[КСК 2010] Немски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- lipgloss
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с немски
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2010] Немски език
Някой да имапредстава къде мога да видя миналогодишния изпит,какво точно се е паднало 
Стопанско управление с немски език - първи курс 
-
cherry_kiss
- В началото бе словото
за жалост изпитите на излизат никъде 
- Касиопея
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Форматът на миналогодишния изпит беше като в помагалото с изпитните варианти за подготовка за СУ. Luckentext, четене с разбиране-отгвори само ДА, НЕ и НЯМА ГО В ТЕКСТА, кратко съчинение и супер лесен текст за превод от немски на български. Диктовка, за щастие, няма.
Съвет от личен опит: Не задрасквайте много в превода! Ако имате време препишете го на чисто, защото свалят точки ако не разчитат. страшно много хора се провалиха, защото преводът им беше нечетлив и с много задрасквано.
А и още нещо-може да си вземете часовник, за да си разпределите времето по отделните компоненти
Миналата година изпитът беше много по-лесен от очакваното
Всеобщо мнение-а оценките не бяха особено високи най-вече заради превода, който изглежда се е оказал най-труден от компонентите.
Успех
Съвет от личен опит: Не задрасквайте много в превода! Ако имате време препишете го на чисто, защото свалят точки ако не разчитат. страшно много хора се провалиха, защото преводът им беше нечетлив и с много задрасквано.
А и още нещо-може да си вземете часовник, за да си разпределите времето по отделните компоненти
Миналата година изпитът беше много по-лесен от очакваното
Успех
Дори да знаех, че утре светът ще се разпадне на парчета, пак бих посадил своето ябълково дърво. Мартин Лутер
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Благодаря,дано да не е много закопаващо
аз ще пиша след изпита за отзиви 
- alekth
- От дъжд на вятър
- Специалност: японистика
- Курс: трети
Честно казано почти не ми е останал спомен от миналогодишния изпит, но помня, че чаках 20ина минути след Lückentext-a. Така че определено не беше дадено всичко наведнъж. Останалите три е възможно да са били заедно. В Leseverstehen имаше само отговори да и не, без "не в текста".
Времето ми се стори прекалено много, съвсем не като по английски (и повечето хора си тръгнаха по-рано).
Времето ми се стори прекалено много, съвсем не като по английски (и повечето хора си тръгнаха по-рано).
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Да,аз четох в сайта,че имаш 40 минути за двата теста с дупките,а след това за останалите неща имаш общо 200 минути. Направи ми впечатление,че е един от най-дългите изпити по езици,останалите са по 3 часа,ако не и по-малко.
:)
- Eleanor
- Летящите Пръсти
знам само за превода, че е бил текст за Хайделберг, казващ се "Heidelberg- eine Stadt mit 2 Herzen" , друго не мога да кажаlipgloss написа:Някой да имапредстава къде мога да видя миналогодишния изпит,какво точно се е паднало
- Sunset Girl
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: кандидат-студент
Този текст го има в последната им книжка и не е особено труден за превод, като цяло примерните варианти там не са трудни. Затова се надявам и изпитът сега в неделя да е горе долу на това ниво. И успех на всички, които ще ходят! 
Everything will be okay in the end. If it's not okay, then it's not the end!
- Касиопея
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Текстът не беше за Хайделберг-беше за романа Буденброкови на Томас Ман 
Дори да знаех, че утре светът ще се разпадне на парчета, пак бих посадил своето ябълково дърво. Мартин Лутер
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ако е за Буденброк се сещам кой е текста,правила съм го за LV...
Днеска са излезли разпределенията честно казано мисех, че ще има доста кандидати,а се оказахме само 300 човека приблизително.
Днеска са излезли разпределенията честно казано мисех, че ще има доста кандидати,а се оказахме само 300 човека приблизително.
- tedsi
- В началото бе словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
Здравейте и от мен!
И аз ще ходя на изпит в неделя и имам един въпрос. Искам да кандидатствам Регионално развитие и политика или Туризъм. Те са с изпит по География и език, а може и матура по език. Явих се на матура по немски и сега се чудя дали ако отида на изпита ще ми вземат тази оценка или мога да избера една от двете.

Само преживените неща са истински разбрани!
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
Можеш да сложиш едно тикче при документите да ти се вземе и оценката от матурата и така СУ ще вземе оценката, с която сформираш по-голям бал 
Компютърни науки I курс
- lipgloss
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не е така,ако имаш матура по балообразуващ предмет тази година се взима оценката от матурата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. За съжаление не можеш да си избереш по високата.bggashnik написа:Можеш да сложиш едно тикче при документите да ти се вземе и оценката от матурата и така СУ ще вземе оценката, с която сформираш по-голям бал
- Eleanor
- Летящите Пръсти
^ това се отнася за избор между оценка от дипломата от 4те години И оценка от матурата, а момичето говори за избиране между оценка от изпит и оценка от матура