География-програма

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: География-програма

Мнение от Sunshiiine »

Хах.. чета си темата за Население от учебника (на П.Славейков и Златунова) та не можах да не забележа за пореден път разликата. В този урок пише, че населението на град София е 1.232 млн.д., а в урока за Югозападния регион ми пише, че е 1 156 796ж. Което не е кой знае какво, нали? :lol: Същевременно обаче не е ли малко глупаво? И това не е само в един урок. Свикнах с правописните грешки, недонаписани букви и т.н., но просто ми е интересно (и странно) как става цялата тая работа с ненаписаните както трябва учебници.. Доволна съм си, че пак е нещо и не се налага да давам пари за теми и учители, ама.. просто нямаше как да не го спомена :roll:
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
Dragi_GosTi
В началото бе словото

Мнение от Dragi_GosTi »

хора,с 4,30 на матурата имам ли шансове да ме вземат
danchence
В началото бе словото

Мнение от danchence »

Sunshiiine написа:Хах.. чета си темата за Население от учебника (на П.Славейков и Златунова) та не можах да не забележа за пореден път разликата. В този урок пише, че населението на град София е 1.232 млн.д., а в урока за Югозападния регион ми пише, че е 1 156 796ж. Което не е кой знае какво, нали? :lol: Същевременно обаче не е ли малко глупаво? И това не е само в един урок. Свикнах с правописните грешки, недонаписани букви и т.н., но просто ми е интересно (и странно) как става цялата тая работа с ненаписаните както трябва учебници.. Доволна съм си, че пак е нещо и не се налага да давам пари за теми и учители, ама.. просто нямаше как да не го спомена :roll:
Права си съншайн, ужасно е. И като се чудя за някоя дума, трябва да правя справки с чичко Гугъл, че на учебника вяра нямам. Пропуснати са запетаи на очевидни места, даже заглавието на една тема е изписано без разстояния :Alex_01:, а пък за по - сложни думи и правописа им в учебника и дума не може става :roll:
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

Мда.. какво да се прави, малко остана, ще го преживеем :)
Вчера ми казаха нещо, което много ме учуди и честно казано не ми се вярва, но да го спомена..
Кандидатстващите тази година били много. Уж знам че с всяка година стават все по-малко и балът постоянно падал... много по-малко ли са в сравнение с миналата или са повече?
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

Dragi_GosTi написа:хора,с 4,30 на матурата имам ли шансове да ме вземат
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... lozhenie_2

Току що погледнах, та се зачудих, защо не пише "ИЛИ матура география с коефициент..." :shock:
danchence
В началото бе словото

Мнение от danchence »

Съншайн, аз пък съм чувала обратното мила :cheers: . Нали 91-ва година, е било криза и имало по - малко деца, макар че 92-ра е така. Но населението на България през 91-ва е доста по малко, в сравнение с другите близки години, с поне 100 000. Ако съм учила правилно :geek: . Та така надявам се 91-ви набор да сме по-малко, и да няма много кандидатстващи и от други възрастови групи. :)
Аватар
ssX
В началото бе словото

Мнение от ssX »

Да, по принцип набора, завършващ тая година е доста по - малък брой в сравнение с предишни години.
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

И аз така зная, но си викам айде да спомена, че това изказване направо ме шокира.. Иначе това положение с кандидатстващите си е само в наша полза, така че :connie_mini_pray:

И все пак, относно матурите - защо не е написано "Или с матура география...". Съмнява ме да не приемат и с матурите по география (въпреки че това би било добре за тези от нас, които си кандидатстват само с положения изпит)
danchence
В началото бе словото

Мнение от danchence »

До колкото съм преглеждала сайта на университета, разбрах, че в геолого - географския факултет, не приемат с матура :scratch: . Или грешно съм разбрала?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Трябва да си държала поне един изпит.
Facebook
Изображение
Аватар
yOankaa
Пишете, о, братя

Мнение от yOankaa »

Може да има впредвид матурата по езика ...
Tуризъм; 1 курс :mrgreen:

C.Ronaldo: Господ ме прати да ви науча как се играе футбол!
Messi: Не е вярно, никого не съм пращал!
danchence
В началото бе словото

Мнение от danchence »

Хора, а от кога започва срока за подаването на документите, и какви документи ни трябват? :scratch:
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

danchence написа: Хора, а от кога започва срока за подаването на документите, и какви документи ни трябват? :scratch:

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=17375 Човекът много добре си е развил темата :wink:
danchence
В началото бе словото

Мнение от danchence »

:oops: голям съм заплес, много благодаря съншайн, а дали е възможно да се запиша два пъти в класиранията, веднъж с изпит и веднъж с матура :scratch: Сигурно въпросът ми е глупав, но си нямам идея..
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Не се записваш два пъти, а посочваш, че ще участваш в класирането и по двата начина. Там се ограждат едни неща в документите, ще ти стане ясно като му дойде времето :wink:
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”