НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци

Мнение от Scorpion »

Сори, че ви прекъсвам диалога, макар че всъщност моят пост си е по темата.

Та... опитвам се да уча, а няколко етажа по-нагоре некви щутгартски курвентии пищят "във вихъра на купоня", акомпанирани от разни говеда.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

1. Вярно е ,че чалгата е повлияна от българския фолклор. То и затва се казва поп-фолк(популярен фолк, популярна фолклорна музика). Ако се заслушате даже, ще чуете, че в доста от българските народни песни има разни ритми по-мазни и от кючеци в така казаната от вас "проста чалга".
2. Не искам да ви обиждам, ама от това, какво съм виждал по метълски концерти не съм останал с добро впечатление(меко казано). Това, което остава след концерт са пвц бутилки и сума боклуци. А танцуването на метък е "пого"(блъсканица и бой, наподобяващи бой на овни в размножителен сезон).

Това е, което имам да кажа. Не се чувствайте обидени.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Deschain написа:Я ми обясни с какво аз си приличам по манталитет с някой прост чалгар, моля те?
Ам не те познавам, нито пък познават някой прост чалгар. Основните чалгари, дето знам са ми колеги и са в общи линии по-умни от мен, до един... как да ги нарека прости така... Някакси не върви...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

Deschain написа:Я ми обясни с какво аз си приличам по манталитет с някой прост чалгар, моля те?
Я ми дефинирай какво значи прост чалгар и според теб всички хора, които слушат чалга са прости ли :shock:
Последно промяна от Варненец на 25 Юни 2010, 00:48, променено общо 1 път.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

morfei написа:1. Вярно е ,че чалгата е повлияна от българския фолклор. То и затва се казва поп-фолк(популярен фолк, популярна фолклорна музика). Ако се заслушате даже, ще чуете, че в доста от българските народни песни има разни ритми по-мазни и от кючеци в така казаната от вас "проста чалга".
2. Не искам да ви обиждам, ама от това, какво съм виждал по метълски концерти не съм останал с добро впечатление(меко казано). Това, което остава след концерт са пвц бутилки и сума боклуци. А танцуването на метък е "пого"(блъсканица и бой, наподобяващи бой на овни в размножителен сезон).

Това е, което имам да кажа. Не се чувствайте обидени.
Да не говоря, че има метълисти брез грам мозък.... Слушащи 24 часа "музика", наподобяваща звук от дъскорезница :shock: Не говоря за Металика, а за друг вид изпълнители и течения....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Kristo, естествено че не всички хора, които слушат чалга са прости. Но повечето са такива и за разлика от теб, аз познавам много такива индивиди. Изключително ограничени и безмозъчни същества, ама какви да са като слушат неща от рода на:
”Ела и гледай!
Мълчи! Не дишай...
а виж какво значи страст
Мойте пръсти могат всичко,
гледай колко нежно ме обичат,
гледай как ми е приятно,
за да стигна края многократно”
Айде пак човек се изказа без да знае за какво говори, Варненец, поздрав специално за теб: http://www.youtube.com/watch?v=XUVqcn3N ... re=related
И познавам и свестни и умни хора, които слушат чалга, но те са малък остров в цялото море от простащина изливащо се от чалгата.
morfei, къде стават най-често побоищата в метал клубовете или по чалга дискотеките? И как може да твърдиш че народната ни музика е чалгата, я сравни това: http://www.youtube.com/watch?v=SC6XNkEp0bA с това: http://www.youtube.com/watch?v=O8gPGURhmW0 (просто написах Андреа и избрах първия резултат, нищо избирателно).
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Аз па съм прост чалгар и не ми дреме ич.
Facebook
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

В контекста на този спор и двамата варненци сте един дол дренки :lol:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

Ку* за чалгата.

Който каже, че изворите са и от българския фолклор е тотално музикален инвалид. Освен ако не приравнявате ориенталски ритми с български фолклор. Или пък ме навеждате на мисълта вие всъщност дали сте слушали нещо българско, че да го слагате в една кошница с поп-фолка?

Спорът чалга-метъл няма смисъл да го водим, само искам да обърна внимание на изказването на морфея - пич, погото е част от забавлението за тези, които искат. Никой не те кара насила да влизаш в него, никой не те бута. По същия начин, по който хората се кефят на погото, любителите на поп-фолка се качват по масите. Различни способи, но за мен да танцуваш на мястото, където принципно ядеш, е символ на откровена селтащина.

Най-лошия аспект е изграждането на масова чалга култура, която е стълб на младото общество. Затова харесвам всякаква музика почти освен чалга (джазът просто ми лази по нервите :д), не заради нещо друго.

Необосновани мнения по темата като това на Варненец моля да няма, 'щот имам достатъчно примери, които да оборят теоремата на 'дъскорезницата' - и звукове, и като текст. Стига човек да е готов да ги попие.

Който иска да си слуша чалга, не пречи. Аз лично нямам против - приятелката ми примерно слуша. Но вече 1) уравняването й с български фолклор и 2) следването на стереотипа на живот, който извлича - е дебилно.
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Deschain написа:Kristo, естествено че не всички хора, които слушат чалга са прости. Но повечето са такива и за разлика от теб, аз познавам много такива индивиди. Изключително ограничени и безмозъчни същества, ама какви да са като слушат неща от рода на:
”Ела и гледай!
Мълчи! Не дишай...
а виж какво значи страст
Мойте пръсти могат всичко,
гледай колко нежно ме обичат,
гледай как ми е приятно,
за да стигна края многократно”
Айде пак човек се изказа без да знае за какво говори, Варненец, поздрав специално за теб: http://www.youtube.com/watch?v=XUVqcn3N ... re=related
И познавам и свестни и умни хора, които слушат чалга, но те са малък остров в цялото море от простащина изливащо се от чалгата.
morfei, къде стават най-често побоищата в метал клубовете или по чалга дискотеките? И как може да твърдиш че народната ни музика е чалгата, я сравни това: http://www.youtube.com/watch?v=SC6XNkEp0bA с това: http://www.youtube.com/watch?v=O8gPGURhmW0 (просто написах Андреа и избрах първия резултат, нищо избирателно).
Да ти кажа знам какво говоря и то отлично ;)
Мерси за поздрава, Металика ме кефят ;)
Побоища стават навсякъде, а метълите не правят изключение.....
Строежа е едно как да го нарека- хммм, странно място :mrgreen:
Но до консенсус няма да стигнем явно...
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Scorpion написа:В контекста на този спор и двамата варненци сте един дол дренки :lol:
А ти си шипков храст :mrgreen:
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

Щом знаеш за какво говориш искам да ми направиш бърз разбор на стиловете и подстиловете в метъла заедно с главните им тематики на текстова основа.

;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

:JC-hysterical:
Facebook
Изображение
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Само да спомена, че погото не е побой ^^.... то пък колко погота сте виждали ениуей.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Equilibrium написа:Ку* за чалгата.

Който каже, че изворите са и от българския фолклор е тотално музикален инвалид. Освен ако не приравнявате ориенталски ритми с български фолклор. Или пък ме навеждате на мисълта вие всъщност дали сте слушали нещо българско, че да го слагате в една кошница с поп-фолка?

Спорът чалга-метъл няма смисъл да го водим, само искам да обърна внимание на изказването на морфея - пич, погото е част от забавлението за тези, които искат. Никой не те кара насила да влизаш в него, никой не те бута. По същия начин, по който хората се кефят на погото, любителите на поп-фолка се качват по масите. Различни способи, но за мен да танцуваш на мястото, където принципно ядеш, е символ на откровена селтащина.

Най-лошия аспект е изграждането на масова чалга култура, която е стълб на младото общество. Затова харесвам всякаква музика почти освен чалга (джазът просто ми лази по нервите :д), не заради нещо друго.

Необосновани мнения по темата като това на Варненец моля да няма, 'щот имам достатъчно примери, които да оборят теоремата на 'дъскорезницата' - и звукове, и като текст. Стига човек да е готов да ги попие.

Който иска да си слуша чалга, не пречи. Аз лично нямам против - приятелката ми примерно слуша. Но вече 1) уравняването й с български фолклор и 2) следването на стереотипа на живот, който извлича - е дебилно.
То и аз моля да няма необосновани мнения за масата и за това кой се качва на нея и т.н :mrgreen:
Понеже неведнъж съм виждал отявлени метъли какво правят на същата маса!
И не знам за примери оборващи дъскорезницата, ама днес сутринта пътувах в 280 и до мен седеше един метъл, който слушаше на максимум усилено в слушалките нещо, което ми е трудно да оприлича и на звук от дъскорезница дори...
Така, че, айде да не лепваме етикети ;)
А лично на мен не ми пречи да слушам и Металика и рок балади и латино музика и техно и хаос и какво ли още не ;)
Заключено

Обратно към “Други”