Гледам, че сте започнали класации да правите, тъй че ето ги моите виждалия.
1 - Metallica - Най-голямата и успяла група от голямата четворка, за пореден път доказаха това. Атмосферата беше неповторима, несравнима с тази на останалите групи от феста, Джеймс почити не се чуваше. Момчетата се раздадоха докрай, показаха че тази вечер наистина е по-специална за тях. Джеймс беше във върхова форма, невероятен, забавляваше се на сцената. А финалът със Hit the Lights и Seek and Destroy сложи подобаващ край, на най-великото нещо в живота ми.
2 - Megadeth - Страхотен сет и изключително добри музиканти. Дъждът и градушката допринесоха още повече за създалата се атмосфера. Ако Мъстейн не не беше такова дърво, щеше да е още по-яко, но донякъде компенсира това с изключителните си изпълнения на китарата - велик китарист. Стадионът се пълнеше и пълнеше, а виковете Megadeth ставаха все по-чести и силни!
3 - Rammstein - Очаквах много повече от тях. Никакъв контакт с публиката, като изключим всички ефекти (които бяха наистина страхотни). Изключително кратък сет от 1:20 мин. Публиката беше слаба, определено много по-слаба от първата вечер. А и всичко това с немското знаме мисля, че беше прекалено много. Иначе като шоу беше добре, а момчетата свириха страхотно, супер беше звукът. Но очаквах повече.
4 - Slayer - Определено здраво си забиха, но им липсваше хъс и желание. Добър подбор на песните, но пак почити никакъв контакт с публиката. Том Арая, повтаряше само thank you, повтори го поне 10-15 пъти... И все пак все още ме боли вратът от този близо час, който споделихме с американските богове на траша. Размазахме се.
5 - Anthrax - Колебаех се дълго дали да не ги сложа пред Slayer. Хубаво шоу направиха и добър избор на песните. Много движение по сцената и контакт с феновете, браво на Беладона, представи се много по-добре в това отношение от колегите си от Megadeth и Slayer. И все пак все още не съвсем пълният стадион и ранният старт на групата си казаха думата.
6 - Manowar - Определено могат много повече. Добре свириха, даже много добре, но всичко си беше позьорство. Тази огромна реч, която я дръпна Демайо, беше излишна и скучна, по-добре беше да забият някоя песен. Длъжни бяха да се представят на по-добро ниво, но все пак вярната им публика не ги изостави и този път.
Стела:
Хuбаво че вече имам клавиатура пред себе си, толкова свободен и щастлив се чувствам. (за останалите, днес след Metallica не можех звук да издам до обяд, после излизаха някакви звуци, но почити недолувими. )За влизането без билет няма да те убивам, ама за излизането определено заслужаваш наказание. Не че Rammstein бяха кой знае колко велики, но все пак си остават Rammstein, а и ефектите им бяха невероятни. Но важното е че беше на първата вечер, това беше Концертът. това бяха Metallica.Ачо, не може ли с думи? Миличкото, не може да говори Много се радвам че пак се видяхме днес!
Между другото не ме убивайте, но влязох този път без билет на концерта, обаче трябваше да изляза...
И аз се радвам че пак се видяхме, оправи ми се настроението определено. Преди това бях в отвратително настроение, дори бях тръгнал да си ходя по едно време...