Раммщайн бяха уникални. Дайте си сметка, че не спряха за 5 секунди, дъх да си поемат, пяха, скачаха и правиха шоу през цялото време. Били свирили малко? Вие давате ли си сметка, колко тренировки, репетиции, сила и подготовка е отишла за това "кратичко" шоу? Недейте така. Има групи, които изнасят самостоятелни концерти, по-кратки от този на Рамщайн снощи. Според мен те бяха изненадани да заварят публика, която знае всичките им текстове, дори тези от новия албум. И пак ще дойдат. Недейте да хейтите, само разваляте удоволствието на хората.Deschain написа:Rammstein просто показаха че са една добра група, която умело използва ефектите и прави страхотно шоу, според мен. Но нищо повече...
Sonisphere Festival
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
Re: Sonisphere Festival
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Абе не знам колко репетиции са отишли ама е факт че на германските фестивали свирят повече, нали 
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Не съм сигурна. Всички други групи свириха по-малко от час, на тях само сцента им правиха 40 минути
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Ми те паднаха на колене. Това беше по-силно от речта на китариста на Менопауза. И беше красноречиво, че пак ще дойдат.Мила написа:Раммщайн бяха уникални. Дайте си сметка, че не спряха за 5 секунди, дъх да си поемат, пяха, скачаха и правиха шоу през цялото време. Били свирили малко? Вие давате ли си сметка, колко тренировки, репетиции, сила и подготовка е отишла за това "кратичко" шоу? Недейте така. Има групи, които изнасят самостоятелни концерти, по-кратки от този на Рамщайн снощи. Според мен те бяха изненадани да заварят публика, която знае всичките им текстове, дори тези от новия албум. И пак ще дойдат. Недейте да хейтите, само разваляте удоволствието на хората.Deschain написа:Rammstein просто показаха че са една добра група, която умело използва ефектите и прави страхотно шоу, според мен. Но нищо повече...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми и на металика им правеха сцената 40 минути и свириха после 2 часа и кусур
Както и да е де, доволен съм. Още повече че ми беше първото шоу на рамщайн (като под първо имам предвид, че не съм им гледал концерти ина някаква медия). Това което ме дразни е, че очевидно по някаква необяснима за мен причина не се накефиха на публиката. Щото ако се бяха накефили щяха да си изпеят и Ангела. Нали уж винаги с него завършвали? Просто имах чувството, че свирят е така само щото им плащаме. Докато дори при Млековарите определено не беше така.
Както и да е де, доволен съм. Още повече че ми беше първото шоу на рамщайн (като под първо имам предвид, че не съм им гледал концерти ина някаква медия). Това което ме дразни е, че очевидно по някаква необяснима за мен причина не се накефиха на публиката. Щото ако се бяха накефили щяха да си изпеят и Ангела. Нали уж винаги с него завършвали? Просто имах чувството, че свирят е така само щото им плащаме. Докато дори при Млековарите определено не беше така.
Ъ, не завършват баш винаги с Engel... Е, да липсваше тая песен. Накефиха се според мен и то доста.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Ми да, не се кефя особено на Рамщайн. Казах - кефил съм им се докато бях малък и ми се струваха оригинални техните песни. Не им разбирам текстовете по простата причина, че не знам немски, а не защото са мега сложни за мен. В песни пък като "Pussy", които са на английски, няма какво толкова много да се разбере. Разбира се ти може да тръгнеш да търсиш някакви разсъждения върху дълбоко екзистенциални проблеми там. Рамщайн са едни от най-комерсиалните групи и изобщо не ми говори, че правели всичко заради феновете. Дори не си направиха труда да свирят повече от 80 мин и да излязат за втори бис. "Дъртите рокери в кожи" не са позьори, най-големите позьори са си именно Рамщайн. И винаги са си били такива. Гледал съм им достатъчно концерти в нета за да го разбера и видя. Щото ако им махнеш каските, смешните костюми, пукотевицата и провокативното поведение не остава абсолютно нищо. Музикално и от гледна точка на глас не могат да стъпят на пръста на бандите от предишната вечер или преди тях.allshallperish написа: Това е най-тъпата изцепка и се личи, че е от устата на човек, който не разбира и просто не се кефи. Аз говоря така за техното например. Хората не разбират текстовете на Рамщайн, защото са класи над обикновената музика и не си правят албумите само, за да спечелят някой лев. Това се отнася за всичките им песни. Шоуто го правят, защото не публиката трябва да прави шоуто, а именно групата. Ти трябва да се изкефиш, да остане нещо в тебе от тоя концерт. Аз съм сигурна, че за тия пироефекти бяха пръснати повече пари, от колкото са им били дадени да дойдат, което им прави чест.
Захариев, частта със знамето беше направо фамозна. Супер мн се изкефих и аз. Просто няма един момент, който да не ме е изкефил. Отделих супер голямо количество адреналин, въпреки че не са ми любима група, бих казала, че им се изкефих ненормално много и така ще е и за напред. Накара ме да настръхна Du hast понеже от трбуните се чуваше как целия стадион пее и беше ненормално. Определено с ръка на сърцето - това беше най-якия концерт за мене и ще ми е тъпо да отида на който и да е концерт вече.
Иначе се радвам, че си се изкефила на концерта. Лошо няма. И на мен на харесаше докато не си тръгнаха МанОуоР, после не че не ми хареса, просто не го намерих за нищо особено. Просто някаква екзалтирала тълпа подгласяше на Линдеман с разни думи, които, разбира се, не знаеше какво значат, просто ги беше хванала по слух от многото слушане на песните им. Ама предполагам, че трябва да има и такива банди, които правят просто шоу. Клоунския костюм доста им отива.
П.п
Бах ,кога изписахте толкова много бе

Оф, айде стига глупости, хейтъри с хейтъри. Аз да ви опорочавам прекрасното прекарване обяснявайки какви алчни *женски полов огран* са Металика? Не! Така че спрете с глупостите, престанете да обяснявате колко е жалък e някой изпълнител - ако не сте се изкефили, просто следващия път не давайте пари за билет. Хем вълкът сит, хем агнето цяло. Ай сиктир.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Smoking Mirror написа: П.П. Да не говорим, че Рамщайн също можеха да извикат останалите групи и да покажат някаква приемственост, като Металика онзиден. Но не, те не говорят английски, нямаше как да стане. А и наистина щеше да е странно ако Млековарите излязат и застанта до Рамщайн. Би било почти като да видиш метъли в чалготека
Хубаво е да знаеш, че те не го направиха, защото обожават публиката или нещо подобно, а защото снимаха двд и ги излъчваха по салоните.
За вторият ден беше абсолютно немислимо нещо подобно, поради огромната разлика между групите, като фактически, нито една от тях не си приличаше с друга по нещо.
Енгел не я правят навсякъде, спокойно. Принципно завършват с Иш Вил. А и сигурно си има причина да не я направят.
Иначе при Рамщайн също имаше контакт с публиката, не зная защо го отричате. Факт е, че не говореха през песен нещо, но те са тук за първи път. Металика и Меноуър вече се чувстват в "свои води" тук, което променя коренно ситуацията.
Рамщайн направиха всичко, което се очакваше от тях.Предполагам, че следващия път, когато дойдат ще ви говорят на ушенце повечко и ще ви пращат въздушни целувки .... о, чакай, те и снощи пращаха въздушни целувки.
Цялото шоу, което изнесоха беше уникално само по себе си. Предполагам, че всеки, който малко или много ги слуша се е почувствал много повече "част от концерта", отколкото на която и да е група преди тях, говорейки и за двата дена.
The names of the future are stamping of impatience.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Zahariev написа:Smoking Mirror написа: П.П. Да не говорим, че Рамщайн също можеха да извикат останалите групи и да покажат някаква приемственост, като Металика онзиден. Но не, те не говорят английски, нямаше как да стане. А и наистина щеше да е странно ако Млековарите излязат и застанта до Рамщайн. Би било почти като да видиш метъли в чалготека
Хубаво е да знаеш, че те не го направиха, защото обожават публиката или нещо подобно, а защото снимаха двд и ги излъчваха по салоните.
За вторият ден беше абсолютно немислимо нещо подобно, поради огромната разлика между групите, като фактически, нито една от тях не си приличаше с друга по нещо.
Енгел не я правят навсякъде, спокойно. Принципно завършват с Иш Вил. А и сигурно си има причина да не я направят.
Иначе при Рамщайн също имаше контакт с публиката, не зная защо го отричате. Факт е, че не говореха през песен нещо, но те са тук за първи път. Металика и Меноуър вече се чувстват в "свои води" тук, което променя коренно ситуацията.
Рамщайн направиха всичко, което се очакваше от тях.Предполагам, че следващия път, когато дойдат ще ви говорят на ушенце повечко и ще ви пращат въздушни целувки .... о, чакай, те и снощи пращаха въздушни целувки.
Цялото шоу, което изнесоха беше уникално само по себе си. Предполагам, че всеки, който малко или много ги слуша се е почувствал много повече "част от концерта", отколкото на която и да е група преди тях, говорейки и за двата дена.
Ох, защо ме карате да хейтя рамщайн... Аз не искам. Те хората добър театър си направиха. Ако бях някакъв бесен фен сигурно щях да получа няколко оргазъма. Без да съм им фен ми хареса. Просто, може би щото отношението към публиката на Металика от предния ден ми беше много прясно и очаквах, че и Рамщайн ще свирят нещо повече от просто участие във фестивал. А те не го направиха - излязоха, стояха известно време и си тръгнаха. Това не ги прави по-некадърни или по-лоши или по-бездарни, нито е причина да им се кефите по-малко. Това е причина един неутрален човек като мен, който по принцип не им е хардкор фен да се почувства малко обиден щото... ами щото са го пренебрегнали.
И недей да предполагаш такива неща, щото някои неща в предположението ти са по дефиниция объркани
И, мир да има, рамщайн ми харесаха. Просто твърдя, че ни отебаха и ако този фестивал беше в Германия щяха да се раздават много повече. (междудругото точно за това нещо спорих с една приятелка преди концерта, която е ходила да ги гледая тая година в германия и ми разправяше как тука изобщо нямало да ни обърнат внимание. Е, аз й обяснявах, че това не е така и че тук ще ги побъркаме и няма да искат да си ходят. И кво се оказа. Ами въпросната ми приятелка се оказа права) Докато не мога да кажа същото за която и да е от другите групи, даже за Алис ин Чейнс, колкото и да са ми несимпатични.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
А ти на Pussy схванал ли си й идеята въобще ?? Че всичко английско и с ебане се продава. Самите те казват, че песента е ужасна. Ама то е мн лесно да говориш без нищо да разбираш.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Еми да, хубаво, казват го. И? Песента им е една от водещите на концерти и си точат пари с нея. Тя нека си е ужасна, те си я експлоатират и то по брутален начин.
Както и да е, Smoking Mirror го каза най-точно. Не ме карайте и мен да мразя Рамщайн
Всичко което той каза го мисля и аз
Както и да е, Smoking Mirror го каза най-точно. Не ме карайте и мен да мразя Рамщайн

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Рамщайн не показаха каквото се очакваше, защото всички ние очаквахме малко. На мен също ми беше първия концерт. Искам да ви кажа, че доколкото разбрах това с лодката не го правели, понеже веднъж изпуснали така клавириста и от тогава не го правят. Но самият факт, че казаха, че ни обичат, "ръцете горе", което сигурно са научили в Ориент 33 и другите неща, ясно показваше, че са се изкефили.
Сега някой ще каже, или вече каза, че не е имало достатъчен контакт с публиката - ами не са някакви пози да ни обясняват колко сме велики както направиха Меноуор. Все пак техния китарист още няма къща в България, хах. Не ни обещаха, че ще дойдат пак, защото умните хора не говорят много и не обещават. Точка.
Ами да, печелят пари от нея, но аз ти казвам какъв е подтекста и явно, че доказват това което всички мислим. Мир да е.
Сега някой ще каже, или вече каза, че не е имало достатъчен контакт с публиката - ами не са някакви пози да ни обясняват колко сме велики както направиха Меноуор. Все пак техния китарист още няма къща в България, хах. Не ни обещаха, че ще дойдат пак, защото умните хора не говорят много и не обещават. Точка.
Ами да, печелят пари от нея, но аз ти казвам какъв е подтекста и явно, че доказват това което всички мислим. Мир да е.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Smoking Mirror написа:Zahariev написа:Smoking Mirror написа: П.П. Да не говорим, че Рамщайн също можеха да извикат останалите групи и да покажат някаква приемственост, като Металика онзиден. Но не, те не говорят английски, нямаше как да стане. А и наистина щеше да е странно ако Млековарите излязат и застанта до Рамщайн. Би било почти като да видиш метъли в чалготека
Ох, защо ме карате да хейтя рамщайн... Аз не искам. Те хората добър театър си направиха. Ако бях някакъв бесен фен сигурно щях да получа няколко оргазъма. Без да съм им фен ми хареса. Просто, може би щото отношението към публиката на Металика от предния ден ми беше много прясно и очаквах, че и Рамщайн ще свирят нещо повече от просто участие във фестивал. А те не го направиха - излязоха, стояха известно време и си тръгнаха. Това не ги прави по-некадърни или по-лоши или по-бездарни, нито е причина да им се кефите по-малко. Това е причина един неутрален човек като мен, който по принцип не им е хардкор фен да се почувства малко обиден щото... ами щото са го пренебрегнали.
И недей да предполагаш такива неща, щото някои неща в предположението ти са по дефиниция объркани![]()
И, мир да има, рамщайн ми харесаха. Просто твърдя, че ни отебаха и ако този фестивал беше в Германия щяха да се раздават много повече. (междудругото точно за това нещо спорих с една приятелка преди концерта, която е ходила да ги гледая тая година в германия и ми разправяше как тука изобщо нямало да ни обърнат внимание. Е, аз й обяснявах, че това не е така и че тук ще ги побъркаме и няма да искат да си ходят. И кво се оказа. Ами въпросната ми приятелка се оказа права) Докато не мога да кажа същото за която и да е от другите групи, даже за Алис ин Чейнс, колкото и да са ми несимпатични.
А, на мен само първите ми две изречения бяха към теб. Просто да поясня, защо не направиха някои неща. Иначе след това си дадох мнението за това, което се случи.
The names of the future are stamping of impatience.
- Rising
- Пишете, о, братя
Хора, стига с такива заяжданици в стил 9ти клас - Металика са по-големи от Рамщайн, барабанистът на Слейър е по-бърз от барабаниста на еди си кои, сестрата на Хетфийлд е по - красива и запазена от сестрата на Линдеман и прочие. Всеки фен си съди видяното през собственото сито. Нормално е феновете на Металика да са доволни, че ги видяха отново, че концертът ще бъде пуснат на ДВД, че смазаха отново. Нормално е и за феновете на Рамщайн това да е била една от най-великите им вечери, защото групата е за първи път у нас. Ама били студени, никакъв контакт с публиката. Еми такива са си. Немски манталитет, това е. Навсякъде им е такова шоуто. Единствено се съгласявам, че малко повече време можеше да посвирят (в Белград преди няколко месеца концертът им е бил около 2 часа), но това са дребни подробности.
Факт е, че тези 2 дни за първи път станахме свидетели на нещо уникално. Все големи имена на една сцена, като при това концертите от първия ден се излъчваха в цял свят и ще бъдат пуснати и на ДВД през септмеври. Така че колкото и да е банално, шоуто в България ще се помни дълго.
Стига безмислени спорове. Радвайте се.
Факт е, че тези 2 дни за първи път станахме свидетели на нещо уникално. Все големи имена на една сцена, като при това концертите от първия ден се излъчваха в цял свят и ще бъдат пуснати и на ДВД през септмеври. Така че колкото и да е банално, шоуто в България ще се помни дълго.
Стига безмислени спорове. Радвайте се.