Тема за метълите в СУ, дискусии, видео, линкове и поздрави!

Архив на теми от "Студентски живот".
Заключено
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Тема за метълите в СУ, дискусии, видео, линкове и поздра

Мнение от Deschain »

Rodd1ck написа:Скучничка е. Иначе тотално се отказвам от Сонисфиъра, няма смисъл от набутването.
Хъ, защо тъй?
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Мнение от streetdog »

Rising написа:И мен не ме грабва нещо. Нелоша песен е като цяло, но от Мейдън очаквам много повече
Тук с риск да ме наругае някой ще кажа, че от мейдън няма кой знае какво, което може да се очаква :) NWOBHM е едно такова... никакво
Обаче пък от друга страна не може да се отрече, че повечето групи са израснали слушайки ги
Изображение
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

streetdog написа:
Rising написа:И мен не ме грабва нещо. Нелоша песен е като цяло, но от Мейдън очаквам много повече
Тук с риск да ме наругае някой ще кажа, че от мейдън няма кой знае какво, което може да се очаква :) NWOBHM е едно такова... никакво
Тук избогохулства по много жесток начин... :?
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Тук трябва да отбележа факта, че когато отидох на Мейдън, които не бях слушал кой знае колко сериозно, ми хареса много повече от Металика, на които дори отидох по средата да си взема бира.. :|
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Е това вече е богохулство, ти си първият човек, за когото чувам да има такова мнение.
Концертът на Metallica беше и си остава най-великото нещо в живота ми, още не мога да повярвам, че бях там и крещях заедно с тези 60 000 души на стадиона...
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Ибаси и концерта. Да не кажа голямо число, но половината стадион беше предимно за "оная балада". Навсякъде статично просто, за да дочакаме баладата и да ги видим какви са тия. Металика с някакво вдървено модернизирано звучене. Концертът ми го направи Фил Анселмо въпреки учудените погледи на заобикалящите ме за какво е цялата еуфория.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Е не можеш да говориш такива неща за публиката, атмосферата беше невероятна от началото до края. Със сигурност е имало много хора, които са дошли заради "оная балада", ама това си е техен проблем, не мой. Атмосферата беше супер, деряхме се до край, а звукът беше перфектен, както и самите Metallica. Сетлистът беше страхотен, не можеше просто да е по-добър ( е добре де, може и да можеше, но беше най-доброто, което можеха да предложат в този момент ).
А за Down, наистина бяха много яки, но боговете на вечерта бяха Ларс и компания.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Не беше лошо на Металика, аз даже дето не съм им фен се изкефих на концерта.

Но Мейдън за мен си е концертЪТ, макар тук да съм абсолютно субективен, иначе като цяло не бяха много положителни отзивите.

NWOBHM е едно такова... никакво
NWOBHM и въобще хеви метълът не е никакво, а е всякакво! ;) Което предполагам може и да се възприеме като никакво от определена гледна точка, един вид от два стола на земята, защото не е екстремен стил, не се съсредоточава върху нещо конкретно. Но хеви метълът (и NWOBHM като негова квинтесенция) може да бъде тежък, лек, бърз, бавен, тъжен, весел, мрачен, жизнен и какъв ли не. Оттам нататък другите стилове хващат едно или две от тези качества и ги извеждат до крайност. Ама за мене хевито си е същината на метъла.
Аватар
Nattevandrer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Nattevandrer »

Изображение

се събират.

...в случай, че на някого друг му пука.

П.П. служба за празен ковчег...
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология

Мнение от streetdog »

Vaskes написа:Не беше лошо на Металика, аз даже дето не съм им фен се изкефих на концерта.

Но Мейдън за мен си е концертЪТ, макар тук да съм абсолютно субективен, иначе като цяло не бяха много положителни отзивите.

NWOBHM е едно такова... никакво
NWOBHM и въобще хеви метълът не е никакво, а е всякакво! ;) Което предполагам може и да се възприеме като никакво от определена гледна точка, един вид от два стола на земята, защото не е екстремен стил, не се съсредоточава върху нещо конкретно. Но хеви метълът (и NWOBHM като негова квинтесенция) може да бъде тежък, лек, бърз, бавен, тъжен, весел, мрачен, жизнен и какъв ли не. Оттам нататък другите стилове хващат едно или две от тези качества и ги извеждат до крайност. Ама за мене хевито си е същината на метъла.
Харесвам Хеви метъл. Харесвам и винаги съм харесвал групи като МанОуоР, Металика, но пък така и не мога да харесам Венъм или Мейдън. Не знам защо. Музиката им за мен е безлична. ManOwar винаги ще ги позная по звученето, Мейдън - никога

П.п
NWOBHM заема няколко реда в историята на тежката музика :) Както казах - вдъхновило е много(почти всички) банди, но най-чистите му представители не са нищо особено
Изображение
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Лошо няма, въпрос на вкус. (:

Но точно Maiden имат супер характерно звучене, странно, че казваш, че не би ги разпознал, както се разпознават Manowar.
Аватар
Моридин
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от Моридин »

Мейдън са излезли от рамките на NWOBHM още през миналото хилядолетие, джентълмени :roll:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Очевидно, при положение, че целият под-жанр е обвързан с това минало хилядолетие и по-точно 70-те (края) и 80-те. :roll: След това не мисля, че може да се говори за NWOBHM.
И все пак не виждам нищо странно като се говори за Maiden да се прави връзка с NWOBHM. (:
Последно промяна от Vaskes на 10 Юни 2010, 15:45, променено общо 1 път.
Аватар
Моридин
В началото бе словото

Мнение от Моридин »

streetdog написа:
Във връзка с това най-вече казах горното. От Мейдън към днешна дата всъщност могат да се очакват доста работи, защото вече нямат много общо с ограничаващия NWOBHM. Най-малкото, което трябва да светва лампичка, е това, че в NWOBHM не се правят десет минутни композиции, пълни със забежки към бая други разновидности на тежката музика. Примерче?

http://www.vbox7.com/play:07703a12&start=35 - шаблонен хард-рок риф, който после бива обогатен с галопиращия ритъм [Мейдън (ТМ)] :D
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Новата песен на Мейдън кърти, от второто слушане страшно ме прихвана :bounce:

Strength and honor.
Заключено

Обратно към “Студентски живот - АРХИВ”