Sonisphere Festival

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Sonisphere Festival

Мнение от Deschain »

Фестивалът беше страхотен, но втората вечер определено отстъпваше много на първата. И Manowar и Rammstein могат и трябваше да покажат много повече, а голямата четворката беше невероятна!
Гледам, че сте започнали класации да правите, тъй че ето ги моите виждалия.

1 - Metallica - Най-голямата и успяла група от голямата четворка, за пореден път доказаха това. Атмосферата беше неповторима, несравнима с тази на останалите групи от феста, Джеймс почити не се чуваше. Момчетата се раздадоха докрай, показаха че тази вечер наистина е по-специална за тях. Джеймс беше във върхова форма, невероятен, забавляваше се на сцената. А финалът със Hit the Lights и Seek and Destroy сложи подобаващ край, на най-великото нещо в живота ми.
2 - Megadeth - Страхотен сет и изключително добри музиканти. Дъждът и градушката допринесоха още повече за създалата се атмосфера. Ако Мъстейн не не беше такова дърво, щеше да е още по-яко, но донякъде компенсира това с изключителните си изпълнения на китарата - велик китарист. Стадионът се пълнеше и пълнеше, а виковете Megadeth ставаха все по-чести и силни!
3 - Rammstein - Очаквах много повече от тях. Никакъв контакт с публиката, като изключим всички ефекти (които бяха наистина страхотни). Изключително кратък сет от 1:20 мин. Публиката беше слаба, определено много по-слаба от първата вечер. А и всичко това с немското знаме мисля, че беше прекалено много. Иначе като шоу беше добре, а момчетата свириха страхотно, супер беше звукът. Но очаквах повече.
4 - Slayer - Определено здраво си забиха, но им липсваше хъс и желание. Добър подбор на песните, но пак почити никакъв контакт с публиката. Том Арая, повтаряше само thank you, повтори го поне 10-15 пъти... И все пак все още ме боли вратът от този близо час, който споделихме с американските богове на траша. Размазахме се.
5 - Anthrax - Колебаех се дълго дали да не ги сложа пред Slayer. Хубаво шоу направиха и добър избор на песните. Много движение по сцената и контакт с феновете, браво на Беладона, представи се много по-добре в това отношение от колегите си от Megadeth и Slayer. И все пак все още не съвсем пълният стадион и ранният старт на групата си казаха думата.
6 - Manowar - Определено могат много повече. Добре свириха, даже много добре, но всичко си беше позьорство. Тази огромна реч, която я дръпна Демайо, беше излишна и скучна, по-добре беше да забият някоя песен. Длъжни бяха да се представят на по-добро ниво, но все пак вярната им публика не ги изостави и този път.
Стела:
Ачо, не може ли с думи? Миличкото, не може да говори Много се радвам че пак се видяхме днес!
Между другото не ме убивайте, но влязох този път без билет на концерта, обаче трябваше да изляза...
Хuбаво че вече имам клавиатура пред себе си, толкова свободен и щастлив се чувствам. (за останалите, днес след Metallica не можех звук да издам до обяд, после излизаха някакви звуци, но почити недолувими. )За влизането без билет няма да те убивам, ама за излизането определено заслужаваш наказание. Не че Rammstein бяха кой знае колко велики, но все пак си остават Rammstein, а и ефектите им бяха невероятни. Но важното е че беше на първата вечер, това беше Концертът. това бяха Metallica.
И аз се радвам че пак се видяхме, оправи ми се настроението определено. Преди това бях в отвратително настроение, дори бях тръгнал да си ходя по едно време...:)
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

Zahariev написа:Ок. Рамщайн сложиха в малкия си джоб всички останали.
Аре по-леко с такива генерализации. Сложе едно "според мен " накрая на изречението и ще бъде по-приемливо.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Rising написа:
Zahariev написа:Ок. Рамщайн сложиха в малкия си джоб всички останали.
Аре по-леко с такива генерализации. Сложе едно "според мен " накрая на изречението и ще бъде по-приемливо.

Или не? Не.

Свършен факт. 8)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Rammstein просто показаха че са една добра група, която умело използва ефектите и прави страхотно шоу, според мен. Но нищо повече...
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Smoking Mirror написа:Хахаха, Носфи, много си фотогеничен ;)
Вече си правя списък на хората, които са ме видели :mrgreen:

Пействам си каквото бях писал другаде:

Първи ден
Понеже всички ще започнат със суперлативите (щото си беше готино, а Металика+ си беше връх на сладоледа, дума да няма), нека аз излея малко отрова преди това.
Първо, местата, където слагаха гривни или поне онова за 16-ти вход, но май и няколко други, бяха ЗАД огражденията. Гениално. И когато започна да се трупа солидна тълпа, разни новодошли много настояваха да влязат, да им сложат гривните и да излязат. Хубаво, ама не и през добре натъпкана тумба метъли. Много сложно, много трудно и с много недоволни. Губи се файдата на цялата работа "да ти сложат гривна преди да тръгнеш да влизаш", когато трябва да влезеш, за да ти я сложат. И второ, което ме подразни много повече, беше охраната. Е, на самото КПП бяха нормални - строги, но не и надменни. И даваха вода вътре (до някое време. Някъде към Металика решиха, че вече не може). Но със суперлативите дотук. Имам чувството, че тези никор или както там бяха, имат няколко свестни кадъра, но за по-големи събития наемат... работна ръка със съмнително качество. Или това или имат нужда от курс по концертна етика или нещо такова. Първо сърфистите. Бива ли момче, което я има 50кг, я не, да го извеждаш стиснат за врата и за ръката като първия рецидивист? Изобщо хора, които доброволно се упътваха настрани, бяха хващани и бутани като добичета. Да, имаше едри и буйни, които по двама души ги водиха, но далеч не всички са такива. А на Металика как се наредиха като цял строй войници, сякаш ще щурмуваме сцената. Второ - перцата. Поне десет отидоха по охранчовски джобове. Предвид колко бяха хвърлени, може и повече да са били. wtf?! А когато аз се навеждах през оградата с триста зора и риск от самообрязване в опит да достигна две паднали, един... господин на богата диета и с неангажиращ поглед ме избута много грубо назад с изражение все едно съм метнал граната по Хетфийлд.
-Искам да взема перцата.
-Не.
-Дайте ми ги вие.
-Не.
-Защо?
-Така.
Пригласяше му... момче с безупречно избръсната глава и чист идеологичен поглед. Секунди след тези "не"-та, един се наведе, взе си едното, другото даде на друг от публиката. Няколко ми се разминаха с протегнатата ръка така. Но нищо, все пак си взех. Думата ми беше, че ми се иска някой ден охраната на концерт да не ме има за по-нисш биологичен вид. За сравнение, при онова ми навеждане няколко хора около мен ме придържаха да не се изсипя оттатък. Очевидно е, че се пресягам за перце и макар да не са и очаквали да им го дам, ми помагаха аз да си го взема. Похвално. Много съм им благодарен.
А като стана въпрос за публиката, същата онази охрана не направи нищо за гологлавия татуиран джентълмен с тридневна брада на гърдите и гърба, лъхащ на спирт, разливащ бира и плюещ вода по околните. Сериозно, защо трябва да сме врагове, само защото ни дели една ограда?

Втори ден
Накратко - скреч чак ми беше жал да ги освиркам. Пък те даже пого направиха.
Стоун Сауър - очаквах да ми хареса, то пък много ми хареса. Ако наистина дойдат пак, ще ида.
Алис ин чейнс - въпрос на вкус, на мен хич не ми допаднаха. А точно на тях разни ****** се юрнаха към оградите в опит да ни сгазят. Няколко пъти.
Меноуор - За пръв път ги виждам на живо и им се порадвах. Диктовката на български на Джоуи беше готина.
и разбира се - Рамщайн! Епично! За последно се чувствах така след Джудас. А имаше време, когато не сме си и помисляли, че ще дойдат тук. Куфеене, пяна, мръсни думички... Огньове в лицето ми, като веднъж си помислих, че за отказа си да клекна за оградата, съм платил с веждите си. Но са си тук.

И не мога да не спомена и лошите работи. Този път пускането на КПП беше добре. Нищо, че трябваше да ида до друго КПП да си сложа днешната гривна, понеже на нашето още не работеха. Влизаме и на бегом. На 15-ти вход нии казват, че трябва да идем на 16-ти. Задминават ни десетина души, но хайде. стигнахме до сцената. Разбрах, че секунди след като съм минал през 16-ти, са го затворили и казали, че оттам не се влиза. Явно доброволците са пропуснали разясненията по възложените им задачи и са присъствали само на лекцията "Те са говедата, ние сме говедарите".
Стигаме до любимата ми охрана. Отново колекционирането на перца и палки (!) вървеше с пълна пара. Ще си позволя да пусна снимка на трима от най-изявените колекционери, защото подобно непрофесионално и надменно поведение го заслужава:
http://img64.imageshack.us/img64/9895/91977437.jpg
Може би за някои са познати лица. Индивидът долу вляво се опитваше да гледа лошо през цялото време, все едно за това му плащат и едва след като събра 5-6 перца на Алис ин Чейнс, 1-2 му се откъснаха от сърцето. След което обяви, че са му останали само 4 и не може да даде. Този вдясно бе сякаш неспособен на собствена мисъл и следваше примера на първия. Види, че седне, седне и той. Види, че излезе напред, излезе и той. От двете нощи колекцията му трябва да наброява поне 10 перца. Молбите и забележките бяха посрещнати с ухилени лъжи, че няма перца или с пренебрежителни махвания тип "м****та ти". Освен това той беше този, който на Пейн се опита да спре потока от хора с два барстола, върху които немалко хора щяха (а може и да са успели) да се пребият. Третият, пейстнат горе вляво, беше този, който с разпалена усмивка а ла "тресе ме златната треска" и "ей, какъв съм късметлия", опита да си присвои трибют албума за Дио, който Ерик (ако не се лъжа) метна към публиката. Добре, че се намери някой по-висш да му нарпави забележка и да даде диска на хората, макар и не там, където беше метнат. И да отнесе заслужени аплодисменти за което.
И ще подчертая, че пиша само за неща, които съм видял. Какво е ставало в други краища на сцената, само мога да предполагам.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Rammstein - Очаквах много повече от тях. Никакъв контакт с публиката
Е това не е съвсем вярно - бяха понаучили доста думички,в това число точните преводи на pussy и dick :) Иначе голям цирк направиха, то това се и очакваше. Иначе по-размазващи концерти от на Металика няма, особено ако си от тези десетки хиляди люде, които са израстнали с музиката им. 8)
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз на Рамщайн умрях от кеф. За мен направиха едно от най-яките изпълнения/концерти, на които съм била :)

А тия тъпанари "колекционерите" после ще продават тия неща за луди пари ;) Много гадно как са си свили нещата :/
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Хайде да ви питам за наблюдателните от първия ден.
На Am I evil аз лично,както и още 4-5 човека около мен не видяха Slayer да излязат на сцената.
Само за снимката май се мярна някой от тях,но не свириха заедно с другите по време на песента?

Аз не успях да вляза за Stone Sour,знам им две песни и двете балади.
Не ми се слушаше и същото вътре.Обаче не мисля,че е болка за умиране.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Deschain написа:Rammstein просто показаха че са една добра група, която умело използва ефектите и прави страхотно шоу, според мен. Но нищо повече...
МООООООООООООЛЯ?

Другите дедовци в кожени гащи КАКВО ти показаха?!
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

streetdog написа:Едно време като малък ме кефеха песните на Рамщайн просто щото бяха различни от тези на класическите банди
После обаче прозрях, че всички звучат по почти един и същ начин

Ако се чудите защо Рамщайн залагат толкова много на шоуто - просто хората не могат да свирят/пеят(или по-точно казано са посредствени), почти никой не разбира текстовете им, затова единственото, което им остава са звуковите и светлинните ефекти
Не беше лошо де, но имаше къде-къде по-добри изпълнения
Не че има голямо значение, но като си решил да правиш шоу и да размахваш националния флаг, като за начало може да се научиш кое е горе и кое - долу
Понеже съм гледал в интернет клипчета от концерта на Рамщайн определено не ме впечатли кой знае колко.
Ако трябва да подредя групите по качество на изпълнението(не по личен вкус), то нещата ще са така:
1. Металика
2. МенОуоР
3. Рамщайн
4. Антракс
5. Слейър
6. Всички останли
7. Мегадет(просто уникална издънка)

Някой има ли списък с изпетите песни ?
Това е най-тъпата изцепка и се личи, че е от устата на човек, който не разбира и просто не се кефи. Аз говоря така за техното например. Хората не разбират текстовете на Рамщайн, защото са класи над обикновената музика и не си правят албумите само, за да спечелят някой лев. Това се отнася за всичките им песни. Шоуто го правят, защото не публиката трябва да прави шоуто, а именно групата. Ти трябва да се изкефиш, да остане нещо в тебе от тоя концерт. Аз съм сигурна, че за тия пироефекти бяха пръснати повече пари, от колкото са им били дадени да дойдат, което им прави чест.
Захариев, частта със знамето беше направо фамозна. Супер мн се изкефих и аз. Просто няма един момент, който да не ме е изкефил. Отделих супер голямо количество адреналин, въпреки че не са ми любима група, бих казала, че им се изкефих ненормално много и така ще е и за напред. Накара ме да настръхна Du hast понеже от трбуните се чуваше как целия стадион пее и беше ненормално. Определено с ръка на сърцето - това беше най-якия концерт за мене и ще ми е тъпо да отида на който и да е концерт вече.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

HeyGod написа:Хайде да ви питам за наблюдателните от първия ден.
На Am I evil аз лично,както и още 4-5 човека около мен не видяха Slayer да излязат на сцената.
Само за снимката май се мярна някой от тях,но не свириха заедно с другите по време на песента?

Аз не успях да вляза за Stone Sour,знам им две песни и двете балади.
Не ми се слушаше и същото вътре.Обаче не мисля,че е болка за умиране.
Май вокала на Slayer свиреше, но със сигурност не пя :roll: А Stone Sour са много добра група, но озвучението при тях беше отврат и не си пролича много :?
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Беше яко. Но определено първата вечер повече ми хареса. Е, може би го има момента с това, че не съм чак толкова голям фен на рамщайн, колкото са май всички останали хора в България. А и втория ден и Млековар, и Рамщайн свириха по 5 песни егаси. Айде, Млековар ги разбирам, те са дърти освен това не са хедлайнери, нормално е да свирят малко и да се изнесат. А и си направиха шоуто хората. Рамщайн имаха безумни пироефекти и въобще разиграха невероятен театър, но можеха да пеят повече. Рамщайн свършиха един час по-рано от Металика егати. Очаквах, че поне ще се опитат да доближат до време предния хедлайнер. Да не говорим, че даже Стоун Соур свириха по-дълго от тях... Но вероятно са бързали за купона в ориент 33.

А и Алис ин Чейнс имаха някакъв шанс да успеят да ми харесат, но ми дойде твърде голям шок, когато Лени Кравиц излезе на сцената и автоматично паднаха някъде надолу в класацията ми, близо до Слейър.

П.П. Да не говорим, че Рамщайн също можеха да извикат останалите групи и да покажат някаква приемственост, като Металика онзиден. Но не, те не говорят английски, нямаше как да стане. А и наистина щеше да е странно ако Млековарите излязат и застанта до Рамщайн. Би било почти като да видиш метъли в чалготека ;)
Последно промяна от Smoking Mirror на 24 Юни 2010, 14:48, променено общо 2 пъти.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Лени Кравиц пък какво е правел там? :shock:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Честно казано бяхме малко раздвоени. Не бяхме сигурни дали е Лени Кравиц или Боби Фарел от Бони М.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Песните на Рамщайн като цяло са по-кратки от тези на Металика, така че като бройка не са били по-малко. И какъв Лени Кравиц те гони? Иначе Alice in chains бяха едно от най-смислените неща на този фестивал, но явно повечето посетители на този форум са от пост-грънч поколенията :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”