[КСК 2010] Журналистика vol.2

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Aella
В началото бе словото

Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2

Мнение от Aella »

Успех на всички иии давайте да се запознаваме на изпита да не се гледаме като гръмнати зайци :D
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

mina_k написа:Ако ще е свързано със световното,а то няма как да не включат подобна тема, ще е "Вувузел".Много,много въображение ще се иска! :D Не че попринцип е ненужно. :wink:
Според мен пък 'Вувузел' ще е последната формулировка, която биха избрали за тема, свързана със Световното :?
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от mina_k »

Borisg написа:
mina_k написа:Ако ще е свързано със световното,а то няма как да не включат подобна тема, ще е "Вувузел".Много,много въображение ще се иска! :D Не че попринцип е ненужно. :wink:
Според мен пък 'Вувузел' ще е последната формулировка, която биха избрали за тема, свързана със Световното :?
на мен ми изглежда много нестандартна и интересна тема.а и провокира,дава много повече възможности една необичайна формулировка,отколкото "игра", "Съдията" или каквото и да било познато.Ако се падне тема свързана със световното-поне привидно-ще видим какво са счели за актуално от ЮАР. :D
Аватар
Inchetooo
В началото бе словото

Мнение от Inchetooo »

Според мен пък 'Вувузел' ще е последната формулировка, която биха избрали за тема, свързана със Световното :?[/quote]

И аз мисля така...
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Вижте, тема "Вувузел" няма как да се падне, тъй като такава дума в българския език няма :mrgreen: Не знам защо толкова много хора изговарят в мъжки род музикалния духов инструмент "Вувузела" :? :shock:
Компютърни науки I курс
Аватар
Aella
В началото бе словото

Мнение от Aella »

Може да е "Световното", "Кризата", "Европа" или нещо свързано с ГМО ....
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Моля се темата да не бъде подобна на контролната тема от втората сесия - "Европейското ни самочувствие" :?
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

няма такава дума в бг,но е чуждица доста популярна и станала емблема на световно 2010.няма как да сме сигурни просто когато мисля за тема ,свързана с него, това е една от най-провокативните.а за рода,се извинявам,не бях точна 8)
за европейското ни самочувствие съм съгласна,защото мисля,че не дава такъв широк спектър,както дупки или живот по време на криза.колкото и различни подходи да има ,възможните повторения ще са много повече.
Аватар
lubasha
В началото бе словото

Мнение от lubasha »

изтекоха ми очите да чета форуми по темата Журналистика с надеждата да открия структурата на това така "добре" измислено журналистическо есе. Ок, щом според някои няма такава структура на прословутите курсове по Журналистика какво им преподават. Ако някой има инфо, ще съм много благодарна.
Нещо повече мислите ли, че да пишеш за много проблеми по темата е грешка, защото при мен явно това беше на предварителния, засегнах 3 проблема и оценката ми е добър 4.
също така тези приказки, разкази...? Има доста мнения, че не трябва да се пише това. Оригинални идеи всеки има, по-важното според мен е как са структурирани, а това се опитвам да открия от доста време.
“I am the only person in the world I should like to know thoroughly.”O.Wilde
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Въпросът не е как се структурира, а как се оценява. Моето мнение - използва се добре известният в България метод "едно към гьотере" :wink:
Facebook
Изображение
Аватар
lubasha
В началото бе словото

Мнение от lubasha »

Преди време си мислих, че да ти пожелаят късмет на изпит е много тъпо. Сега и аз опрях до това желание, да имам късмет да ми харесат мислите... Но се засмях на българския метод, svetlio :) И все пак очаквам нещо по-сериозно
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Има седмица до изпита. :shock: На 21 март, т.е. седмица преди изпита на 28, бях страшно притеснена. А и седмицата между двете дати ми мина много стресиращо. Преди това гледах новините, четох вестници и т.н., и т.н. И к'во - изкарах 4!!! :x Пък сега откривам, че се притеснявам много по-малко, да не казвам тежка дума, но май май много не ми пука. :lol: :lol: Дори преди малко се сетих, че към четвъртък, петък трябва да погледна къде съм разпределена. :wink: Но сега съм /почти/ убедена, че ще изкрам по-висока оценка. Или поне вече не се притеснявам толкова. Затова не мисля, че трябва да си даваме много зор като се опитваме да отгатнем темите предварително. И вярвам, че всички ще се справим добре, колкото и пошло да звучи. А ако не изкараме добри оценки спокойно можем да обвиним оценяващите в неразбиране на мирогледа на младите хора. :D
You can never go too far...
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Мнение от kalioo »

1994 г. темата на изпита е "Футбол,футбол".Още в залата квесторите са подсказвали да не се пише за световното за да се избяга от клишето.Така че вие си преценете :)
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Да, на темата "Футбол, футбол" през '94 когато България мачка Германия с 3:2 на финалите на Световното да не се пише за футбол... Логика! :scratch:
Facebook
Изображение
Аватар
lubasha
В началото бе словото

Мнение от lubasha »

а за какво да се пише, ако не за футбол?
сега не сме 94, не участваме на Световното, ако трябва да следвам логиката ти, няма да се падне тази тема хах
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”