[КСК 2010] История vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Re: [КСК 2010] История vol.2
Разбира се, на фона на Сомалия и ние сме еба*и богатата държава 
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
знам, че правото е 5 години. Но с история се кандидатстват и други специалности, не само право.
и наистина съществуват елитни езикови гимназии. В крайна сметка където и да учиш обаче сам си решаваш дали искаш да се образоваш или просто "да минеш".
и наистина съществуват елитни езикови гимназии. В крайна сметка където и да учиш обаче сам си решаваш дали искаш да се образоваш или просто "да минеш".
-
SunnySummer
- От дъжд на вятър
Да,има елитни гимназии.Ако не сте учили в такива,е друг въпрос.Няма как да знаете.
Международни отношения, I курс
http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4
'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4
'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
- happyswift
- Флъдзила
Ама разбира се че има.Ако критерия е за елитност е еквивалентен на критерия за благосъстояние (Сомалия)
Имам повече опит от вас, повярвайте ми, като се има и напревид че 95% от моите колеги са от езикови гимназии и то от цялата страна,главно големите градове.Голям елит, голяма нещо е било по нещата, които съм чувал и виждал
На фона на механото, всичко що има "гимназия" в името си е Харвард
(то вече няма техникуми,ама хващате идеята
)
Имам повече опит от вас, повярвайте ми, като се има и напревид че 95% от моите колеги са от езикови гимназии и то от цялата страна,главно големите градове.Голям елит, голяма нещо е било по нещата, които съм чувал и виждал
На фона на механото, всичко що има "гимназия" в името си е Харвард
(то вече няма техникуми,ама хващате идеята
- Моридин
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: втори
Хората се опитват да ти кажат, че всичко е според времето си - както при влизането в гимназия са ги плашили с това колко е трудно в елитните училища (всъщност явно не познаваш никого от Американския или Немската, а), така и на този етап - пет години по-късно - същото се случва и със СУ и специалността "право". Няма да ме убедиш, че правото за един 19 годишен амбициран и мотивиран младеж ще бъде по-трудно от сблъсъка с някоя от най-силните езикови гимназии за едно 14 годишно дете.
- happyswift
- Флъдзила
Ей, ама това кандидат-студента много знае значи 
Кажи ми колко души от "много елитните езикови гимнази" биват скъсани по някой предмет и колко от тях имат дипломи под 5,50 ?
Сигурно има, но са малко студентите в ЮФ които не са били късани на нито един изпит за цялото си следване.Да не говорим колко излизат с отлични дипломи.
Това е висше, не средно образование.И това последното за амбицирания човек, иди го кажи на колегите от право 5ти курс (мисля) и нека те да ти разкажат за техния, сигурно любим, професор по наказателно право Стойнов.Последно като бях чел из форума, май беше скъсал над 90% от студентите.Когато си вземах книжката на откриването, се засякох с един правист, който се явяваше за 8-ми път на този изпит.На един от входовете в ЮФ има написано със спрей "Стойнов престъпник" или нещо от тоя сорт.
Друго ще запеете ако влезете в университета
Кажи ми колко души от "много елитните езикови гимнази" биват скъсани по някой предмет и колко от тях имат дипломи под 5,50 ?
Сигурно има, но са малко студентите в ЮФ които не са били късани на нито един изпит за цялото си следване.Да не говорим колко излизат с отлични дипломи.
Това е висше, не средно образование.И това последното за амбицирания човек, иди го кажи на колегите от право 5ти курс (мисля) и нека те да ти разкажат за техния, сигурно любим, професор по наказателно право Стойнов.Последно като бях чел из форума, май беше скъсал над 90% от студентите.Когато си вземах книжката на откриването, се засякох с един правист, който се явяваше за 8-ми път на този изпит.На един от входовете в ЮФ има написано със спрей "Стойнов престъпник" или нещо от тоя сорт.
Друго ще запеете ако влезете в университета
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
happyswift написа:Правото не е 4, а е 5 години
Второ, вие не знаете изобщо какво значи да учиш право и много ще издъхнат още първата година.Болшинството ще бута едвам едвам, не за друго, а просто защото няма да иска да си губи години да учи нещо друго
Да ти кажа честно, не мисля, че първата година е особено трудно. Да - има много за учене, да - има доста скъсани, да - някои изпити не са леки, но ако си четеш редовно и имаш наистина желание, не мисля, че е нещо непосилно.
Да не говорим, че за мен тези, които едва избутват изпит и хващат някакви тройки, нямат място въобще в специалността. Защото има два варианта - или миналата година да са се убили от учене, да са влезли на първо желание и тази година да са дошли " в големия град" и да са забравили, че от тях се очаква да учат, а не да се развяват по дискотеките; или - да са научили 2-3 теми от конспекта, да се е паднала една от тях, да са си я написали и на късмет да са влезли. Което съответно се отразява и на понататъшното им обучение.
Така че като цяло си зависи от човека дали ще му е трудно или не. Но спорът ви за това колко си приличат/ различават "елитните специалности от елитните гимназии" е напълно безсмислен- университетът няма нищо общо с гимназията и м/у двете няма база за сравнение
- happyswift
- Флъдзила
За сравнението, и аз казвам същото, но хора, които не са студенти няма как да го разберат 
За издъхването, по-скоро визирах факта, че доста ще осъзнаят, че тази специалност не е за тях.Ще заспиват на лекции, а по-късно просто ще спрат и да ходят.На тези, които им стиска, ще се откажат и ще запишат нещо друго, но на болшинството не им стиска, защото мама и тате им обесняват колко супер е да учиш право, без значение дали ти се отдава или не, важното е да избуташ
За издъхването, по-скоро визирах факта, че доста ще осъзнаят, че тази специалност не е за тях.Ще заспиват на лекции, а по-късно просто ще спрат и да ходят.На тези, които им стиска, ще се откажат и ще запишат нещо друго, но на болшинството не им стиска, защото мама и тате им обесняват колко супер е да учиш право, без значение дали ти се отдава или не, важното е да избуташ
Последно промяна от happyswift на 19 Юни 2010, 17:16, променено общо 1 път.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Tи остай тва, ами и някои от самите студенти също не го разбират 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Дам - догодина обаче и те ще са нясно 
Затова няма нужда сега да се държим сякаш сме всезнаещи и ние - в крайна сметка дори разликата в годините ни е минимална.. от моя гледна точка : няма и една година
П.П. Е то като не го разбират самите студенти си е за тях. Отрзява се и си личи. Много!
Затова няма нужда сега да се държим сякаш сме всезнаещи и ние - в крайна сметка дори разликата в годините ни е минимална.. от моя гледна точка : няма и една година
П.П. Е то като не го разбират самите студенти си е за тях. Отрзява се и си личи. Много!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- _sonrisa_
- Флъдзила
хаха за твое разочарование - нямаше. Винаги съм била от бързо развиващите се
Пък и .. как да пропусне човек да има колега като теб
( много се разспамихме нещо..
)
Пък и .. как да пропусне човек да има колега като теб
( много се разспамихме нещо..
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Вече го изтрихаhappyswift написа:На един от входовете в ЮФ има написано със спрей "Стойнов престъпник" или нещо от тоя сорт.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- happyswift
- Флъдзила
Ееееее, това даваше толкова тежест на факултета

- what_is_love
- Драскач
- Курс: трети
Да попитам...
Гледам програмата за изпита по история и по-точно темата за Втората световна война(България в годините на ВСВ (1939-1944) ).Първата уводна точка е "Българският неутралитет в началото на войната".Ако случайно започна темата да я пиша от 1934г.,дали ще ми го зачислят за грешка?
Гледам програмата за изпита по история и по-точно темата за Втората световна война(България в годините на ВСВ (1939-1944) ).Първата уводна точка е "Българският неутралитет в началото на войната".Ако случайно започна темата да я пиша от 1934г.,дали ще ми го зачислят за грешка?
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група