За преподавателите, обучението и всъщност как се чувствате

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Edno_momi4e
В началото бе словото

За преподавателите, обучението и всъщност как се чувствате

Мнение от Edno_momi4e »

ххх
Последно промяна от Edno_momi4e на 15 Юни 2006, 15:12, променено общо 1 път.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Не бих казал че в ГГФ или в Стоп. факултет отбиват номера и си получават дипломите накрая! Това може да важи за някой друг университет или за магистърската степен.... :cry:
Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

Добер ден, девойче!

С нетърпение чаках да се появи някои с интерес към РРП /ГГФ/. Аз съм първи курс същата специалност...т.е. съм една от 26-те пионери :lol:
В началото - I-вия семестър - ми се струваше доста тегаво, но явно всеки прохождащ студент изпитва това чувство. Като цяло сега...изключително много се радвам, че избрах да се образовам в тази насока. Изключително интересно е, учат се най-разнообразни и актуални неща. Дано това не те навежда на мисълта...че учим безразборно - каквото ни падне. Не е така, просто специалист - регионалист трябва да има познания и в социално-икономическата сфера, и окол. среда и природ. ресурси, географските информационни системи, правни норми и т.н.

Относно отношението на преподаватели - бих казала, че се отнасят с повишено внимание към всяко наше негодуване или проблеми, готови са да помогнат с всичко, което им е по силите. Естествено има и такива, на които им е все едно и преподават без особен ентусиазъм...но такива ги има и в Кембридж...

Това е, ако нещо по-конкретно те интересува...ми пиши.
А да - ежегодно се организират м/ународни конференции в тази насока, което е огромен плюс за студентите.

:wink:
http://www.gea.uni-sofia.bg
ГГФ рулз :D
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Заглавията на кирилица, моля. За следващия път. Успех на кандидатстудентската кампания :)
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

Ама Crematory, ти верно ли си омъжена?Браво,браво. Хвала на такива моми.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Хахаха, да , наистина съм омъжена. Това обаче беше за лично съобщение, може да го използваш другия път, когато имаш да зададеш личен въпрос на мен или някой друг :)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Айде някой сега да даде същото мнение за Правото, ако може :roll:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

явор написа:Айде някой сега да даде същото мнение за Правото, ако може :roll:
оооо, не, не пак 8). човек, толкоз теми има за правото и преподавателите в ЮФ, не наливай още масло в огъня :roll:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Edno_momi4e
В началото бе словото

Мнение от Edno_momi4e »

ххх
Последно промяна от Edno_momi4e на 15 Юни 2006, 15:13, променено общо 1 път.
Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

@Edno_momi4e

Еми...задаваш въпроси, на които и ние все още нямаме отговори - например този за реализацията след това. Първо тази специалност си има бакалавърска, магистърска и докторантска степен. Това, което ни се предлага първите 4-ри години е една добра основа за специалисти, които са достатъчно компетенти при вземането на решения, касаещи цялостното развитие на даден регион, община и т.н. Има възможност да се продължи магистратура в Холадния, където е най-добрият университет за ГИС, Градустройство, РРП и др. Смея да твърдя, че нашата учебна програма е съставена с оглед на тази в Утрехт. Същият този ЕС държи всяка една страна-членка да има такива специалисти - в нашата засега няма, т.е. докато не завършим ние 8) . Така че, дали ще работиш в МРРБ /министерството/, на регионално или общинско ниво не зависи само от дипломата ти, която ще развяваш след излизането си от СУ.
Изпитите първата сесия - 6 на брой - минаха за всеки студент по различен начин. Като цяло резултатите на целия курс са добри. Посещаемост - на тези, които са редовни им личи по успеха. Аз лично не работя, но има хора, които се налага да съчетават и двете...с резлична успеваемост.
Това е засега...

:D
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Как се чувствам...ми недоспал се чувствам щото лекциите/упражненията си ми ги "турили" все рано :evil:
Аватар
Edno_momi4e
В началото бе словото

Мнение от Edno_momi4e »

ххх
Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

Ъъъ...нещо много смесен беше последния ти пост, Edno_momi4e :?

Ако питаш мен, завършила съм 91 НЕГ (Немската) - не бях от най-добрите ученици, защото ме мързеше да уча. Реално си седнах на гъза през последната година, когато се готвех за КСК. Ходех и на частни уроци бая време - към 7 месеца. А с езика ми провървя, защото се явих на руски, който ми е майчин 8)
Не се впрягай, ако не си изкарала достатъчно на предварителния, аз имах 2 :lol: ...но на юлския изкарах другата крайна оценка :P
Успех!
Аватар
Edno_momi4e
В началото бе словото

Мнение от Edno_momi4e »

ххх
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Bagpipe написа:Ако питаш мен, завършила съм 91 НЕГ (Немската)...
Edno_momi4e написа:Оооо, колежке , как ги усещам аз тези хора, от 1 км се усещат. Аз сам от 91 НЕГ също...
е браво, и се криете, а?!? вече си мислех, че само от Бургаската Немска има тук хора 8)...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”