Антимафиоти затвориха chitanka.info
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Антимафиоти затвориха chitanka.info
Вчера бях бясна и много псувах, днеска ми помина
Няма смисъл да коментирам, предполагам всички се досещате какво ми се върти в главата по адрес на тия хора, които са извършили убиването на сайта и всички, свързани по някакъв начин с това.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Ама после като фалират издателствата, да не се чудите... като махнат книжните библиотеки и остане само читанка.цом.де.бг.ру.ме.орг.инфо. Просто този закон е глупав, както е глупава и самата операция. А и съвсем не мисля, че това е бил единствения носител.
Това мнение на ФАК е пълен ташак, пише го човек, който не разбира грам от бизнес или не може 2 и 2 да сметне.
Всеки си го тълкува както си иска, но така скрита кутията и на тия пичове им е било ясно, че това е незаконно.
Това мнение на ФАК е пълен ташак, пише го човек, който не разбира грам от бизнес или не може 2 и 2 да сметне.
Всеки си го тълкува както си иска, но така скрита кутията и на тия пичове им е било ясно, че това е незаконно.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Че законът прецаква авторите - прецаква ги, само че тоя закон не са го предлагали авторите на Читанката. Това е все едно аз да направя купон вкъщи и да кажа, че всеки може да си вземе каквото си иска, а после да пребия някого, щото си е прибрал халба за бира.
-
dexteriti
- Да живей словото
Съмнява ме този сайт да е бил само за купона... 6 човека и по 600 книги на месец? Банери нямало ли е?
Виж, то от една страна за chitanka-та 6 човека са много за поддръжката й, а от друга, само 6-има за 600 книги на месец са много малко. Четох го същото и при Гачев. Който освен това допълва и с друга много важна подробност - много автори и преводачи само изпращат материалите си, което обезсмисля основния мотив за затварянето на сайта.
Иначе не, банери на сайта нямаше абсолютно никакви. Нищо, което да подсказва за лично облагодетелстване.
Иначе не, банери на сайта нямаше абсолютно никакви. Нищо, което да подсказва за лично облагодетелстване.
Knights of the Cross
-
dexteriti
- Да живей словото
Защо са криели сървъра? И защо не са се регистрирали като библиотека или там формалностите....за предполагам защо, но ти ми кажи.
Ами то и това с криенето е малко съмнително. Нямаше да ми хрумне но, след като го прочетох, наистина има логика - ами пробвай да сложиш, както те казват, сървъра на покрив и да видим колко време ще изкара при първата по-сериозна буря.
Защо не са се регистрирали не знам, но и не знам защо и като какви да го правят. Де факто, според цитата от закона, те не са откраднали нищо и с нищо не са злоупотребили. След като автори, които сами си разполагат с правата и преводачи, които носят отговорност за превода си сами са им изпращали материали, а тези, които "организираната група" са качвали не са били там с търговска цел, а са били безплатни и общодостъпни, съгласно закона, за какво точно нарушение говорим? Ако някой ми посочи нарушение, което да има нужда от оправдаване или признаване - да, но аз поне такова не виждам.
Освен това, вгледай се в конкретиката на събитието - не може по сигнал да ти затворят сайта, без обвинение, без доказана вина. Може например да го блокират и да те задържат. Не и да ти унищожат информацията. А ако се окаже, че си невинен - какво? "Опа, грешка" ли ще ти кажат? Не, че въобще ще се стигне до там.
Защото, когато те казват, че са нанесени материални щети, никой не казва на кого конкретно са нанесени те, а понятието "милиони левове", освен че е прекалено общо, е и прекалено нереалистично. Да не мислиш, че приходите на издателствата се равняват на милиони? Повечето издателства са повече от скромни, поне толкова скромни, колкото броят на четящите в България. Само погледни разпространението и преиздаването и сам ще се убедиш. Всичко това води към натрапващата се мисъл, че иде реч за обслужване на лобистки интереси. Може и да бъркам, но ако е така, то нека някой ми посочи вината на chitanka-та.
Защо не са се регистрирали не знам, но и не знам защо и като какви да го правят. Де факто, според цитата от закона, те не са откраднали нищо и с нищо не са злоупотребили. След като автори, които сами си разполагат с правата и преводачи, които носят отговорност за превода си сами са им изпращали материали, а тези, които "организираната група" са качвали не са били там с търговска цел, а са били безплатни и общодостъпни, съгласно закона, за какво точно нарушение говорим? Ако някой ми посочи нарушение, което да има нужда от оправдаване или признаване - да, но аз поне такова не виждам.
Освен това, вгледай се в конкретиката на събитието - не може по сигнал да ти затворят сайта, без обвинение, без доказана вина. Може например да го блокират и да те задържат. Не и да ти унищожат информацията. А ако се окаже, че си невинен - какво? "Опа, грешка" ли ще ти кажат? Не, че въобще ще се стигне до там.
Защото, когато те казват, че са нанесени материални щети, никой не казва на кого конкретно са нанесени те, а понятието "милиони левове", освен че е прекалено общо, е и прекалено нереалистично. Да не мислиш, че приходите на издателствата се равняват на милиони? Повечето издателства са повече от скромни, поне толкова скромни, колкото броят на четящите в България. Само погледни разпространението и преиздаването и сам ще се убедиш. Всичко това води към натрапващата се мисъл, че иде реч за обслужване на лобистки интереси. Може и да бъркам, но ако е така, то нека някой ми посочи вината на chitanka-та.
Knights of the Cross
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
chitanka.info се върна.
Скоро ще преместят сърбъра извън България и всичко точно.
Мисля, че е време за погребение на електронните издания на 24 часа и труд.
Скоро ще преместят сърбъра извън България и всичко точно.
Мисля, че е време за погребение на електронните издания на 24 часа и труд.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
Все още прехвърля към thepiratebay.RadoRado написа:chitanka.info се върна.
Knights of the Cross
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
А тоя сървър видяхте ли как го извадиха? Без кабели, без нищо? Всякаш си работи от въздуха, ей така...
medicate, medicate
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да, точно. Тва клипче е комично...
А доцент Милена Цветкова, дългогодишен преподавател в Катедра Книгоиздаване в Софийския университет и преподавател по три от основните дисциплини на специалността - Съвременно световно книгоиздаване, Книгата като медия и Теория на четенето - е написала страхотна статия по темата - ГОЛЕМИЯТ СТРАХ ОТ ЧИТАТЕЛИТЕ. Горещо препоръчвам!!
Началото на статията:
Когато стане дума за авторско право върху обекти за четене - имам безапелационна позиция. Аз съм ЗА безплатните книги и безплатното четене. Аз съм ЗА тотално елиминиране на бариерите пред читателя. Били те пазарни, езикови или психологически. Аз съм против юридическия монополизъм на носителите на "права" и меркантилните занаятчии. Аз съм против пазарната цензура върху четенето.
Твърде шизофренично е да се блокира достъпът до текстове за четене във време, когато се ронят сълзи по "изчезващото" четене. Най-важното е да се чете. Пък било и играейки си с охранителите на четива или заобикаляйки системата.
Авторското право е идеално право и затова - неунищожимо. Но никой не е сам автор "на коня" - и той е чел, слушал, черпил идеи, копирал, имитирал или крал от други. "Автор" е само Първият, но кой е той е друг въпрос. Както напомня Марк Твен, само Адам е бил щастливец, защото е знаел, че всичко, което казва, го казва пръв. И нещо много важно - знанието и информацията априори са безплатни! Платени стават, когато планетата е превзета от икономиката, пазара и парите. Това е истината за цялата ни писмена цивилизация.
Автор съм на 9 книги, на около 200 статии и на неизмерим брой страници с непубликувани актуални лекции, които раздавам на всички мои студенти. Но съм лобист на Читателя! Той е господарят в полето на писменото знание и книгата. Той е клиентът, той е платецът. Той е оценителят и съдникът. Той е отмъстителят. Той може да издигне даден издател или преводач, автор или книга на пиедестал. У него е и властта да го унищожи и подложи на забрава.
Продължете четенето >>>
А доцент Милена Цветкова, дългогодишен преподавател в Катедра Книгоиздаване в Софийския университет и преподавател по три от основните дисциплини на специалността - Съвременно световно книгоиздаване, Книгата като медия и Теория на четенето - е написала страхотна статия по темата - ГОЛЕМИЯТ СТРАХ ОТ ЧИТАТЕЛИТЕ. Горещо препоръчвам!!
Началото на статията:
Когато стане дума за авторско право върху обекти за четене - имам безапелационна позиция. Аз съм ЗА безплатните книги и безплатното четене. Аз съм ЗА тотално елиминиране на бариерите пред читателя. Били те пазарни, езикови или психологически. Аз съм против юридическия монополизъм на носителите на "права" и меркантилните занаятчии. Аз съм против пазарната цензура върху четенето.
Твърде шизофренично е да се блокира достъпът до текстове за четене във време, когато се ронят сълзи по "изчезващото" четене. Най-важното е да се чете. Пък било и играейки си с охранителите на четива или заобикаляйки системата.
Авторското право е идеално право и затова - неунищожимо. Но никой не е сам автор "на коня" - и той е чел, слушал, черпил идеи, копирал, имитирал или крал от други. "Автор" е само Първият, но кой е той е друг въпрос. Както напомня Марк Твен, само Адам е бил щастливец, защото е знаел, че всичко, което казва, го казва пръв. И нещо много важно - знанието и информацията априори са безплатни! Платени стават, когато планетата е превзета от икономиката, пазара и парите. Това е истината за цялата ни писмена цивилизация.
Автор съм на 9 книги, на около 200 статии и на неизмерим брой страници с непубликувани актуални лекции, които раздавам на всички мои студенти. Но съм лобист на Читателя! Той е господарят в полето на писменото знание и книгата. Той е клиентът, той е платецът. Той е оценителят и съдникът. Той е отмъстителят. Той може да издигне даден издател или преводач, автор или книга на пиедестал. У него е и властта да го унищожи и подложи на забрава.
Продължете четенето >>>
Последно промяна от Шепот на 23 Юни 2010, 22:25, променено общо 1 път.
~ Кътчето ~
http://chitanka.gdbop.com/Tommy написа:Все още прехвърля към thepiratebay.RadoRado написа:chitanka.info се върна.
Мерси.invisible написа:http://chitanka.gdbop.com/Tommy написа:Все още прехвърля към thepiratebay.RadoRado написа:chitanka.info се върна.
Knights of the Cross
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Аз това го преживях още с пъртвите акции срещу тракерите. Няма по-поръчково ченге от тоя вентил колев. Вдига се шум, пишат се измислици (тогава беше "титлата модератор се дава на хората, ускоряващи трафика), които за всеки поне малко запознат с материала, звучат абсолютно смехотворно. И сега - сървър на покрив. Тия хакери са супермени бе... И резултатът какъв - смачкаха някои обикновени хора както си искат. Тогава взимаха от тях дори дискове, на които дечицата им си бяха записали музика и си ги бяха надписали "Музиката на (спестявам името)". Сега събраха книгите на цял народ. После "ау, какви сме герои, как ви пазим от лошите, кръвожадни пирати, които ни ядат, ни спят, само ви крадат". Пълна позьорщина. Но както винаги, хубавите неща не умират - читанката се премести другаде, а гдбоп станаха за смях. Да си гледат работата, аз филми и книги имам откъде да си свалям и чета.