Любими мисли
- Rising
- Пишете, о, братя
Re: Любими мисли
Тъпа работа, но отговорът е, че хубави неща ти се случват само ако си добър. Добър ? Всъщност искам да кажа честен. Не честен в смисъл да спазваш законите - бих обрала гроб, бих изчовърквала очите на мъртвец, ако бих сметнала, че това ще ми достави удоволствие. Не, мисълта ми е, че човек трябва да бъде честен пред самия себе си. Можеш да бъдеш всичко друго освен страхливец, неискрен, престорен в чувствата си, уличница : предпочитам да имам рак, отколкото нечестно сърце. Това не значи набожност. Чисто и просто практичност. Ракът може да те свърши, но може, и не, обаче другото положително те свършва.
Закуска в Тифани.
Закуска в Тифани.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Разделиха се мирно и тихо, но в гърдите им гореше пламъкът на силните чувства. Не помнеха ден като този благодатен четвъртък. На всичко отгоре той още не бе свършил.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
"- Няма оправдание за един бунт
- Има, ако успееш"
Из разговор между Торанага-сан и Анджин-сан в "Шогун" на Джеймс Клавел - забележителна книга!
- Има, ако успееш"
Из разговор между Торанага-сан и Анджин-сан в "Шогун" на Джеймс Клавел - забележителна книга!
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Човек за човека е вълк. От латински.homo homini lupus est.
За съжаление все повече се убеждавам, че това е вярно
- Rising
- Пишете, о, братя
...или перифразираното - "Човек за човека е брат, разбра ли бе гад" на Радой Ралин.
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
— По-добре човек да е нещастен, но да знае това, отколкото щастлив и да живее... като глупак.
"Идиот", IV част, Ф. М. Достоевски
"Идиот", IV част, Ф. М. Достоевски
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
- Ivo Penev
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Хей ти, зъзнещ на студа отвън.Самотата те изяжда, остаряваш...Можеш ли да ме усетиш?...Хей ти, който си сам на този свят.Седиш гол пред телефона.Ще ме докоснеш ли?....Хей ти, с ухо долепено до стената.Чакаш някой да извика името ти.Ще ме докоснеш ли?
Pink Floyd - Hey you
Pink Floyd - Hey you
memento mori
- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
+1Ivo Penev написа:Хей ти, зъзнещ на студа отвън.Самотата те изяжда, остаряваш...Можеш ли да ме усетиш?...Хей ти, който си сам на този свят.Седиш гол пред телефона.Ще ме докоснеш ли?....Хей ти, с ухо долепено до стената.Чакаш някой да извика името ти.Ще ме докоснеш ли?
Pink Floyd - Hey you
цял ден я слушам тая песен...
Хей ти, не ми казвай, че надежда няма!
Заедно сме силни, падаме не сме ли двама.
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Не сме ние врагове,а приятели. Не е нужно да сме врагове. Дори и страстите да ни огънат не бива да късаме сърдечните си връзки. Тайнствените струи на спомена отново ще затрептят,когато бъдат докоснати от нашите духовни ангели...(Линкълн)
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
Have you ever been in love? Horrible isn't it? It makes you so vulnerable. It opens your chest and it opens up your heart and it means someone can get inside you and mess you up. You build up all these defenses. You build up a whole armor, for years, so nothing can hurt you, then one stupid person, no different from any other stupid person, wanders into your stupid life... You give them a piece of you. They didn't ask for it. They did something dumb one day, like kiss you or smile at you, and then your life isn't your own anymore. Love takes hostages. It gets inside you. It eats you out and leaves you crying in the darkness, so simple a phrase like 'maybe we should be just friends' or 'how very perceptive' turns into a glass splinter working its way into your heart. It hurts. Not just in the imagination. Not just in the mind. It's a soul-hurt, a body-hurt, a real gets-inside-you-and-rips-you-apart pain. Nothing should be able to do that. Especially not love. I hate love.
Neil Gaiman, The Sandman
Neil Gaiman, The Sandman
- ayakashi
- Постоянно присъствие
Brevoir saltare cum deformibus viris est vita. = Life is too short to dance with ugly men.
"One should always play fairly when one has the winning cards." - Oscar Wilde
"I can resist anything but temptation." - Oscar Wilde
"One should always play fairly when one has the winning cards." - Oscar Wilde
"I can resist anything but temptation." - Oscar Wilde
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Това го обожавам:
I think we ought to read only the kind of books that wound and stab us. If the book we are reading doesn't wake us up with a blow on the head, what are we reading it for? ...we need the books that affect us like a disaster, that grieve us deeply, like the death of someone we loved more than ourselves, like being banished into forests far from everyone, like a suicide. A book must be the axe for the frozen sea inside us.
Кафка
I think we ought to read only the kind of books that wound and stab us. If the book we are reading doesn't wake us up with a blow on the head, what are we reading it for? ...we need the books that affect us like a disaster, that grieve us deeply, like the death of someone we loved more than ourselves, like being banished into forests far from everyone, like a suicide. A book must be the axe for the frozen sea inside us.
Кафка