Мерси за информацията
[КСК 2010] Журналистика vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- boo.
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: четвърти
Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2
Да, 12 клас имах само ЗИП. Следователно ще ми вземат 5.33...грр.
Мерси за информацията
))
Мерси за информацията
Защото най-хубавото се добива с цената на голяма болка!
- Или поне така е според легендата...
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
е не е такава болка за умиране, ако имаш висока оценка на изпита 
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Явно въпреки че темата е закачена най-отгоре и е направена важна, не се забелязва от всички кандидатстващи, щом продължават да се жалват в най-различни теми, че са изпуснали сроковете за записване за изпит. Документи за записване за изпит все още се приемат
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=17369
-
el_presidente_ina
- В началото бе словото
Съжалявам за глупавия въпрос, но в момента кандидатствам в Германия и малко съм пренебрегнала кандидатстването ми в СУ. Доколкото разбрах балът ми се пресмята от утроената оценка от изпита + матура по БЕЛ+ оценката по история през годините(или матура ако съм полагала), което означава, че балът ми трябва да е 27,75 (5,25х3 + 6 + 6). Записала съм се и за редовния изпит, но въобще не съм се готвила. Въпросът ми е: има ли смисъл да се явявам на него или този бал би трябвало да ми е достатъчен?
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
Миналата година за Журналистика жени първо класиране балът е бил 26.41. Предвид факта, че тази година се взимат матурите вместо оценката през годините, и това, че имаш 27.75 бал, направо ти казвам да не се явяваш и да се считаш за студентка Журналистика от есента 
Компютърни науки I курс
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
Мдам.... С 27 и отгоре бал чудо трябва да стане да не влезеш, ако не на първо, то на второ класиране...
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
el_presidente_ina написа:Съжалявам за глупавия въпрос, но в момента кандидатствам в Германия и малко съм пренебрегнала кандидатстването ми в СУ. Доколкото разбрах балът ми се пресмята от утроената оценка от изпита + матура по БЕЛ+ оценката по история през годините(или матура ако съм полагала), което означава, че балът ми трябва да е 27,75 (5,25х3 + 6 + 6). Записала съм се и за редовния изпит, но въобще не съм се готвила. Въпросът ми е: има ли смисъл да се явявам на него или този бал би трябвало да ми е достатъчен?
Нали ще ходиш в Германия...Там журналистика ли ще кандидатстваш? Адски трудно се влиза в Германия ако искаш да учиш тази специалност...
- Inchetooo
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Здравейте,отдавна следя темата,но сега реших да се регистрирам,след като прочетох,че матурата ще влиза в балообразуването за журналистика,и това,че ако предметът ти е бил профил,оценката не се зачита(както при мен историята),направо откачих.Ситуацията при мен е следната...в такава паралелка съм,че български език,география и история са ми профилирани предмети през 4-те години(9,10,11 и 12 клас)това означава ли,че оценката ми от история няма да се смята за балообразуваща;(;(;( а това за матурата по бел навсякъде търсих,но никъде не намерих да пише,че и тя ще се смята....божеее хора,моля ви обяснете ми,че съвсем ще полудеяяя

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
wtf? В какво училище си учила?
Нещо бъркаш, май. Кои са ти тогава редовните дисциплини? Няма начин за четори години да нямаш нито един редовен час по български език и литература. Дори в математическите и хуанитерните гимназии има такива часове.
- Inchetooo
- В началото бе словото
Училището е СОУ,а паралелката ни се води хуманитарна и както казах това са ни трите профилирани предмета,различното от другите беше,че броя часове бяха повече....незнам,незнам нещо не мога да схвана...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Аз също бях в СОУ с хуманитарна паралелка. Профилиращите предмети бяха история и литература (въпреки, че тези паралелки по принцип се водят "непрофилирани"). По история имахме часове ЗИ (2 часа седмично) и ЗИП (три часа седмично), с изключение на 12 калс, където имахме само ЗИП. Така се събираха общо 5 часа седмично. Но половината часове са ЗИ, половината ЗИП. Няма училище в България, в което да липсват часове ЗИ по български език и литература в целия гимназиален курс. 
Отвори си някой стар бележник. На последмата страница би трябвало да имаш оценки по тези предмети и в графата ЗИ, и в графата ЗИП
Отвори си някой стар бележник. На последмата страница би трябвало да имаш оценки по тези предмети и в графата ЗИ, и в графата ЗИП
- Inchetooo
- В началото бе словото
сега съм в училище и говорих с класния,отворихме делата и видях за кои години се води ЗИП и ЗП
Оххх успокоих се,много ти благодаря:) А сега,ако и някой ми обясни това за матурата по БЕЛ,ще съм мн мн благодарна:):):)
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
2. Коя оценка от дипломата е балообразуваща - от редовния част през годините в гимназиалния курс или от ДЗИ (матурата)?
Когато e записано, че балообразуваща е оценката по даден предмет от дипломата, се взема оценката от ДЗИ. Ако кандидат-студентът не е положил ДЗИ, се взема оценката от гимназиалния курс. Правилник за прием, чл. 22, ал. 6.
- Inchetooo
- В началото бе словото
Ужассс,бива ли така...
а аз толкова се надявах да е обратното.Но и така става,не е толкова зле 
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Така... аз все си мисля, че ще се падне тема от сорта на "Бюджет", или "Акции", или "За животните с любов"
Приятна подготовка желая на всички през малкото останало време
На мен лично подготовката за този изпит ми е любимата - с книжка под ръка върху шезлонг
Ем полезно, ем приятно 
Приятна подготовка желая на всички през малкото останало време
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me