Търся художник
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Re: Търся художник
Това са много противни картини
Не мога да си представя как ще си ги окача в стаята никога
Не мога да си представя как ще си ги окача в стаята никога

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
My point exactly.
Аз пък наистина ги харесвам, защото има мисъл и история в тях, а не са просто поредните портрети на знатни деца, заченати при кръвосмешение, колкото да не се загуби семето на рода.
И ги намирам за красиви - бъгващи, депресиращи, фрустриращи, зловещи, но красиви (донякъде именно поради това). И да - "Салът на "Медуза" и аз не бих си го окачила на стената. Бих предпочела Моне (колко прозаично), Рембранд, Писаро или Коро. Примерно. Ама не виждам как ще стане - а репродукции никога не бих сложила, та ще си остана без Рембранд, струва ми се.
И ги намирам за красиви - бъгващи, депресиращи, фрустриращи, зловещи, но красиви (донякъде именно поради това). И да - "Салът на "Медуза" и аз не бих си го окачила на стената. Бих предпочела Моне (колко прозаично), Рембранд, Писаро или Коро. Примерно. Ама не виждам как ще стане - а репродукции никога не бих сложила, та ще си остана без Рембранд, струва ми се.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Хахаха, аз пък искам да си направя плочки за баня като Тримуфа на смъртта. Известно време си го държах на десктопа, ама трудно си намира иконките.
Което ми напомня - ако има леяр на плочки във форума да се обажда.
Което ми напомня - ако има леяр на плочки във форума да се обажда.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- streetdog
То тия теми са дискутирани отдавна в темите за филми на ужасите 
За мен това не е изкуство. Това са картини на извратени хора, на които само кървища са им в главата
За Клод Моне - аз пък бих си сложил негови картини, харесвам импресионизма, но някакси не ме грабва. Или поне не толкова, че да го гледам всеки ден
П.п
Това с "три муфа" нарочно ли беше или е грешка в бързината
За мен това не е изкуство. Това са картини на извратени хора, на които само кървища са им в главата
За Клод Моне - аз пък бих си сложил негови картини, харесвам импресионизма, но някакси не ме грабва. Или поне не толкова, че да го гледам всеки ден
П.п
Това с "три муфа" нарочно ли беше или е грешка в бързината

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Оп. Стигнахме до важен момент. Какво е "изкуство" (за теб)? Само красивото ли? И кой, и по какви критерии определя кое е красиво? И, съответно, какво е изкуство?streetdog написа:За мен това не е изкуство.
Не че нещо, ама току-що разтури известно количество световни галерии, в които се съхраняват "грозни" (и безценни) картини.
Смоуки, толкова детайлни плочки едва ли ще ти направят. Може да пробваш с изпитания шедьовър "Черен квадрат" от рекламата на Кока-кола. Хем по-евтино ще ти излезе.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- streetdog
За мен изкуството е субективното усещане и виждане на даден творец, изразено по кративен, оригинален и естетически начин. Слабо ме интересуват емоциите на даден творец, който след като приятелката му го е зарязало рисува обезглавен човек.

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хаха, не, аз искам всяка плочка да е на различен детайл и като ги подредиш да се получава картината.
А иначе, стрийтдог, поздравявам те с моето предпоследно (или беше последно, вече не помня?) стихотворение, хаха.
А иначе, стрийтдог, поздравявам те с моето предпоследно (или беше последно, вече не помня?) стихотворение, хаха.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Търся го някъде из темите, да пусна линк. Амате са сменили темата за стихотворенията и е малко тегаво.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ето го:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 80#p351180
Добавено:
хахах, как съм осрал мотото.
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 80#p351180
Добавено:
хахах, как съм осрал мотото.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не видях да ми противоречиш някъде с това определение. И въпреки това обясняваш, че Гоя "не е изкуство". Примерно. Или Жерико.streetdog написа:За мен изкуството е субективното усещане и виждане на даден творец, изразено по кративен, оригинален и естетически начин. Слабо ме интересуват емоциите на даден творец, който след като приятелката му го е зарязало рисува обезглавен човек.
Значи ако един ден детето ти нарисува спяща котка, ама рисунката ти се види креативна, оригинална и красива, ще бъде по' изкуство, отколкото... де да знам, айде да не е Гоя, че го разкостихме човека без вина. Нека е Брьогел, примерно, че Смоуки го спомена по-рано. И не, не казвам, че детето ти ще е по-лош художник от Брьогел. Ама не мога да приема и че ще поставяш Брьогел по-ниско от детето, само защото котката е "красива".
Смоуки, да знаеш, че ако стане тоя номер с плочките, ще трябва да надзираваш майстора много стриктно - да не обърка пъзела, че ще види зор, докато го подрежда.
Чакам стихотворението (аха, прочетох го - е, точно като вдъхновено от Гоя звучи). И междувременно се предавам.
В края на ноември
В края на ноември
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, не, то аз сам ще си ги лепя тия плочки, да не съм луд да ги дам на някой циганин да ми ги обърка.
Ъъъ, то по-скоро на мен ще ми е интересно по дефиницията на Стрийтдог дали сънят на пчелата там със супер дългото име на Дали е изкуство?
Ъъъ, то по-скоро на мен ще ми е интересно по дефиницията на Стрийтдог дали сънят на пчелата там със супер дългото име на Дали е изкуство?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ако искаш, аз мога да ти отговоря.
Но стига толкоз, отивам да се мъча като грешен дявол с великите мъже на социологията.
Но стига толкоз, отивам да се мъча като грешен дявол с великите мъже на социологията.
В края на ноември
В края на ноември
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Обратна връзка:
Точно така. Сатурн изяжда децата си и цялата черна серия въобще..За мен пък няма по-крийпи художник от Гоя. Уникален.
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
- streetdog
Аз по принцип си окачих вече картина на гоя в стаята, така че не виждам защо го обсъждаме
Колкото до картината, която имам - Голата Маха - мисля, че е ясно с какво е оригинална и какво ме е грабнало в нея. И това не значи, че всяка негова картина ще ми харесва. Доста далече от истината е това.
Примерно доста картини като „Сънят на разума ражда чудовища” ми харесват, други като тая със сатурн - не
Примерно в картината, която толкова се вглежда - Allegoria del trionfo di Venere на Брондзино разбра ли ѝ смисъла ? Видя ли как двамата целуващи се и влюбени се лъжат един друг ? Видя ли как брадатия мъж, който символизира времето, лека-полека загръща всичко с воал, като по този начин убива всяка страст ? И всички останали детайли, които пак могат да се тълкуват ?
И все пак ако трябва да избирам между цялостното творчество Гоя и Брондзино, Тициан, Микеланджело, както и Рубенс и другите, мисля все пак, че избора ми е ясен.
Колкото до термините - не мога да дефинирам естетическо. Никой не може. Като видиш едно л@йно на улицата в причудлива форма на теб може да ти хареса, на мен - не. И обратното.
Ако детето ми един ден нарисува много красива спяща котка ще го сметна за толкова стойностна рисунка, колкото и безкрайните картини из галериите на залези, морета и всякакви подобни. Както казах за мен изкуството служи за изразяване на идеи и виждания, а не за емоции
Примерно доста картини като „Сънят на разума ражда чудовища” ми харесват, други като тая със сатурн - не
Примерно в картината, която толкова се вглежда - Allegoria del trionfo di Venere на Брондзино разбра ли ѝ смисъла ? Видя ли как двамата целуващи се и влюбени се лъжат един друг ? Видя ли как брадатия мъж, който символизира времето, лека-полека загръща всичко с воал, като по този начин убива всяка страст ? И всички останали детайли, които пак могат да се тълкуват ?
И все пак ако трябва да избирам между цялостното творчество Гоя и Брондзино, Тициан, Микеланджело, както и Рубенс и другите, мисля все пак, че избора ми е ясен.
Колкото до термините - не мога да дефинирам естетическо. Никой не може. Като видиш едно л@йно на улицата в причудлива форма на теб може да ти хареса, на мен - не. И обратното.
Ако детето ми един ден нарисува много красива спяща котка ще го сметна за толкова стойностна рисунка, колкото и безкрайните картини из галериите на залези, морета и всякакви подобни. Както казах за мен изкуството служи за изразяване на идеи и виждания, а не за емоции