Teма за КС въпроси от различно естество
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Тема за КС въпроси от различно естество
И какъв по-точно е въпросът? Дали ще може от Френска филология да се преместиш в Стопанско с френски ли?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами при всички положения изпит по математика ще трябва да се държи.
Освен това, тук става дума за съвсем различни специалности (нито са в един факултет дори), което означава, че ще трябва да си почнеш от първи курс СтФ и така губиш година.
Т.е., ако влезеш сега ФФ, караш 1 година, догодина можеш да влезеш СтФ, но ще е пак през КСК-кампания с изпит по математика. Дефакто не се прехвърляш, а сменяш специалността. Просто двете специалности нямат база за сравнение, че да държиш приравнителни изпити и да смениш.
Възможно е, например, да смениш Икономика със Стопанско управление или обратното.
Питай още някого, това е, което аз знам.
Освен това, тук става дума за съвсем различни специалности (нито са в един факултет дори), което означава, че ще трябва да си почнеш от първи курс СтФ и така губиш година.
Т.е., ако влезеш сега ФФ, караш 1 година, догодина можеш да влезеш СтФ, но ще е пак през КСК-кампания с изпит по математика. Дефакто не се прехвърляш, а сменяш специалността. Просто двете специалности нямат база за сравнение, че да държиш приравнителни изпити и да смениш.
Възможно е, например, да смениш Икономика със Стопанско управление или обратното.
Питай още някого, това е, което аз знам.
-
LSFC
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Значи не мога, едва ли не след първия семестър да се прехвърля 
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
НЕ знам със сигурност, но ми звучи абсурдно. Двете специалности нямат нищо общо. Ама нищо общо. Дори френският.
Последно промяна от FloWersOfEviL на 13 Юни 2010, 16:52, променено общо 1 път.
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
Не можеш след първия семестър.
- magusha
- В началото бе словото
- Специалност: Биология
- Курс: първи
Re: Биологическия факултет
Искам да попитам за кои специалности и дали въобще за някоя ще ми стигне бал 21.4 ( на матурата имам 5,71 , от дипломата 6 ) като максималния е 24 ?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
НА тоя въпро и господ не може да ти отговори така както си го задала 
Имам няколко въпроса. Значи записала съм се за редовни изпити по история и български.В този случай мога ли да кандидатствам и с матура по български, защото ми е 6.00 и ако да, в какви специалности. Как се определя въпросният бал с матурата?
Също така искам да уча право, но понеже на матурата по история доста се изложих в кои специално мога да влезна и после да се преместя право и въобще възможно ли е. Интересува ме някакъв вариант, в който не губя годината? А и още нещо в бала ми ще се включва матурата нали, в смисъл не мога да си използвам оценката от дипломата?
Също така искам да уча право, но понеже на матурата по история доста се изложих в кои специално мога да влезна и после да се преместя право и въобще възможно ли е. Интересува ме някакъв вариант, в който не губя годината? А и още нещо в бала ми ще се включва матурата нали, в смисъл не мога да си използвам оценката от дипломата?
Можеш да използваш оценката си от матурата, да, за специалностите, написани срещу БЕЛ. Ето и балообразуването.
По въпроса за преместването - първо прочети Правила за преместване на студенти в СУ “Св. Климент
Охридски”
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... v09-10.pdf
А трябва да си наясно и със следното:
Ако след това все още имаш неясноти, заповядай.
И на последния въпрос (ако правилно съм разбрала, става дума за матура по БЕЛ) - ако в балообразуването за специалността, за която кандидатстваш, участва оценка по БЕЛ, то да, тя ще бъде от матурата, а не от редовния курс на обучение.
По въпроса за преместването - първо прочети Правила за преместване на студенти в СУ “Св. Климент
Охридски”
А трябва да си наясно и със следното:
При желание за прехвърляне от ваша страна трябва да се информирате непременно след приключване на лятната сесия, тъй като посочените правила се актуализират всяка година.
Ако след това все още имаш неясноти, заповядай.
И на последния въпрос (ако правилно съм разбрала, става дума за матура по БЕЛ) - ако в балообразуването за специалността, за която кандидатстваш, участва оценка по БЕЛ, то да, тя ще бъде от матурата, а не от редовния курс на обучение.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
А това, което не ми стана ясно е дали може едновременно и с изпит и с матура
или трябва да избера само едно от двете
или трябва да избера само едно от двете
- Kuonyy
- В началото бе словото
Има ли такса за подаване на документи за класиране, когато не кандидатстваш с матура, а с изпит? Не броя парите за документите.
- Kuonyy
- В началото бе словото
И аз мисля, че не трябва да има, но в сайта на СУ е написано двусмислено. За класиране и признаване на оценка от ДЗИ. При "Документи за класиране" пише, че трябва няква бележка за платена такса да се предостави.