Класически и нови филологии

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Класически и нови филологии

Мнение от bggashnik »

~Fire написа:Имам още един въпрос,ще се радвам ако някой наясно с това отговори :geek:

Прегледах балообразуването на филологиите и значи,взима се оценка от матура по някой от изброените езици с коафициент 2 и пише + оценката по език от дипломата.Въпросът ми е,задължително ли се взима оценката от дипломата по език или може вместо нея да се вземе тази от матурата(тъй като втората ми матура е по английски и е по-висока от оценката ми по англ. в дипломата)?
Охх,надявам се някой да ме разбере,че както обяснявам.. :flower: :P
Добри новини-ще ти се вземе матурата.В новия правилник пише, че ако е държан ДЗИ по англ. например, се взима задължително той :wink:
Компютърни науки I курс
Аватар
~Fire
В началото бе словото

Мнение от ~Fire »

bggashnik написа:
~Fire написа:Имам още един въпрос,ще се радвам ако някой наясно с това отговори :geek:

Прегледах балообразуването на филологиите и значи,взима се оценка от матура по някой от изброените езици с коафициент 2 и пише + оценката по език от дипломата.Въпросът ми е,задължително ли се взима оценката от дипломата по език или може вместо нея да се вземе тази от матурата(тъй като втората ми матура е по английски и е по-висока от оценката ми по англ. в дипломата)?
Охх,надявам се някой да ме разбере,че както обяснявам.. :flower: :P
Добри новини-ще ти се вземе матурата.В новия правилник пише, че ако е държан ДЗИ по англ. например, се взима задължително той :wink:
Иейй!! :cheers: Мерси много!! :JC_hulahoop-girl: :JC_ThankYou:
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

bggashnik написа: Добри новини-ще ти се вземе матурата.В новия правилник пише, че ако е държан ДЗИ по англ. например, се взима задължително той :wink:
Но ако имаш отличен 6 в дипломата що па да си разваляш оценката с матура? :lol: :monkey: :scratch:
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Monkey D. Luffy написа:
bggashnik написа: Добри новини-ще ти се вземе матурата.В новия правилник пише, че ако е държан ДЗИ по англ. например, се взима задължително той :wink:
Но ако имаш отличен 6 в дипломата що па да си разваляш оценката с матура? :lol: :monkey: :scratch:
Мисля, че стана ясно, че имах предвид добри новини за ~Fire :wink: :roll:
Компютърни науки I курс
Аватар
~Fire
В началото бе словото

Мнение от ~Fire »

Хихи,да добри новини за мен :geek: :drunken: :mrgreen:
Аватар
DeadMistress
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от DeadMistress »

И аз се глася за Новогръцка филология . НИЩО друго не искам да кандидатствам . Не ми е за дипломата , а ОБОЖАВАМ Гърция .

Да минем към въпросите :
1. Кандидатства се с изпит (аз карах английски) + оценка от диплома чужд език (това разбрах , че смятат САМО матурата (ако си карал матура по език) ??? Така ли е наистина ? Ще ми вземат само матурата по английски , а не сборно диплома англ.+матура англ. ??? Много лошо , тъй като се изложих на матурата по англ. 2008 г.
2. Знам , че най - вече зависи от това колко кандидати има за специалността и т.н. Но нямам идея как стоят нещата - някой има ли наблюдения ? Много ли са , малко ли са ?
3. В сайта пише , че макс. бал е 24 . А какъв е средния бал , при който би могъл да си приет ?
I'm not a psycho ... I just like psychotic things ...

•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

1.Да.
2.Не мога да кажа.
3.Погледни минималните балове от миналата година(нищо, че балообразуването е било друго) и си направи сметка:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
Компютърни науки 1 курс
Аватар
DeadMistress
В началото бе словото

Мнение от DeadMistress »

Нещо не можах да намеря това , което ми трябваше ... А именно : кои са най - ниският и най - високият балове на прието момиче/момче в специалност Новогръцка филология . Преди бях попадала на документа , а сега нещо не мога да го открия :(

[Поправка] Открих за 2009г. минималните балове :
1 етап - Жени 22.81
2 етап - Жени 21.00
3 етап - Жени 21.00

При Максимален бал 24 , това 21-22 ми се вижда Много ! :(

Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

21.00 е бил минималния бал за момичета в Новогръцка филология от миналата КСК. Тази година година балообразуването е 24, а не 30, както миналата. Като извадим 6 става някъде 15 бал предполагаем за тази година. Естествено, това е само ориентировъчен бал. Не се знае колко реално ще е той.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
DeadMistress
В началото бе словото

Мнение от DeadMistress »

morfei написа:21.00 е бил минималния бал за момичета в Новогръцка филология от миналата КСК. Тази година година балообразуването е 24, а не 30, както миналата. Като извадим 6 става някъде 15 бал предполагаем за тази година. Естествено, това е само ориентировъчен бал. Не се знае колко реално ще е той.
Изложих се на изпита по английски (2-ка , което ми е много странно , но нямам нерви да ходя да си гледам работата и да се разправям) . И сега се налага с матурата да кандидатствам , което ....... се получава дори под 15 ... Шанс ? Някакъв ? ДАНО да няма много желаещи . Само 20 места има за момичетата . :cry:
По д*в*лите , няма да запиша нищо друго ! Ще продължавам да кандидатствам Новогръцка филология , докато не ме приемат ! Ако не ме приемат и другата година и след две години - ще си остана със средното и хич не ми дреме ! :evil:
Между другото , някакъв образец на изпита по старогръцки и латински ????

Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

Брао момиче, е такива хора само да чувам - упорити 'кат гъзове :cheers: :mrgreen:
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
sara
В началото бе словото

Мнение от sara »

аз писах класическа на второ желание след английска филология.. значи ли тва, че ако съм приета английска, няма да минавам нататък към класическа..
Аватар
aster
В началото бе словото

Мнение от aster »

sara написа:аз писах класическа на второ желание след английска филология.. значи ли тва, че ако съм приета английска, няма да минавам нататък към класическа..
Да.
Животът е това, което ни се случва, докато правим други планове.
Аватар
DeadMistress
В началото бе словото

Мнение от DeadMistress »

sara написа:аз писах класическа на второ желание след английска филология.. значи ли тва, че ако съм приета английска, няма да минавам нататък към класическа..
Май имаше нещо споменато за подаване на някакво заявление , за следващи класирания . Ако си класирана някъде , пък искаш да изчакаш другите класирания , за другите специалности , които си писала . Конкретно не мога да ти отговоря , не помня . Просто като идеш да се записваш (преди да попълниш документа със желанията си) - Попитай ги жените ! ;)

Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

На следващо класиране не можеш да участваш, ако си приет по първо желание. Задължен си да се запишеш. :wink:
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”