Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Re: Относно общежитията

Мнение от Elitsa Abstract »

TheGunner написа:Извинете, ако не точно тук е мястото да задам въпроса си.
Мисля да карам магистратурата си в СУ и знам, че имам право на общежитие. Искам да ви попитам, има ли начин да бъда сам в една стая? Как са баните и тоалетните - във всяка стая или на общо ползване?
Ще бъда благодарен за малко инфо! Мерси!
Мила написа:Всяка стая си има санитарен възел.
Няма начин да си сам, самостоятелните стаи се дават на докторанти и студенти с особени нужди
TheGunner написа:А кога са сроковете? Щото подаването на документи за магистратурите държавна поръчка е през септември?
Дори ако плащам за 2 легла, пак ли няма шанс да съм сам?
И мен ме вълнува особено много този въпрос! Моля, ако някой е запознат - да обясни по-подробно.

Мила, какви са тия студенти "с особени нужди" ??? :cyclopsani: :lol:
Последно промяна от Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 20:58, променено общо 2 пъти.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Какво смешно виждаш в словосъчетанието "студенти с особени нужди"? Дано не ти се налага да разбереш отговора на въпроса си.
Facebook
Изображение
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

УаУ! Само попитах, наистина си нямам идея за какво става въпрос...
Последно промяна от Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 20:58, променено общо 3 пъти.
Аватар
dataghost
Да живей словото
Специалност: КН
Курс: втори

Мнение от dataghost »

Здравейте, имам ли право да ползвам общежитието през лятото (като заплащам небоходимата сума, разбира се) ?

Също така, в заповедта от ректора пише, че сроковете за подаване са до 14-ти юли. ФМИ сесията (поне нашата) свърша май на 13 с последния ден на изпитването по Анализ 2.

Верен ли е този срок? Бил ли е удължаван в предишни години? Също така, пише че трябва да представя копие от удостоверени за раждане ("вярно с оригинала" - т.е.?) ... а живея на другия край на България и не мога по време на сесия да се разхождам за 1-то удостоверение.

Притеснява ме "вярно с oригинала". Имам някакъв спомен че го четох някъде в заповедта, но не помня точно къде, и се чудя дали не беше за удостоверението за раждане.

Също така, защо тази заповед я няма в сайта на ПСБО? (uni-campus.net) ?
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

dataghost написа:Също така, пише че трябва да представя копие от удостоверени за раждане ("вярно с оригинала" - т.е.?) ... а живея на другия край на България и не мога по време на сесия да се разхождам за 1-то удостоверение.

Притеснява ме "вярно с oригинала". Имам някакъв спомен че го четох някъде в заповедта, но не помня точно къде, и се чудя дали не беше за удостоверението за раждане.
На мен миналата година нашите ми го сканираха и ми го пратиха. Принтирах го и отзад на него написах "вярно с оригинала" + подпис. Това е напълно достатъчно : )
elffy
В началото бе словото

Мнение от elffy »

Здравейте, тази година кандидатствам във ФЖМК и жиииво се интересувам от въпросите около общежитията.
Бих се радвал, ако някой може да ми даде информация по следните въпроси:
- Възможно ли е да бъдеш в стая с когото искаш, особено при положение, че той е в друг факултет?
- Как точно се формира средния успех за кандидатстване в общежитие? (изпит+БЕЛ+история:3 или...?)
- Виждам, че за миналата година новоприетите студенти, класирани за общежитие са 34(от ФЖМК) и има доста неприети. Защо така след като се говори, че дори има свободни стаи в общежитията на СУ? И има ли някакъв вариант все пак да се "добереш" до общежитие, дори и да не си приет по успех.

Благодаря Ви предварително и се извинявам за притеснението :oops:
Хубава вечер ;P
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

- възможно е стига да ви приемат двамата
- първокурниците се класират според бала който са изкарали
- тая информация че остават свободни стаи не е особено вярна .. има места за 6000 души а студентите са 3 4 пъти повече :roll:
- освен класирането по успех ма и по социални критерии .. там борбата е да докажеш минимални доходи в семейството
http://uni-campus.net/sbo.php
Изображение
elffy
В началото бе словото

Мнение от elffy »

Благодаря :)
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

invisible написа:- възможно е стига да ви приемат двамата
И да е от същия пол, освен ако не говорим за съпруг/съпруга, брат/сестра.
Здравейте, имам ли право да ползвам общежитието през лятото (като заплащам небоходимата сума, разбира се) ?
Ако си класиран на първо класиране - да.
Ако си на междинна класация и си бил през настоящата учебна година на общежитие - да, в стая от несемейните.
Ако не си класиран на някоя от тези двете, мисля, че е възможно да подадеш молба, но не съм сигурна какъв е редът.
Също така, в заповедта от ректора пише, че сроковете за подаване са до 14-ти юли. ФМИ сесията (поне нашата) свърша май на 13 с последния ден на изпитването по Анализ 2.

Верен ли е този срок? Бил ли е удължаван в предишни години? Също така, пише че трябва да представя копие от удостоверени за раждане ("вярно с оригинала" - т.е.?) ... а живея на другия край на България и не мога по време на сесия да се разхождам за 1-то удостоверение.
Срокът е верен.
По принцип сесията е в периода 14.06. - 9.07.2010 г. Това, че сте си направили изпита след сесията, е така да се кажеш ваш проблем. Сроковете не ги удължават.
Ако вече си подавал подобно копие на акта за раждане, няма да ти е нужно. Но ако не си, намери начин роднини да ти го пратят по куриер или да ти го сканират и да си го разпечаташ.
Също така, защо тази заповед я няма в сайта на ПСБО? (uni-campus.net) ?
http://uni-campus.net/docs/zapoved_2010.pdf
Изображение
mirin
В началото бе словото

Мнение от mirin »

Няма ли някаква възможност момиче и момче да са в една стая?! Да не е девическо училище това :(
Аз например искам да съм с приятелката си... от 2 години живеем заедно и сега...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

mirin написа:Няма ли някаква възможност момиче и момче да са в една стая?! Да не е девическо училище това :(
Аз например искам да съм с приятелката си... от 2 години живеем заедно и сега...
Не е и въпреки това не може.

Иначе си живейте където си искате заедно. :Cherna_05:
Изображение
Stiven
В началото бе словото
Специалност: История

Мнение от Stiven »

Здравейте! :)
Искам да попитам, каква е процедурата да си запазиш стаята и за следващата година?
Тази година завършвам първи курс, и какъв е начина да я запазя? Подават ли се документи и какви? Доколкото знам трябва да имаш някакъв успех, но трябва ли да го подавам някъде този успех да участвам в класация или...?Просто желая някой да ме осветли по въпроса.Ще съм благодарен, ако някой може да ми отговори! :)
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Купуваш си молба-декларация от касите за 2 лева. Попълваш я и подаваш... сложно ми е да кажа къде, стаята май нямаше номерче, но като идеш в "административната" част на 42Б ще видиш или питаш. Запазването на стая става със слагане на отметка в молбата, че искаш да я запазиш. Там се попълва и успехът.
Като подаваш, носи и студентска книжка. Краен срок на подаване е 14.07.10 г.
Изображение
Miss_Mystery
От дъжд на вятър
Специалност: Социална педагогика
Курс: четвърти

Мнение от Miss_Mystery »

Elitsa Abstract BioF написа:[
Мила, какви са тия "студенти с особени нужди" ?
:shock:
:roll:
:lol:
Студенти с особени нужди са например, незрящите хора.
Надявам се вече да ти е станало ясно.
Нямам време - то тече и искам да живея сега...
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

ralicachalova написа:
Elitsa Abstract BioF написа:[
Мила, какви са тия "студенти с особени нужди" ?
:roll:
:lol:
Студенти с особени нужди са например, незрящите хора.
Надявам се вече да ти е станало ясно.
Много сте груби с мом(и)чето!
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”