[КСК 2010] История vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Re: [КСК 2010] История vol.2
хммм ;////
не ме кефи така ;/
не ме кефи така ;/
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Обикновено се пише в минало свършено време. Но и сегашно историческо да използвате не е грешно. Важното е да използвате само едно от двете времена, а не да ги редувате. По принцип темите от средновековие и въздраждане се пишат в минало свършено, а темите след освобождението в сегашно историческо. Така че минало свършено се използва по-често.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
добре!
)) доволна съм
мерси за инфото 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Светльо... ама хич не съм съгласна с теб!
Много по правилно и по-добре звучащо е да се пише в сегашно историческо време и няма такова разделение едните теми да се пишат в едно, другите в друго.
Но ако не ви харесва така- няма проблем и да пишете в минало свършено- важното е да не се смесват ( добре де- за това съм съгласна
)
Така че просто си харесайте едно от двете и си се придържайте към него, защото иначе биха в санкционирали
Много по правилно и по-добре звучащо е да се пише в сегашно историческо време и няма такова разделение едните теми да се пишат в едно, другите в друго.
Но ако не ви харесва така- няма проблем и да пишете в минало свършено- важното е да не се смесват ( добре де- за това съм съгласна
Така че просто си харесайте едно от двете и си се придържайте към него, защото иначе биха в санкционирали
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Сегашно историческо наистина звучи много по-добре и на мен ми обясниха че прави доста по-добро впечатление на проверяващите.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Вижте проверяващите в какво време си пишат учебниците и тогава коментирайте кое прави по-добро впечатление. Аз на всичките си изпити, матури и олимпиади съм писал в сегашно историческо. Така че и да си използвате сегашно историческо, за това никой няма да ви намали оценката.
Би, разделение има, отгърни някой учебник и сравни. Но това е по-скоро практика, отколкото някакво твърдо правило. На мен също ми звучи по-добре в сегашно историческо, но това не е критерий за правилност все още.
Би, разделение има, отгърни някой учебник и сравни. Но това е по-скоро практика, отколкото някакво твърдо правило. На мен също ми звучи по-добре в сегашно историческо, но това не е критерий за правилност все още.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
В самия учебник на СУ за 11 клас различните раздели са написани в различно време. Та може би просто всеки си има различни предпочитания.
Важното е да не се смесват да.
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
Айде и аз да кажа, че ги пишех планчетата в сегашно историческо, та и темите ми бяха в това време
Наистина е по-удобно така. Иначе аз си правих по няколко пъти няколко вида планове - по-обширни и по-кратки. По-кратките си ги правех, за да запомням как започва всеки абзац и за какво иде реч в него, че дългите ми излизаха колкото една тема наполовина някъде... и ако си направите някаква хронология на датите ще ви е много от полза. Аз си направих така на всичките ханове и царе подред и е доста полезно. =) А например за браковете на Иван Асен II аз си ги извадих всички негови плюс тези на дъщерите му подред, кой за кого се жени и развежда...че иначе много объркано.
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
Международни отношения, I курс
как е учите ли? 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Всички сме в сесия все пак - и ние, и вие 
_Stella_, и аз си правя така
Освен, че изаждам годините от дадената тема - вадя и понятията
А за Иван Асен II ...
Този човек е изумителен - толкова бракове ... и особено историите с дъщеря му Елена
Освен, че изаждам годините от дадената тема - вадя и понятията
А за Иван Асен II ...
Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
изумително досаден... на мен ми прилича на някаква женка - постоянно си е сменял мнението - ту с едните, ту с другите. Може и да е бил изключително способен, но това не го оправдава и не ни прави кандидатстването по-лесно...
аз разбрах, че има хора, които ще учат само един период... някой от вас да е поел този риск?
аз разбрах, че има хора, които ще учат само един период... някой от вас да е поел този риск?
- _sonrisa_
- Флъдзила
Човекът просто е усещал накъде духа ватърът и е взимал повечето пъти най-правилното решение
Вече към края на управлението си малко се е поувлякъл, но със сигурност не е защото не е знаел какво иска
А това да учиш само еидн раздел.. е откровена глупост. То даже само с два научени раздела има шанс да изтеглиш късата клечка, камо ли само еидн да знаеш..
Това за мен е несериозно- ако искаш да влезеш на късмет да учиш нещо- ок.. Но ако имаш някаква по-солидна цел, да си играеш така със съдбата никак не е препоръчително
А това да учиш само еидн раздел.. е откровена глупост. То даже само с два научени раздела има шанс да изтеглиш късата клечка, камо ли само еидн да знаеш..
Това за мен е несериозно- ако искаш да влезеш на късмет да учиш нещо- ок.. Но ако имаш някаква по-солидна цел, да си играеш така със съдбата никак не е препоръчително
Ем, той май повечето си учат по един период.
Масово наблягат на Средновековието
Нооо, аз съм на мнение, че трябва да се учи всичко, което го има в конспекта
Пък и все пак говорим за българска история - ако не друго, поне да научим нещо допълнително
Масово наблягат на Средновековието
Нооо, аз съм на мнение, че трябва да се учи всичко, което го има в конспекта
Пък и все пак говорим за българска история - ако не друго, поне да научим нещо допълнително
Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
хаха аз малко по малко взех да отписвам някои теми от конспекта...
вече Иван Асен 2 ми е на заден план, както и църковните борби, но все някоя ще ми се наложи да науча, че какъвто съм карък
представям си как се падат тези двете 
хората, които учат само Средновековие са си избрали да вървят срещу най-малкото съпротивление. Не знам как спят спокойно и са убедени, че поне една тема ще бъде от този период... но тяхна си работа :/
вече Иван Асен 2 ми е на заден план, както и църковните борби, но все някоя ще ми се наложи да науча, че какъвто съм карък
хората, които учат само Средновековие са си избрали да вървят срещу най-малкото съпротивление. Не знам как спят спокойно и са убедени, че поне една тема ще бъде от този период... но тяхна си работа :/