Skinheads / Boneheads / прочие сволоч

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Специалност: Право (I hope so)
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: Skinheads / Boneheads / прочие сволоч

Мнение от Paschendale »

Бъдещето не се води към историята, май май...
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

svetlio.varna написа:
blz написа:Защо мразите Че Гевара? Защото не си е седял мирно и послушно като български боклук по време на турско робство? А Левски мразите ли?
Koлко трябва да си *** за да сравняваш Левски с Че Гевара. Единия борец за национална свобода, другия борец за установяване на комунистически подтиснически режим. Бих казал,че двамата са абсолютни антиподи. Ти знаеш ли колко хора са избити без причина по времето на Че Гевара? Аз се срамувам като видя по улицата хора с щампирани тениски с образа на тоя. Това е все едно да си сложиш тениска с кратуната на Ленин или на Хитлер.

Пък ти ако искаш му се кланяй, ако искаш му подражавай, НО НЕ ГО СРАВНЯВАЙ С ЛЕВСКИ!
Въобще не ме интересува ти от какво се срамуваш и от какво не. Бил ли си в Куба, говорил ли си с кубинец?
Нека да ти кажа, че Че Гевара е борец за освобождаване именно от диктатура, в момент на национална нищета, безработица над 30%, мизерия и безкрайно щастие на САЩ. Като е трябвало да се избият много хора ще се избият. И в България много хора трябва да се избият.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

blz написа: Нека да ти кажа, че Че Гевара е борец за освобождаване именно от диктатура, в момент на национална нищета, безработица над 30%, мизерия и безкрайно щастие на САЩ. Като е трябвало да се избият много хора ще се избият. И в България много хора трябва да се избият.
Ау, ау, ау, седя и аз също се чудя дали свободата на словото е всъщност толково хубаво нещо, каквато сме свикнали да я възприемаме...
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Paschendale написа:Е, то е логично че няма да изчезнем. Ще се свием до някаква невзрачна бройка, от която по голямата част дори няма да знаят че са българи защото са отлгедани на-майната-си. То че българския народ ще СЪЩЕСТВУВА е ясно. Жив пример - и сега има бизони, нищо че са застрашен вид. Настояваш ли за математическа формулка или ще си направиш труда да погледнеш някоя и друга статистика?

П.С. Кое от "аз-не-съм-неонацист" не разбра бре младеж? Не харесвам циганите и турците и тем подобна паплач, ама няма да тръгна да ги избивам. И ти сериозно ли си мислиш, че страната ни ще се гордее с теб? Такива посредствени с лопата да ги ринеш...

Ей значи, тези медии как ви пълнят главите с глупости. Да, българският народ ще изчезне ... 2020 около 2/3ти от българското население ще бъдат турци и роми. Или не ? По-скоро не. Това са абсолютни глупости.Абсолютна глупост е също така, че колкото по-малък става един народ, толкова по-лошо е бъдещето му.Но и да искаме до невзрачни бройки няма да се свием. Забрави какво казват по СКАТ, от ВМРО или от Атака. На гърба на точно това свиване се печелят лесно депутатски места.

Иначе, нали знаеш, че тези хора са паплач точно колкото и ти генерализирано, както ти говориш. Тази тийн надъханост е хубаво да си я избиеш от главата, малко преди да ти я е отвяла из крайностите.

Иначе това, което каза Кристо (няма да цитирам, защото имам предвид всичко) е абсолютно вярно.

Хубаво е също така да знаеш, че точно миксирането на гена е хубаво за хората. Така се получава по-качествен продукт. За пример ще ти дам Северна Европа. Там генът векове наред не е миксиран и има статистика, че една голяма част от населението има израждане. Преди няколко години се сещам, че шведите дори плащаха на чужденки/чужденци да ходят да се омъжват/оженват за тях.

А въпросът ти за циганите. Ами пак даваш ученическа аргументация. Аз пък искам да ти кажа, че много цигани (примерно) искат да си намерят работа, но не могат , точно защото са цигани и никой не ги взима. Също така това е въпрос и на интеграция. По соц време са го правели сравнително правилно. На 20 български семейства са сложили едно циганско и така, като са живели сред хора са се получили едни съвсем нормални продукти.
Ясно че в 21 век вече е модерно да си космополит, ама чак пък толкова... Говорехте за Левски малко по-нагоре, мислите ли че това за което се е борил се е случило? Сигурен съм че мечтата на всичките ни национални герои е била през 2010 България да е отходния канал на Европа, обучаваща бъдещите си поколения на срам към родината...
И тук трябва да ти пуснат един саудтрак тип "съдбоносен момент". Мечтата на всички национални герои, доколкото ми е известно е била България да се освободи, а това е факт. Отходен канал на Европа не сме, няма и да бъдем. Толкова много Мартин Карбовски вреди на здравето. И никой не обучава, когото и да е на срам към родината. Просто е хубаво да разбереш, че принципа на обединение на една група хора е при трагедия (мисля, че Емил Дюркейм го беше доказал, но не съм абсолютно сигурен). Когато няма трагедия хората фактически нямат причина да бъдат обединени. В момента очевидно малки групички с хора, които са изпълнени с омраза (към малцинствата, защото по манталитет си приличат адски много със същите тези групи) се обединяват и парадират, че настъпва апокалипсис, че някоя си етническа група щяла да ни замести на родното ни място и подобни глупости. Но интересното е, че за множеството хора трагедия няма. Защо ли ? И тук верният отговор не е, че това множество се състои от глупаци и просто масовата апатия е заляла всички. Не, просто истината е, че трагедия няма. Просто хората, които са решили да бъдат крайно настроени и да вървят по този път ще изгубят смисъла на живота си, ако признаят това нещо и съответно задълбават повече и повече. Дори май си прилича и с идеята за "секта".

Абе в общи линии, националността не си я избираш, но сам избираш колко да четеш и колко да си губиш времето с омраза. И аз да имах правомощията, и аз щях да разчистя първо "националистите" и "комунистите" ... ама с кеф бих го направил.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Всички осъзнаваме безполезността на продължаващия разговор, в който единстветана полза е натоварването на мускулчетата в пръстите, нали :? Аз няма да си променя мнението, вие няма да си промените мнението. Айде, със здраве.
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
dexteriti
Да живей словото
Специалност: Economics with Journalism

Мнение от dexteriti »

Paschendale написа:Всички осъзнаваме безполезността на продължаващия разговор, в който единстветана полза е натоварването на мускулчетата в пръстите, нали :? Аз няма да си променя мнението, вие няма да си промените мнението. Айде, със здраве.
Затова е форум и се нарича дискусия...продължавай!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Има смисъл от разговора. Ако всеки се опита да разтълкува неутрално аргументите на другия, темата може да се окаже много полезна. Ето, например въпреки че Пашандел и Захариев си противоречат, аз съм напълно съгласен с послендия пост на Зхариев, но съм съгласен и с аргументите на Пашандел от миналата страница срещу позитивната дискриминация.

Аз също смятам, че ако държавата не поставя циганите, или когото и да било в привилегировано положение, няма да има с какво да оправдават съществуването си разни екстремистки групички. Точно заради неравнопоставеност между различните етноси се случи геноцидът в Руанда например. А заради необуздан свиреп национализъм се случиха събитията в бивша Югославия през миналото десетилетие.

Естествено, че като в автобуса глобят теб, но не и циганина, който също няма билет, ще почнеш да се дразниш.
Естествено, че ако те вкарат в затвора за неплатени сметки за ток, докато Столипиново кара на безплатна електроенергия от години, ще започнеш да се дразниш.
Естествено, че ако те вкарат в затвора за педофилия, а циганинът, баща на дете от 12-годишна майка спокойно разказва семейни истории пред новинарските сайтове, ще започнеш да се дразниш.
Естествено е, дори да не се возиш гратис, да си плащаш тока и да не налиташ на деца, да се дразниш, когато на едни тези неща им се разминават, а на други не.

Затова смятам, че действията срещу екстремистките групи, трябва да се предприемат успоредно с действия срещу привилегиите на малцинствата, които са една от сериозните причини за този екстремизъм.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Zahariev написа: Ей значи, тези медии как ви пълнят главите с глупости. Да, българският народ ще изчезне ... 2020 около 2/3ти от българското население ще бъдат турци и роми. Или не ? По-скоро не. Това са абсолютни глупости.Абсолютна глупост е също така, че колкото по-малък става един народ, толкова по-лошо е бъдещето му.
Нямам намерение да оправдавам екстремистите, но мисля че и вие с Кристо си затваряте очите пред демографската катастрофа, в която сме в момента. В началото на май се проведе семинар точно на тази тема и на видеото в долния линк може да видите какво е положението според проф. Петър Иванов:
http://news.ibox.bg/news/id_88183412
Strength and honor.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

blz написа:Нека да ти кажа, че Че Гевара е борец за освобождаване именно от диктатура, в момент на национална нищета, безработица над 30%, мизерия и безкрайно щастие на САЩ. Като е трябвало да се избият много хора ще се избият. И в България много хора трябва да се избият.
То и Райнхард Хайдрих е смятал така (за избиването на хора). Освен това, Хайдрих е бил по-красив от Че, така че по-добре да правят фланелки с неговия лик!
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Подкрепям на 100% поста на pora_e_priqtel.
Humanism is death disguised as life.
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Pora е прав в много голяма степен. Да не кажа на 100%. Това се опитвах да обясня преди дискусията да се обърне срещу моите възгледи. Ако я няма причината, няма го и проблема. Ясно показах политическите си възгледи, то се вижда че в моите очи циганите/прочие словоч. са по-паплач от скиновете и тн, НО ако бях решил да пусна тема за Циганите/турците/прочие словоч, вкарвайки в нея аргументи като столипиново, филиповци, 13 годишните татковци, популацията на затворите etc etc etc, тя щеше да бъде изтрита, защото това не е градивна дискусия, а проява на открит расизъм и неонацизъм. Съжалявам но, наистина не смятам че проблемите които причиняват в България крайнодесните и крайнолевите могат да се намажат на малкия пръст на проблемите които причиняват малцинствата, а когато се решават проблеми - трябва да се започне от най-големите.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

А кво правим с проблемите, които създават самите българи на държавата?
medicate, medicate
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Вкарваме и тях във спора, obviously... Та, решаваме и тях, започваме от тях. След това продължаваме към малцинствата, след което ако все още са останали екстремисити (в което силно, ама силно се съмнявам) решаваме и този проблем и сме щастливи. Съгласни с подредбата на приоритетите има ли?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Антилогично е - ако махнем всички цигани и турци, екстремистите ще си намерят нов враг - примерно ще скочат на евреите... ако махнем тях, ще скочат на руснаците, на арменците, на нигерийските студенти в Студ. град...

И дори да изгоним чужденците, неонацистите ще скочат срещу хомосексуалистите, после ще скочат срещу българите-католици, срещу българите-мюсюлмани... и т.н. Те няма да изчезнат ако решим проблема. Те са тук ОТПРЕДИ проблема и ще останат и СЛЕД него.

Не бива да им играем по свирката, само и само да има мир. Това си е шантаж от тяхна страна. В едно нормално общество, проблема не са малцинствата, а хората против малцинствата. Нека не бъдем обратни.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Ти наричаш българскот общество нормално ._.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”