаш ли ги като свои или те дразнят?
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Във всяко клише има по една огромна капка истина, а в конкретния случай границата между любовта и омразата е тъй тънка, че чак прозира.Мила написа:А това е най-глупавото клише във Вселената.
Мисля, че трябва да преразгледаме темата дали въобще е възможно приятелство между мъж и жена, пък тогава да мъдрим приятелството с бившите
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Естествено, че е възможно приятелство между мъж и жена. Дори не е толкова трудно. Изисква се само да не се стремиш да си опънеш приятелките
Леле, момиче, осъзнай се! В крайна сметка той е с теб, нали? Направил е своя избор и ти си спечелила. Ми отпусни се и се радвай на живота!

fak написа:Ах, как мразя бившите приятелки...![]()
Убива ме мисълта, че Моят Мъж е обичал друга и е бил дотолкова близък с нея, че са споделяли неща, за които аз дори не подозирам (а и не искам да знам нищо). Ужасявам се пред идеята, че всеки поглед е многозначителен и крие вълшебни и интимни спомени за прекрасни моменти... И страдам, страдам от истината, че Тя му е дала нещо, което аз не съм, и едва ли ще успея някога да му дам същото.... Че са били щастливи... някога... И цялата тая агония е примесена със страха, че старото чувство не е избледняло напълно, че още има искрица...![]()
Леле, момиче, осъзнай се! В крайна сметка той е с теб, нали? Направил е своя избор и ти си спечелила. Ми отпусни се и се радвай на живота!
- chaplata
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: втори
Вижте сега. Любовта е химия. Любовта е привличане към даден човек, а не към друг. Естествено е да имаш приятели от другия пол, нормално е, човешко е. Естествено е и да си имаш гадже (от другия пол най-често
) Без тази "химия" ти не изпитваш привличане към и не "караш" приятелките си (освен в изключителни обстоятелства - козец, холандец и пр.) Така че не виждам причина да си поставяте граници в взаимоотношенията, само защото сте били нещо преди. БИЛИ сте, а сега СТЕ. Преходът между двете фази не е от най-леките (зависи до колко сте се били задълбочили), но е възможен, стига да имаш воля. Като не сте се разбрали като гаджета, ще се разберете като приятели 
pora_e_priqtel написа:![]()
![]()
![]()
Леле, момиче, осъзнай се! В крайна сметка той е с теб, нали? Направил е своя избор и ти си спечелила. Ми отпусни се и се радвай на живота!![]()
![]()
Хах, нали мойто мнение не звучи като отчаян зов за помощ, подтикващ ви да призовате към 'осъзнаване'?! Щото, препрочитайки го цялото, никъде не откривам неадекватна оценка на вътрешните фактори, а точно обратното
Просто егоистичното ми и самовлюбено същество иска всичко да почва и свършва със мене
la douleur exquise
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А, добре. Аз пък реших, че живееш в постоянен страх мъжо ти да не забегне с некоя бивша, та викам да те вразумя. 
pora_e_priqtel написа:Естествено, че е възможно приятелство между мъж и жена. Дори не е толкова трудно. Изисква се само да не се стремиш да си опънеш приятелките![]()
fak написа:Ах, как мразя бившите приятелки...![]()
Убива ме мисълта, че Моят Мъж е обичал друга и е бил дотолкова близък с нея, че са споделяли неща, за които аз дори не подозирам (а и не искам да знам нищо). Ужасявам се пред идеята, че всеки поглед е многозначителен и крие вълшебни и интимни спомени за прекрасни моменти... И страдам, страдам от истината, че Тя му е дала нещо, което аз не съм, и едва ли ще успея някога да му дам същото.... Че са били щастливи... някога... И цялата тая агония е примесена със страха, че старото чувство не е избледняло напълно, че още има искрица...![]()
![]()
![]()
![]()
Леле, момиче, осъзнай се! В крайна сметка той е с теб, нали? Направил е своя избор и ти си спечелила. Ми отпусни се и се радвай на живота!![]()
![]()
Може да е с теб само защото другата не иска да е с него. Така че тва не е гаранция.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е да, винаги е по-яко да се съмняваш, че е с теб, заради самата теб. Повече тръпка има, един вид.