Приятелство с бившия/та

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Приятелство с бившия/та

Мнение от Мила »

А това е най-глупавото клише във Вселената.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Мила написа:А това е най-глупавото клише във Вселената.
Абсолютно :lol:
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Абе клише, клише, ама зависи от хората. Мен не ме спира после да ставам приятел, но има бая народ, дето ги спира...

И мен ме спира в редки случаи, но зависи от момата, каква излезе...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Ах, как мразя бившите приятелки... :x
Убива ме мисълта, че Моят Мъж е обичал друга и е бил дотолкова близък с нея, че са споделяли неща, за които аз дори не подозирам (а и не искам да знам нищо). Ужасявам се пред идеята, че всеки поглед е многозначителен и крие вълшебни и интимни спомени за прекрасни моменти... И страдам, страдам от истината, че Тя му е дала нещо, което аз не съм, и едва ли ще успея някога да му дам същото.... Че са били щастливи... някога... И цялата тая агония е примесена със страха, че старото чувство не е избледняло напълно, че още има искрица... :cry:
Минала съм по пътя да зная 'Бившите истории'. И въобще не искам повече никога да се самоизтезавам по тоя ужасен начин. И да се вкарвам сама във филмите и, знаейки, че няма и капка основание, да се измъчвам вътрешно.

А приятелство със бивши вече поддържам трудно... Първо е болезнено за единия, а после е безсмислено, с оглед на раздялата - Имало е причина да съм с този човек, съответно има и причини да се разделим - всеки по пътя си. А и аз ако го исках за приятел, нямаше да съм му гадже ;)
la douleur exquise
MimsSs
От дъжд на вятър

Мнение от MimsSs »

За мен не е клише ;) Няма как човек, в когото съм била много влюбена да ми стане пръв приятел.. Винаги остават някакви чувства, каквото и да си говорим
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

fak написа:Ах, как мразя бившите приятелки... :x
А в твоя случай не е ли бивша съпруга? :roll:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

съпруги, приятелки ... 'се ги мразя ;)
la douleur exquise
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

fak написа:съпруги, приятелки ... 'се ги мразя ;)

А как гледаш на деца от друга жена? Приемаш ли ги като свои или те дразнят? :twisted:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Във всяко клише има по една огромна капка истина, а в конкретния случай границата между любовта и омразата е тъй тънка, че чак прозира.

Мисля, че трябва да преразгледаме темата дали въобще е възможно приятелство между мъж и жена, пък тогава да мъдрим приятелството с бившите :scratch:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Естествено, че е възможно приятелство между мъж и жена. Дори не е толкова трудно. Изисква се само да не се стремиш да си опънеш приятелките :mrgreen:
Убива ме мисълта, че Моят Мъж е обичал друга и е бил дотолкова близък с нея, че са споделяли неща, за които аз дори не подозирам (а и не искам да знам нищо). Ужасявам се пред идеята, че всеки поглед е многозначителен и крие вълшебни и интимни спомени за прекрасни моменти... И страдам, страдам от истината, че Тя му е дала нещо, което аз не съм, и едва ли ще успея някога да му дам същото.... Че са били щастливи... някога... И цялата тая агония е примесена със страха, че старото чувство не е избледняло напълно, че още има искрица... :cry:
:shock: :shock: :shock:
Леле, момиче, осъзнай се! В крайна сметка той е с теб, нали? Направил е своя избор и ти си спечелила. Ми отпусни се и се радвай на живота! :flower: :rr: :reindeer:
Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури
Курс: втори

Мнение от chaplata »

Вижте сега. Любовта е химия. Любовта е привличане към даден човек, а не към друг. Естествено е да имаш приятели от другия пол, нормално е, човешко е. Естествено е и да си имаш гадже (от другия пол най-често :mrgreen: ) Без тази "химия" ти не изпитваш привличане към и не "караш" приятелките си (освен в изключителни обстоятелства - козец, холандец и пр.) Така че не виждам причина да си поставяте граници в взаимоотношенията, само защото сте били нещо преди. БИЛИ сте, а сега СТЕ. Преходът между двете фази не е от най-леките (зависи до колко сте се били задълбочили), но е възможен, стига да имаш воля. Като не сте се разбрали като гаджета, ще се разберете като приятели :wink:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

pora_e_priqtel написа: :shock: :shock: :shock:
Леле, момиче, осъзнай се! В крайна сметка той е с теб, нали? Направил е своя избор и ти си спечелила. Ми отпусни се и се радвай на живота! :flower: :rr: :reindeer:
:mrgreen:
Хах, нали мойто мнение не звучи като отчаян зов за помощ, подтикващ ви да призовате към 'осъзнаване'?! Щото, препрочитайки го цялото, никъде не откривам неадекватна оценка на вътрешните фактори, а точно обратното ;)
Просто егоистичното ми и самовлюбено същество иска всичко да почва и свършва със мене :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

А, добре. Аз пък реших, че живееш в постоянен страх мъжо ти да не забегне с некоя бивша, та викам да те вразумя. :P
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

pora_e_priqtel написа:Естествено, че е възможно приятелство между мъж и жена. Дори не е толкова трудно. Изисква се само да не се стремиш да си опънеш приятелките :mrgreen:
:shock: :shock: :shock:

Може да е с теб само защото другата не иска да е с него. Така че тва не е гаранция.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Е да, винаги е по-яко да се съмняваш, че е с теб, заради самата теб. Повече тръпка има, един вид. :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”