Skinheads / Boneheads / прочие сволоч

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Re: Skinheads / Boneheads / прочие сволоч

Мнение от вечен студент »

Kristo написа:Антилогично е - ако махнем всички цигани и турци, екстремистите ще си намерят нов враг - примерно ще скочат на евреите...
...после ще скочат срещу българите-католици, срещу българите-мюсюлмани...
Като каза католици, та се сетих за една особеност на нашенския национализъм... Аз съм срещал (предполагам, че вие също) български "националисти", които, за разлика от сръбските и гръцките, мразят Православието, защото било "еврейска секта", чрез която световната юдео-масонска конспирация отслабвала здравия български "тангристки" дух ?!?!?! :shock: :shock: :shock: Каква точно "юдео-масонска конспирация" е имало през 865 г. и по какъв начин св. цар Борис Покръстител е бил свързан с нея, те не обясняват.
Това е много интересен факт! Докато сръбските и гръцките крайни националисти до един са ултра-православни (гърците даже имат лозунг "Православие или смърт"), много от нашите (макар и не всички) са анти-православни. :?
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Много от нашите са просто анти-религиозни. На мен лично ми е го казвал това един познат, скинар - самият той е против всякаква религия, а не само против православната. ;)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

вечен студент написа: Като каза католици, та се сетих за една особеност на нашенския национализъм... Аз съм срещал (предполагам, че вие също) български "националисти", които, за разлика от сръбските и гръцките, мразят Православието, защото било "еврейска секта", чрез която световната юдео-масонска конспирация отслабвала здравия български "тангристки" дух ?!?!?!
Ами неслучайно в сайта на БНС единствено Борис I е изключен от списъка с наши владетели, всеки може да провери. Най-весело става, когато започнат да си аргументират позициите с исторически факти - според тях езическа България била в постоянен възход, а след като дошло християнството то ни смирило и ни докарало две робства. На Расате са му изградили образ на последният тангристки мъченик, отдал живота си за избавлението на страната от еврейската окупация :mrgreen: (това последното не си го измислям). Именно с тази си хейтърщина отказаха много хора от национализма.
Strength and honor.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Bagatur написа:Най-весело става, когато започнат да си аргументират позициите с исторически факти - според тях езическа България била в постоянен възход, а след като дошло християнството то ни смирило и ни докарало две робства. На Расате са му изградили образ на последният тангристки мъченик, отдал живота си за избавлението на страната от еврейската окупация
Уффф, а в Алтермедия, под някои статии, има такива покъртителни анти-християнски про-тангристки коментари, че направо нямам думи... Човек може да умре от смях докато ги чете. Две неща искам да ги питам тия гении (не че има смисъл да ги питам, ама карай): 1. Щом са тангристи, могат ли да ми изложат в систематична форма основните теоретико-догматични концепции на тангризма? Има ли такова нещо като тангристки катехизис (без да броим шизофреничните халюцинации на Йоло Денев)? Има ли тангризма стройна етична система? Има ли кодифицирани култово обредни практики (достигнали до нас)? 2. Щом тангристите са толкова силни, защо нашите братовчеди, българите във Волжка България са захвърлили тангризма, за да приемат исляма? А, де?
Bagatur написа:Именно с тази си хейтърщина отказаха много хора от национализма.
Не, не от национализма, а от собствените си организации. Повечето православни, които познавам (вкл. свещеници и монаси) са националисти в добрия смисъл на думата.

Допълнение: Аааааа, имали катехизис тангристите!!! Какво нещо е Гугъл! Ето го катехизиса:

http://www.voininatangra.org/modules/xf ... 215#Glava1

Уви, никакви "доказателства" за автентичността на този... хм... текст не се предоставят от преводача със звучното име Зенд Бурджан колобър... това "колобър" ще да е някакъв тангристки "сан", щом е с малка буква написано. Сигурно е нещо като "патриарх" или поне "митрополит". Или щом е преводач е като тибетското "лодзава". Яко!
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

вечен студент написа:Две неща искам да ги питам тия гении (не че има смисъл да ги питам, ама карай): 1. Щом са тангристи, могат ли да ми изложат в систематична форма основните теоретико-догматични концепции на тангризма? Има ли такова нещо като тангристки катехизис (без да броим шизофреничните халюцинации на Йоло Денев)? Има ли тангризма стройна етична система? Има ли кодифицирани култово обредни практики (достигнали до нас)? 2. Щом тангристите са толкова силни, защо нашите братовчеди, българите във Волжка България са захвърлили тангризма, за да приемат исляма? А, де?
Точно за концепциите на тангризма съм започвал поне 3 дискусии и никога не съм получавал смислени отговори. Това са хора, които се самоопределят за езичници не за друго, а за да изпъкнат като провокативни и вървящи против "мейнстрийма", изобщо не си хаби нервите с тях. Ще се заизвъртат, ще ти напишат куп празни приказки и най-много да те изкарат промит (от християно-чифутската пропаганда) мозък.

Колкото до "Воини на Тангра", това е една сектичка от 3-4 души, които пак са танграджии, но не претендират да са националисти. Твърдят че от покръстването насам над народа тегне езическо проклятие, а когато то свърши, Тангра пак ще дойде и ще започне нова ера за всички българи :lol:
Strength and honor.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Мале, въпросът с религията придаде цяло ново измерение на проблема. Не предполагах, че бенесарчетата са толкова забавни :lol:

Кристо, май не си ме прочел внимателно. Никой, най-малко пък аз, не е казвал да "махнем" циганите и турците. Аз говоря проблемите да се решават успоредно. Едновременно. Да се премахнат привилегиите на малцинствата, не смаите малцинства. В дългосрочен план това е за тяхно добро. А като ги няма тия привилегии, ксенофобските екстремисти няма да има за какво смислено дая се захванат и ще заизглеждат още по-смешни. Междувременно трябва да сме се справили и с тях де. Пак казвам - според мен срещу престъпленията на двете противостоящи си групи трябва да се вземат мерки едновременно.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ами прав си - не съм ти чел мнението, още повече че главното ми мнение в темата е преди твоето главно.

Но и ти не си ми чел мнението за едновременното решаване на проблема. Има го по-нагоре, накратко гласи - ако нямаме проблем с малцинствата на база етнос, все ще се намерят група луди хора, да направят проблем с малцинствата на база религия... или на база секс. ориентация и т.н. Т.е. проблема е, че винаги ще сме заложници на исканията на тези екстремисти, които винаги пък ще си имат враг, срещу кого да се "борят". Решението е да се отървем първо от тях, а не от техния моментен "враг".
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Чел съм ти мнението и мисля, че в моето си голямо мнение ти отговарям. :P

За да не се получава така, че като етническите малцинства вече не са проблем, скинчетата да си намерят друг враг, както вече няколко пъти отбелязах, трябва едновременно с мерките срещу привилегиите на малцинстевата, да се вземат и мерки срещу екстремистите. При това екстремни мерки. От типа на здрав, ама много здрав бой при провинение от типичните за тях.

Също съм си мислил за трудови лагери, в които най-големите дегенерати да изкупуват вината си с безплатен тежък труд в полза на родината. Тъкмо с това ще компенсирам загубите от тютюневата индустрия, като забраня изцяло пушенето в заведенията. :mrgreen:

Остава да измисля как да намеря друг поминък на берачите на тютюн.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Там е работата че няма бъдеще тази идея - и да арестуваш 10000 расисти, ще дойдат 10000 радикални православни.

Или 10000 анти-гей-екстремисти. Просто хората са такива, че все искат да мразят някой. Като сменяш врага им и като ги арестуваш и затваряш, не променяш човешката природа на следващия ред хора. Просто такъв ни е манталитета...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Абе номерът е да покажеш на хората, че ако тръгнат да стават екстремисти, ще ядат бой.
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Специалност: Право (I hope so)
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Aма и че ако си неграмотен и тръгнеш да ми гласуваш, и държавата те издържа, и имаш 20 чавета - ще има същото.
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Kristo написа:Там е работата че няма бъдеще тази идея - и да арестуваш 10000 расисти, ще дойдат 10000 радикални православни.
Няма защо тепърва да идваме. Ние вече сме тук! 8) :lol: :mrgreen: :twisted:

Изявление на Св. Синод на БПЦ по повод предстоящия гей парад на 26.06.10:

http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=24714
Светият Синод призовава властимащите да забранят провеждането на това Содомско сборище, а гражданите - да не участват в тази „мерзост на запустението" (Дан. 9:27), която си позволява да се противопостави на реда, вложен в нас и света от Бога - Творец на всичко видимо и невидимо.
БПЦ за забрана на гей-парада:

http://www.dveri.bg/content/view/11603/29/
Архиереите призовават „властимащите” да забранят проявата, като нарушаваща „богообразното достойнство на човешката личност” и рушаща „устоите на обществения морал”.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да, това е една от малкото смислени позиции, които БПЦ е взимала наскоро.
Knights of the Cross
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Тогава за какво изобщо говорим?

Защо да решаваме даден проблем, като некви екстремисти, ще си измислят друг и ще ни натоварят с него...

Не обичам, аз лично, да играя по свирката на хора с откачени убеждения. Пък били те и БПЦ....
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Защо да решаваме даден проблем, като некви екстремисти, ще си измислят друг и ще ни натоварят с него...
Точно така. Нека да си клатим краката, да си чешем топките и да не ни пука от нищо. И, разбира се, чалгата на макс :faroah:
Humanism is death disguised as life.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”