[КСК 2010] Журналистика vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2
Успех на всички иии давайте да се запознаваме на изпита да не се гледаме като гръмнати зайци 
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Според мен пък 'Вувузел' ще е последната формулировка, която биха избрали за тема, свързана със Световнотоmina_k написа:Ако ще е свързано със световното,а то няма как да не включат подобна тема, ще е "Вувузел".Много,много въображение ще се иска!Не че попринцип е ненужно.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- mina_k
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
на мен ми изглежда много нестандартна и интересна тема.а и провокира,дава много повече възможности една необичайна формулировка,отколкото "игра", "Съдията" или каквото и да било познато.Ако се падне тема свързана със световното-поне привидно-ще видим какво са счели за актуално от ЮАР.Borisg написа:Според мен пък 'Вувузел' ще е последната формулировка, която биха избрали за тема, свързана със Световнотоmina_k написа:Ако ще е свързано със световното,а то няма как да не включат подобна тема, ще е "Вувузел".Много,много въображение ще се иска!Не че попринцип е ненужно.
- Inchetooo
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Според мен пък 'Вувузел' ще е последната формулировка, която биха избрали за тема, свързана със Световното
[/quote]
И аз мисля така...
И аз мисля така...
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Вижте, тема "Вувузел" няма как да се падне, тъй като такава дума в българския език няма
Не знам защо толкова много хора изговарят в мъжки род музикалния духов инструмент "Вувузела"

Компютърни науки I курс
Може да е "Световното", "Кризата", "Европа" или нещо свързано с ГМО ....
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Моля се темата да не бъде подобна на контролната тема от втората сесия - "Европейското ни самочувствие" 
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
- mina_k
- Пишете, о, братя
няма такава дума в бг,но е чуждица доста популярна и станала емблема на световно 2010.няма как да сме сигурни просто когато мисля за тема ,свързана с него, това е една от най-провокативните.а за рода,се извинявам,не бях точна
за европейското ни самочувствие съм съгласна,защото мисля,че не дава такъв широк спектър,както дупки или живот по време на криза.колкото и различни подходи да има ,възможните повторения ще са много повече.
за европейското ни самочувствие съм съгласна,защото мисля,че не дава такъв широк спектър,както дупки или живот по време на криза.колкото и различни подходи да има ,възможните повторения ще са много повече.
- lubasha
- В началото бе словото
изтекоха ми очите да чета форуми по темата Журналистика с надеждата да открия структурата на това така "добре" измислено журналистическо есе. Ок, щом според някои няма такава структура на прословутите курсове по Журналистика какво им преподават. Ако някой има инфо, ще съм много благодарна.
Нещо повече мислите ли, че да пишеш за много проблеми по темата е грешка, защото при мен явно това беше на предварителния, засегнах 3 проблема и оценката ми е добър 4.
също така тези приказки, разкази...? Има доста мнения, че не трябва да се пише това. Оригинални идеи всеки има, по-важното според мен е как са структурирани, а това се опитвам да открия от доста време.
Нещо повече мислите ли, че да пишеш за много проблеми по темата е грешка, защото при мен явно това беше на предварителния, засегнах 3 проблема и оценката ми е добър 4.
също така тези приказки, разкази...? Има доста мнения, че не трябва да се пише това. Оригинални идеи всеки има, по-важното според мен е как са структурирани, а това се опитвам да открия от доста време.
“I am the only person in the world I should like to know thoroughly.”O.Wilde
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Въпросът не е как се структурира, а как се оценява. Моето мнение - използва се добре известният в България метод "едно към гьотере" 
- lubasha
- В началото бе словото
Преди време си мислих, че да ти пожелаят късмет на изпит е много тъпо. Сега и аз опрях до това желание, да имам късмет да ми харесат мислите... Но се засмях на българския метод, svetlio
И все пак очаквам нещо по-сериозно
Има седмица до изпита.
На 21 март, т.е. седмица преди изпита на 28, бях страшно притеснена. А и седмицата между двете дати ми мина много стресиращо. Преди това гледах новините, четох вестници и т.н., и т.н. И к'во - изкарах 4!!!
Пък сега откривам, че се притеснявам много по-малко, да не казвам тежка дума, но май май много не ми пука.
Дори преди малко се сетих, че към четвъртък, петък трябва да погледна къде съм разпределена.
Но сега съм /почти/ убедена, че ще изкрам по-висока оценка. Или поне вече не се притеснявам толкова. Затова не мисля, че трябва да си даваме много зор като се опитваме да отгатнем темите предварително. И вярвам, че всички ще се справим добре, колкото и пошло да звучи. А ако не изкараме добри оценки спокойно можем да обвиним оценяващите в неразбиране на мирогледа на младите хора. 
You can never go too far...
1994 г. темата на изпита е "Футбол,футбол".Още в залата квесторите са подсказвали да не се пише за световното за да се избяга от клишето.Така че вие си преценете 
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Да, на темата "Футбол, футбол" през '94 когато България мачка Германия с 3:2 на финалите на Световното да не се пише за футбол... Логика! 
- lubasha
- В началото бе словото
а за какво да се пише, ако не за футбол?
сега не сме 94, не участваме на Световното, ако трябва да следвам логиката ти, няма да се падне тази тема хах
сега не сме 94, не участваме на Световното, ако трябва да следвам логиката ти, няма да се падне тази тема хах