Матура по история 2010

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Re: Матура по история 2010

Мнение от _Stella_ »

Deschain написа:
bggashnik написа:@Spoil, изпитът по история и БЕЛ догодина няма да са теми, а тест, така че изобщо не се занимавай да учиш теми наизуст, ами седни и си учи качествено материала :wink:
Тц, най-вероятно и догодина ще са теми, а от 2012 ще са тестове!
Сериозно ли? Откъде разбра? =) То сега сигурно ще го обсъдят това и до септември трябва да кажат ако има промени...
Много ще е тъпо ей така изведнъж да ги направят на тестове...макар че нали казват, че това е най-добрата форма за изпит. Ще влизат като от НБУ с налучкване, според мен е кофти така...
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Абсолютна глупост е това с тестовете, ама какво да се прави, нали трябва да се "европеизираме"...
Еми защото те още нямат никаква идея как да изглеждат тестовете и какво да представляват. Освен това някой факултети може би ще изискват допълнителен изпит за тях. Имат да правят и примерни и пробни тестове, а новата кандидат-студентска кампания започва скоро...Та най-вероятно затова ще остане за подогодина.:)
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения

Мнение от _Stella_ »

Мдам, прав си. Изобщо всичко е неясно около тия тестове. То даже отначало за нас се говореше, че ще има такива...много недообмислено. Подхвърлят си някаква идея и нищо не правят по въпроса. Не им завиждам на тия с тестовете.. само дано да го направят по самите предмети, които ти трябват за съответната специалност, а не да държиш тестове по всички предмети. Това е доста досадно. :shock:
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
vanchooo
В началото бе словото

Мнение от vanchooo »

mina_k написа:освен българската история и световна,която се учи в 10 клас. :D за сравнение можеш да разгледаш матурите от миналите години!
Благодаря за бързия отговор!
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от mina_k »

vanchooo написа:
mina_k написа:освен българската история и световна,която се учи в 10 клас. :D за сравнение можеш да разгледаш матурите от миналите години!
Благодаря за бързия отговор!
за нищо,успех,защото това е един от най-тежките предмети!

п.п. направили ви впечатление,че матурата по история по желание имаше по-труден тест,но по-лесен писмен въпрос.поне аз останах с такова впечатление!
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Хммм, тестът не беше труден според мен, ама въобще.
А за писмения въпрос, еми то нали се падна същата тема, като на предварителния в СУ. Аз на изпита писах 25 страници, тук същото нещо трябваше да го напиша в рамките на 3 страници. Та малко мислене падна, но пък мисля че се получи добре. :)
Въпросът си имаше тънкости, не е чак толкова лесен. Най-малкото защото може всички да знаят по нещо за външната политика на Крум и от части за вътрешната на Омуртаг, както и за Крумовите закони, но пък Маламир, Пресиан и външната политика на Омуртаг са доста слабо известни сред българското общество, както и положението на Франкската империя.:)
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

Deschain написа:Хммм, тестът не беше труден според мен, ама въобще.
А за писмения въпрос, еми то нали се падна същата тема, като на предварителния в СУ. Аз на изпита писах 25 страници, тук същото нещо трябваше да го напиша в рамките на 3 страници. Та малко мислене падна, но пък мисля че се получи добре. :)
Въпросът си имаше тънкости, не е чак толкова лесен. Най-малкото защото може всички да знаят по нещо за външната политика на Крум и от части за вътрешната на Омуртаг, както и за Крумовите закони, но пък Маламир, Пресиан и външната политика на Омуртаг са доста слабо известни сред българското общество, както и положението на Франкската империя.:)
грешката е моя,аз визирах тази от 20 май,която се избира като трета.сравнявах я по трудност с матурата от 17 и определено имаше разлики.въпросите изискваха по-високо ниво,а въпросът беше за въстанието на асеневци,като беше доста по-ясно формулиран.просто на мен асеневци са ми по-приятно за писане. :wink:
Аватар
summer_f_
Пишете, о, братя

Мнение от summer_f_ »

според мен матурата по желание трябва да бъде по-трудна. Що се отнася до леснотата на последния въпрос, е то може ли да се даде по-лесен от Крум :lol:
Лелеееее не мога да повярвам, че само една тема научих както трябва и тя ми се пада навсякъде :lol: :lol: :lol:
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

summer_f_ написа:според мен матурата по желание трябва да бъде по-трудна. Що се отнася до леснотата на последния въпрос, е то може ли да се даде по-лесен от Крум :lol:
Лелеееее не мога да повярвам, че само една тема научих както трябва и тя ми се пада навсякъде :lol: :lol: :lol:
съдба
mrbig
В началото бе словото

Мнение от mrbig »

summer_f_ написа:според мен матурата по желание трябва да бъде по-трудна. Що се отнася до леснотата на последния въпрос, е то може ли да се даде по-лесен от Крум :lol:
Трябва да почерпиш т.е да ни оставиш да се почерпим.... :rr:
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”