Бал

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

miss_viks
В началото бе словото

Бал

Мнение от miss_viks »

Някой ще ми помогне ли да си сметна бала,защото не ми излиза нещо като хората...
Ще кандидатствам с оценка от матурата - 5,56 ,а оценките ми по биология и химия са 5,50 от дипломата( и по двете).Мерси предварително :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Бал

Мнение от svetlio.varna »

Няма да е зле да кажеш и за какво ще кандидатстваш :lol:
Facebook
Изображение
neber
В началото бе словото

Мнение от neber »

Ами, ако ще кандидатстваш в биологическия (понеже си пуснала темата в този форум си мисля, че става въпрос за биологическия) оценката ти по химия от дипломата не се взима като балообразуваща.

Матурата по биология се взима с коефициент 2,7 + оценката от дипломата. Става 2,7х5,56 + 5.5 = 20.512
Аватар
gothic
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от gothic »

Въсщност като балообразуваща не се взима оценката от дипломата, а тази от матураза, ако двете съвпадат. И схемата е следната:
2.7х5.56+5.56=20.572
от максимален бал 24, не знам какви ще са баловете тази година, но имаш доста добър шанс за почти всичко (без Биомениджмънт), ако не на първо, то поне на второ класиране. ;)
Dum spiro, spero!
Nothing like a good cup of Joe :wink:
dennis_c_s_k_a
В началото бе словото

Мнение от dennis_c_s_k_a »

И аз искам някой да ми помогне да си сметна бала, защото сам не успях. Оценката по Английски от матурата ми е 4.90, а по БЕЛ 5.04. Искам да кандидатствам за Английска филология. И с тези оценки от матурата изобщо има ли смисъл да кандидатствам нещо? Мерси предварително.
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Балът ти за АФ е 14.7 при максимален 24. И за да си прецениш шансовете, в другата тема ти дадох линк към минималните балове от миналата година. Не знам от какво можеш да се объркаш... Разликата е, че миналата година в специалност АФ не се влизаше с оценка от матура, а максималният бал беше 30. И все пак можеш да се ориентираш дали ще ти е достатъчен този бал или не... Всъщност отговорът е по-скоро не.
Оценката по БЕЛ за какво искаш да я използваш по-конкретно? Нали не мислиш, че някой ще седне да ти смята бала за всяка специалност... Отново в другата тема имаш линк към балообразуването за всички специалности - погледни в кои от тях се използва оценка от ДЗИ по БЕЛ за вход и смятай и сравнявай с миналогодишните минимални балове, за които също имаш предоставена информация.
Или в краен случай, ако отново нещо не ти е ясно, напиши специалностите и ще ти сметна баловете за всяка поотделно. :roll:
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
dennis_c_s_k_a
В началото бе словото

Мнение от dennis_c_s_k_a »

Благодаря. :)
predator_f
В началото бе словото

Мнение от predator_f »

Може ли да ползвам оценката си от дипломата по английски език ,ако кандидатствам за немска филология ? Знам ,че с оценката от матурата по немски(4.98) нямам никакъв шанс ,но все пак ще опитам .Тъй като в балообразуването пише само оценка от дипломата по чужд език ...под това подразбира ли се веднага оценката ми по немски език ,т.е. от ДЗИ ;( ?
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Абре хора! Какво сте се засилили по разни филологии, като не можете даже на матура да изкарате достатъчна оценка? Имате ли си някаква представа с такива знания по езика как следването ще ви излезе през носа?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
NightDeSiRe
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от NightDeSiRe »

искам да попитам мога ли да вляза молекулярна биология при бал 22,2 от максимален 24 :?
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

Миналата година балът е бил 23.25 на трето класиране от 30 максимален.Ти със твоя 22.2 от 24 макс. как мислиш :lol: :mrgreen:
Компютърни науки I курс
NightDeSiRe
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от NightDeSiRe »

ще ми се да ме вземат още от първо класиране :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Така и ще стане :)
Facebook
Изображение
gmbh.rollz
В началото бе словото
Специалност: .
Курс: кандидат-студент

Мнение от gmbh.rollz »

Извинявам се за латиницата, но пиша от телефона си... Имам малък въпрос, свързан с бала ми. На предваритения изпит изкарах 5.38 по химия и 3.25 по биология. Балът ми е 29.26. Имам ли шанс да ме приемат Медицина?

Форумът има вграден кирилизатор, използвай го. Мнението е кирилизирано от модератор.
svetlio.varna
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

Никой не може да ти каже със сигурност, но сравнявайки с баловете от миналата година, би трябвало да влезнеш от второ класиране. И все пак няма лошо да изкараш повече на редовните изпити. Тук можеш да провериш минималните балове от минали години:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
Компютърни науки I курс
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”