Skinheads / Boneheads / прочие сволоч
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Skinheads / Boneheads / прочие сволоч
Тази тема е посветена на всички видове лумпени, които заместват мисловния процес с бой. Разпознават се сравнително лесно. Отличителни черти:
- злобен поглед
- агресивно поведение по подразбиране
- доказват пред себе си и малоумните си приятели своята мъжественост и героизъм, като нападат и пребиват нищо неподозиращи жертви, имали неблагоразумието да се облекат в неподходящи цветове, да изглеждат "като гейове", или просто да се намират в близост до тях
- гореспоменатите схватки, както подобава на един героичен сблъсък, обикновено се осъществяват между група калени в бой лумпени, понякога въоръжени с боксове и от другата страна един човек, който навярно е толкова опасен, че са необходими поне трима души, за да бъде "обезвреден".
Ако някой от вас има амбиции да стане зъл диктатор, подавам отсега заявка за поста вътрешен министър. Ще реша проблема бързо и безкомпромисно. При това без човешки жертви, освен евентуални случайни такива.
- злобен поглед
- агресивно поведение по подразбиране
- доказват пред себе си и малоумните си приятели своята мъжественост и героизъм, като нападат и пребиват нищо неподозиращи жертви, имали неблагоразумието да се облекат в неподходящи цветове, да изглеждат "като гейове", или просто да се намират в близост до тях
- гореспоменатите схватки, както подобава на един героичен сблъсък, обикновено се осъществяват между група калени в бой лумпени, понякога въоръжени с боксове и от другата страна един човек, който навярно е толкова опасен, че са необходими поне трима души, за да бъде "обезвреден".
Ако някой от вас има амбиции да стане зъл диктатор, подавам отсега заявка за поста вътрешен министър. Ще реша проблема бързо и безкомпромисно. При това без човешки жертви, освен евентуални случайни такива.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Re: Skinheads / Boneheads / прочие сволоч
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=328598
Една статия, учудваща с фактологичната си точност... Особено в сравнение с повечето дебилизми, излезли в пресата напоследък.
Една статия, учудваща с фактологичната си точност... Особено в сравнение с повечето дебилизми, излезли в пресата напоследък.
- Paschendale
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право (I hope so)
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Аз искам да ставам зъл диктатор, ама мисля гореспоменатите индивиди да ги ползвам за генетично модифициране и да ги превърна в супер-войници :Р
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Успокояващото е, че има шанс да се избият помежду си. На мен обаче не ми се чака, а и докато това стане, много нормални хора ще пострадат. Като сме тръгнали да говорим за гангрени в нашето общество, бих казал, че трябва да започнем от тези симпатяги.tamerlan написа:http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-06-15&article=328598
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Много точно го е казал Чернев с нищожността... идеологията ги спасява от иначе тъпото ежедневие, което би се водило от едва завършил училище човек без бъдеще. Пък и с националсоциализма идват бонуси, защото наред с успокоителното чувство, че принадлежат към някаква идея, могат и да изразходват енергията си в побой над "унтерменши", убедени че работят за велико и възвишено дело.
Преди време гледах руски репортаж за някаква шайка скинари, които нападнали в метрото жена от Таджикистан с бебешка количка, наръгали бебето с нож и изчезнали. Детето починало и майка му не беше на себе си пред камерата... тамошните скинчета ги тресе параноята, че руското население намалява, докато в същото време в страната идват повече имигранти от средна Азия и Казказ и явно са решили да направят нещо по въпроса... еми съжалявам, ама подобно деяние не се оправдава с каквито и да било демографски тенденции. Тук говорим за липса на каквато и да е човещина, за извратен морал и примитивизъм от времето на първобитната епоха. Наистина най-добре ще е службите в Европа да предприемат няколко по-мащабни акции и да приберат всичките скинарски групички. Така вече наистина ще се избавим от подчовеците.
Преди време гледах руски репортаж за някаква шайка скинари, които нападнали в метрото жена от Таджикистан с бебешка количка, наръгали бебето с нож и изчезнали. Детето починало и майка му не беше на себе си пред камерата... тамошните скинчета ги тресе параноята, че руското население намалява, докато в същото време в страната идват повече имигранти от средна Азия и Казказ и явно са решили да направят нещо по въпроса... еми съжалявам, ама подобно деяние не се оправдава с каквито и да било демографски тенденции. Тук говорим за липса на каквато и да е човещина, за извратен морал и примитивизъм от времето на първобитната епоха. Наистина най-добре ще е службите в Европа да предприемат няколко по-мащабни акции и да приберат всичките скинарски групички. Така вече наистина ще се избавим от подчовеците.
Strength and honor.
Тези крайнодесни и крайнолеви обединения наистина взимат често жертви и то по брутален начин. Няма никакво оправдание за подобен примитивизъм, в каквато и форма или "идеал" да е облечен той.
Само че тук и медиите малко повърхностно разглеждат групировките, като им лепват квалификациите на радикално леви и десни. Много правилно е казано в линка на Тамерлан, че те нямат ясни позиции.Това много често са хора нискоинтелигентни, без ясно изразени способности и интереси (като изключим насилието, разбира се), за които скинарщината не е нещо много по-различно от намиране на идентична среда за общуване със себеподобни примитиви, сред които те да се чувстват комфортно. Но съзнателно или не, те са доста наясно със собствената си глупост, което всъщност, в комбинация с примитививната агресия, ги комплексира и ги води към извършването на всички тези варварски постъпки, които често стигат до извращения и сериозни престъпления.
А политическата им поляризация не е нищо повече от параван, тъй като те нямат реално придобити познания в областта на историята и политиката, а по-скоро се захранват с пропагандна литература и омраза.
Сега не знам дали точно акции на спец-служби ще решат проблема и в перспектива. Дългосрочното решение, разбира се трудно, е инвестицията в качествено и задълбочено образование. Колкото повече младите се образоват, толкова по-малко ще остават податлвите на крайно леви и десни убеждения, толкова по-абсурдни и смешни ще изглеждат тези маргинални движения в очите на обществото.
Само че тук и медиите малко повърхностно разглеждат групировките, като им лепват квалификациите на радикално леви и десни. Много правилно е казано в линка на Тамерлан, че те нямат ясни позиции.Това много често са хора нискоинтелигентни, без ясно изразени способности и интереси (като изключим насилието, разбира се), за които скинарщината не е нещо много по-различно от намиране на идентична среда за общуване със себеподобни примитиви, сред които те да се чувстват комфортно. Но съзнателно или не, те са доста наясно със собствената си глупост, което всъщност, в комбинация с примитививната агресия, ги комплексира и ги води към извършването на всички тези варварски постъпки, които често стигат до извращения и сериозни престъпления.
А политическата им поляризация не е нищо повече от параван, тъй като те нямат реално придобити познания в областта на историята и политиката, а по-скоро се захранват с пропагандна литература и омраза.
Сега не знам дали точно акции на спец-служби ще решат проблема и в перспектива. Дългосрочното решение, разбира се трудно, е инвестицията в качествено и задълбочено образование. Колкото повече младите се образоват, толкова по-малко ще остават податлвите на крайно леви и десни убеждения, толкова по-абсурдни и смешни ще изглеждат тези маргинални движения в очите на обществото.
Knights of the Cross
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Съгласен съм с Tommy за образованието.
Липсва такава система тук,но това не се случва само в България.
Има и културни/образовани хора,които пак го правят.
Най-съществена роля си играе психиката,но предполагам че има начини тези желания за насилие да се потискат.
Един прекрасен филм American History X показва тези неща,но малко под различен ъгъл.
Засяга доста болезнени за обществото теми и не само на американското,на които за жалост решение липсва.
Там се говори за неонацисти срещу негри, в България са т.нар. skinheads срещу цигани,роми и прочие.
Липсва такава система тук,но това не се случва само в България.
Има и културни/образовани хора,които пак го правят.
Най-съществена роля си играе психиката,но предполагам че има начини тези желания за насилие да се потискат.
Един прекрасен филм American History X показва тези неща,но малко под различен ъгъл.
Засяга доста болезнени за обществото теми и не само на американското,на които за жалост решение липсва.
Там се говори за неонацисти срещу негри, в България са т.нар. skinheads срещу цигани,роми и прочие.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
О, тия са ми много "любими". Не знам на кое му се вика ляво и на кое дясно, но се хващам на бас, че и те не знаят. Това са едни толкова интелектуално необременени индивиди, разбиращи само от насилие, че е престъпление изобщо да са на свобода. А и после пледират някакъв патриотизъм и не знам си какво. Уж им е много мила нашата татковина, пък не намират за странно да следват чужди идеи, да се обличат по чужд стил, да носят униформи на хитлерюгенд, а когато някой им изглежда по-особено, да не подбират дали е българин, турчин, циганин или какъвто и да е. Като ще "прочистват", защо не "прочистят" някое родопско селце, дето а-ха и турско знаме да се развее над него. Ама сигурно мама не им е дала пари за влак. Защо не "прочистят" някой цигански квартал? Или там са твърде много току-виж някой от бялата раса отнесе шамар. Що не бутнат те пристройките на Доган? Или не им стиска. Да се отървем от всичките дилъри би било хубаво, ама те нали са бели. А да съберат пари да изчистят някоя градинка и да сложат някоя катерушка дума да не става - много им е хомосексуално, по-добре да изпонадраскат всичко с iyi, bg forever и т.н. Както и всяка жилищна кооперация. Ама не и някой скъп магазин или банка, щото там ще ги отстрелят, а и могат да си го чистят. Защо не седнат да раждат българчета, нищо, че са им малки спринцовките? Сигурно са чували за демографската криза, ама може и да не знаят какво е. Но и сигурно не знаят какво е да си българин. Знаят само зип файл и хайл химлер. Затуй дай да се правим на мъже и да бием кой ни падне, стига да е лесен за бой, белким ни поникнат топки.
А за тия голи глави... Толкова ли си харесват ръбестите тикви? Или всички имат въшки? Щото господа патриотите ако мислят, че Аспарух или Симеон са били с голи глави... значи ги бъркат с Трифонов и бат Бойко.
А за тия голи глави... Толкова ли си харесват ръбестите тикви? Или всички имат въшки? Щото господа патриотите ако мислят, че Аспарух или Симеон са били с голи глави... значи ги бъркат с Трифонов и бат Бойко.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тъпанари са, наистина, но не съм съгласен много-много с вас.
Те се изживяват като някакви идеалисти, а са просто комплексирани тъпанари. От друга страна виждат толкова много насилие наоколо, за което държавата и обществото не прави почти нищо. Да не са по-виновни от мутрите, които пребиват други, или от полицейското насилие? Или от протестиращите против кучката Мими, но не и в подкрепа на нахапаното до смърт дете? Не им ли навират навсякъде най-идиотски примери за подражание - чрез т.нар. "култура" - филми, книги, телевизия?
А с какво войнстващите крайни индивидуалисти, нихилисти и "прочие сволоч", запълващи преса и ефир с агресивно осъждане на всички инакомислещи са по-добри? Кое ги прави по-приемливи? Това, че проявяват агресията си вербално, а не с действие?
Имам и други дребни опозиции, защото не виждам разлика между "цигани" и "роми", например...
А че няма разлика между култивираното ляво и култивираното дясно е факт, както би казал Захариев, ако вчера си е взел Старата история...
Те се изживяват като някакви идеалисти, а са просто комплексирани тъпанари. От друга страна виждат толкова много насилие наоколо, за което държавата и обществото не прави почти нищо. Да не са по-виновни от мутрите, които пребиват други, или от полицейското насилие? Или от протестиращите против кучката Мими, но не и в подкрепа на нахапаното до смърт дете? Не им ли навират навсякъде най-идиотски примери за подражание - чрез т.нар. "култура" - филми, книги, телевизия?
А с какво войнстващите крайни индивидуалисти, нихилисти и "прочие сволоч", запълващи преса и ефир с агресивно осъждане на всички инакомислещи са по-добри? Кое ги прави по-приемливи? Това, че проявяват агресията си вербално, а не с действие?
Имам и други дребни опозиции, защото не виждам разлика между "цигани" и "роми", например...
А че няма разлика между култивираното ляво и култивираното дясно е факт, както би казал Захариев, ако вчера си е взел Старата история...
Into the endless we ride... 
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Проблемът е, че не виждам как ние като разбираме проблема и го обсъждаме можем да го решим 
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
alter ego написа: А че няма разлика между култивираното ляво и култивираното дясно е факт, както би казал Захариев, ако вчера си е взел Старата история...
Хаха, абсолютно правилно. Взе си я и то малко не му достигна за 6
Фактически разлика между крайно-такива и крайно-онакива наистина няма. Всичко крайно се срива рано или късно. Дали това са крайни националисти или крайни анархо-комунисти .... насилието е проява на незнание в повечето си случаи. Доста често удряш, когато не можеш да отговориш смислено (иначе отговори от типа на "Ей, лайно ... ай млъквай ве, ко разбираш ти ве" не ги разглеждам).
Мен това, което ме дразни относно тези празноглавци е, че когато не си на тяхното мнение или имаш различни възприятия си "комунист". Бахти тази дума, колко е използвана и колко никога не е по предназначение.Дори из коментарите в спортал феновете на цска, според тези на левски са комунисти и обратното. Много е забавно ... т'ва "комунист" в България се превърна в нещо, като "швайн" в Германия.
Иначе хората, които са част от нещо крайно често имат проблеми в детството си, психически проблеми или някакви комплекси за избиване. Така просто се чувстват по-смислени ... правят си общност, изграждат си някакви стереотипи и се забавляват. Няма как без тях за жалост.
The names of the future are stamping of impatience.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Според мен са по-виновни. Айде, мутрите не мога да ги оправдая, но те поне обикновено пребиват, когато някой им застраши интереса. Полицейското насилие е кофти нещо, но то рядко се упражнява върху случайни хора - обикновено е върху лумпени като онези, които олайнениха протеста на 14 януари 2009 г. Протестиращите против кучката Мими (по-точно срещу тоя идиот, дето я накълца) поне не са пребили никого.alter ego написа: Да не са по-виновни от мутрите, които пребиват други, или от полицейското насилие? Или от протестиращите против кучката Мими, но не и в подкрепа на нахапаното до смърт дете?
Ами на мен ми навират същите примери. Аз как така не пребивам случайни хора по улиците? Как така повечето хора не го правят? Това си е чисто и просто антисоциално поведение, а щом тази измет не иска да спазва правилата на обществото, има две решения - да се вдигне и да си направи комуна по свой образ и подобие някъде по чукарите, или да търка наровете в дранголника.alter ego написа:Не им ли навират навсякъде най-идиотски примери за подражание - чрез т.нар. "култура" - филми, книги, телевизия?
Най-малкото това.alter ego написа: А с какво войнстващите крайни индивидуалисти, нихилисти и "прочие сволоч", запълващи преса и ефир с агресивно осъждане на всички инакомислещи са по-добри? Кое ги прави по-приемливи? Това, че проявяват агресията си вербално, а не с действие?
Колкото до решението на проблема - имам нещо предвид. Тази сган разбира само от езика на силата. В такъв случай с нея трябва да се общува на този език, докато не се вразуми. Направете ме вътрешен министър и на първия мач, на който феновете се опитат да направят меле, полицията ще им хвърли такъв брутален пердах, че да не смеят да си помислят повече да надигат глас. Също може да ги преведат с вериги през централните улици, така че хората да ги замерят с домати. А скинхед-групичките ще се разследват с няколко степени по-нагоре в подредбата на приоритетите на полицията, тъй като са далеч по-опасни от джебчиите на Лъвов мост например.
Т'ва е. Бой и публично унижение, за да не иска никой да стане като тях.
Имам ли вашата подкрепа?
- Paschendale
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право (I hope so)
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Моята идея със супер-войниците е по-добра...
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ше вземат да се избият помежду си...
Ей, чакай! Идеята наистина си я бива!
Ей, чакай! Идеята наистина си я бива!