[КСК 2010] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2010] Английски език
С yet ми звучи като израза - yet another (още един // пореден).... абе не е yet, стига ме филмирайте допълнително. >.<
- gothic
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Понеже се ядосах, че съм адски куха лейка и съм писала still, звъннах на преподавателката ми по английски и тя каза, че би трябвало да е still в значение на все още. На мен някак си не ми звучи с yet...
Dum spiro, spero!
Nothing like a good cup of Joe
-
SunnySummer
- От дъжд на вятър
Ама няма another
Спокс.И без това никой не може да каже със сигурност.Може even да е вярно
Абсолютно съм съгласна за дипломите
Даже е доста важно кой университет си завършил,защото и да си най-способният студент,ако не ти дадат поле за изява,няма как да го докажеш.А за да ти дадат,ти трябва и възможно най-добра диплома. 
Абсолютно съм съгласна за дипломите
Международни отношения, I курс
http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4
'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
-
Стоян Христов
- В началото бе словото
Всеки иска най-доброто, малко са тези, които го получават.SunnySummer написа: Абсолютно съм съгласна за дипломитеДаже е доста важно кой университет си завършил,защото и да си най-способният студент,ако не ти дадат поле за изява,няма как да го докажеш.А за да ти дадат,ти трябва и възможно най-добра диплома.
Това, което зависеше от нас мина. Да сме учили повече, за да не се чудим сега кое е вярно и кое не е.
Аз лично минавам на вълна математика, че ме чакат изпити!
- nox
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Хора, still e.
Цялата идея на изречението е, че тогава валсът все още е бил нов танц, тепърва се е налагал като елегантен и ефирен, а хората го предпочитали, защото можели да бъдат близо един до друг.
Yet просто не пасва по никакъв начин.
Цялата идея на изречението е, че тогава валсът все още е бил нов танц, тепърва се е налагал като елегантен и ефирен, а хората го предпочитали, защото можели да бъдат близо един до друг.
Yet просто не пасва по никакъв начин.
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
-
SunnySummer
- От дъжд на вятър
Кофти за мене в такъв случай 
Международни отношения, I курс
-
ronnie_james_dio
- В началото бе словото
Малко късно, но все пак и аз да се включа...На въпросното изречение с yet/still писах уet, заради обособената част, но изобщо не съм сигурна.
Да попитам на reading-a има ли някой, отговорил на последния въпрос за това как се е чувствала накрая с нещо по-различно от all of the above?
Ииии голямото ми притеснение трябва ли думите от заглавието да са с главни?
Да попитам на reading-a има ли някой, отговорил на последния въпрос за това как се е чувствала накрая с нещо по-различно от all of the above?
Ииии голямото ми притеснение трябва ли думите от заглавието да са с главни?
- gothic
- От дъжд на вятър
Стига сте се филмирали, няма значение как сте написали заглавието, стига да е правилно.
Dum spiro, spero!
- bgicechick
- В началото бе словото
На нас пък първоначално не ни каза,че пишем заглавие! Чак когато четеше за трети път и цялата зала лумна <<
Иначе за въпросното yet/still аз си твърдя убедено,че е still ^^ Без да мога да дам основателни доводи, просто така звучи най-близко до "все още". (поне според мен)
Иначе за въпросното yet/still аз си твърдя убедено,че е still ^^ Без да мога да дам основателни доводи, просто така звучи най-близко до "все още". (поне според мен)
Антония, Русе
Кандидат - студентка
Кандидат - студентка
-
Khorn
- В началото бе словото
- Специалност: Basement dwelling basterd
Цифра много се дразня че не са качили теста в нета както след матурата 
-
Стоян Христов
- В началото бе словото
Аз писах "B", защото не бях сигурен в превода на C, а пък думичката "incident" във отговор "A" малко ме притесняваше и си помислих, че не съвпада с това, което се беше случило. Но сега мисля, че е "D", след като помисля допълнителноronnie_james_dio написа: Да попитам на reading-a има ли някой, отговорил на последния въпрос за това как се е чувствала накрая с нещо по-различно от all of the above?
- elishenkova
- В началото бе словото
аз също писах "B"Стоян Христов написа:Аз писах "B", защото не бях сигурен в превода на C, а пък думичката "incident" във отговор "A" малко ме притесняваше и си помислих, че не съвпада с това, което се беше случило. Но сега мисля, че е "D", след като помисля допълнителноronnie_james_dio написа: Да попитам на reading-a има ли някой, отговорил на последния въпрос за това как се е чувствала накрая с нещо по-различно от all of the above?
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Нас изрично ни предупредиха, че няма значение дали го пишем с главни букви, ние си избираме и аз си го написах с малкиronnie_james_dio написа:Ииии голямото ми притеснение трябва ли думите от заглавието да са с главни?
И аз смятам, че е still. Yet може да се използва в положително изречение, но с друг смисъл.
Аз пък сега се сетих за друг мой гаф - на втората страница от есето ми няма поле, само да не се заядат нещо заради това
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
Няма защо да се дразниш... Изпитните материали са интелектуална собственост.Khorn написа:Цифра много се дразня че не са качили теста в нета както след матурата
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
Стоян Христов
- В началото бе словото
Доколкото знам не го смятат за знак или нещо, за което може доста да изпатиш. Просто от 25те точки за есе дават 1 точка за оставени полета. Съответно, ако ги нямаш я отнемат. Същото е и с диктовката.shayne написа: Аз пък сега се сетих за друг мой гаф - на втората страница от есето ми няма поле, само да не се заядат нещо заради това
Подобна точка отнемат и за драскане, ако пишеш чисто си възнаграден с още една точка. Луда работа