1 курс Право ('09-'10)
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: 1 курс Право ('09-'10)
Последният раздел за съвременните правни теории, както и от 1-4 въпрос + всичко, което не е четено на лекция и го няма в учебниците.
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
@KsGCo: Мои са разработките. От няколко, но от добри източника: сборника и лекциите на проф. Начева, законите, лекции на доц. Пл. Киров (ще ни предава втори курс, води ОПИ във ВТУ). Не знам колко би писала проф. Начева на тях. Може би, ако утре има резултати, ще разбера
Ама, дано са достатъчно добри поне за взимане още на писмен...
В името на потока! Втория!
- Ozmodias
- В началото бе словото
Здравейте, искам да ви попитам от къде да четем по въпрос 36 от конспекта на Милкова? След прочитане на нейния учебник, кратко ровене в нета стигнах до извода, че няма много по този въпрос. Евентуално от Ташен и "Теория на правната система", който аз нямам. Благодаря за съдействието.
- velvetka
- В началото бе словото
- Специалност: право - задочно
Здравйте 
Аз пък искам да попитам утре ще има ли упражнения по ОТП, къде, кога и от колко часа? Аз съм задочно и днес идвах, за да говоря с някой от асистентите, но в нито един от кабинетите, отбелязани във вашата програма, не намерих който и да е.
Бих искала също да попитам хората, които са на изпит при Ташев, относно теста който ще бъде даден на самия изпит. Какво ще представлява той? Колко въпроса? Има ли и отворени въпроси или са само с а) б) в) г) ? Ще съм ви много благодарна, ако получа отговор.
На нас ни бяха казали, че ще се явяваме само на писмен с 2 въпроса, които той ни избере и после вече устен на курсовата и на въпроси за евентуално повишаване на оценката. Сега обаче се оказа, че проф. Ташев си е променил мнението и ще даде същите неща като на редовните. Само дето не ни е разяснил какви са тези неща ... :s ;(
Аз пък искам да попитам утре ще има ли упражнения по ОТП, къде, кога и от колко часа? Аз съм задочно и днес идвах, за да говоря с някой от асистентите, но в нито един от кабинетите, отбелязани във вашата програма, не намерих който и да е.
Бих искала също да попитам хората, които са на изпит при Ташев, относно теста който ще бъде даден на самия изпит. Какво ще представлява той? Колко въпроса? Има ли и отворени въпроси или са само с а) б) в) г) ? Ще съм ви много благодарна, ако получа отговор.
На нас ни бяха казали, че ще се явяваме само на писмен с 2 въпроса, които той ни избере и после вече устен на курсовата и на въпроси за евентуално повишаване на оценката. Сега обаче се оказа, че проф. Ташев си е променил мнението и ще даде същите неща като на редовните. Само дето не ни е разяснил какви са тези неща ... :s ;(
Без амбиция нищо не започва, без труд нищо не завършва.
- Dessy
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
Дололкото разбрах, писмения изпит ще е от 45 въпроса, минават тези,които имат по-малко от 15 грешни отговора. Мисля, че ще е само със а),б),в), но не съм сигурна.
- iodine
- Драскач
Ozmodias написа:Здравейте, искам да ви попитам от къде да четем по въпрос 36 от конспекта на Милкова? След прочитане на нейния учебник, кратко ровене в нета стигнах до извода, че няма много по този въпрос. Евентуално от Ташен и "Теория на правната система", който аз нямам. Благодаря за съдействието.
От това на Росен Ташев, стр. 266, а за науките си има в учебника на проф. Милкова, а наистина може и при учебниците на проф. Дачев, помня, че го четах при него, май в първия по ИППУ.
- Ozmodias
- В началото бе словото
Изключаем факта, че нямам на ташев учебника, този на Дачев го имам. Много благодаря.iodine написа:Ozmodias написа:Здравейте, искам да ви попитам от къде да четем по въпрос 36 от конспекта на Милкова? След прочитане на нейния учебник, кратко ровене в нета стигнах до извода, че няма много по този въпрос. Евентуално от Ташен и "Теория на правната система", който аз нямам. Благодаря за съдействието.
От това на Росен Ташев, стр. 266, а за науките си има в учебника на проф. Милкова, а наистина може и при учебниците на проф. Дачев, помня, че го четах при него, май в първия по ИППУ.
- iodine
- Драскач
Ем, то там са само науките
Ташев - библиотеката, две странички е само.
- velvetka
- В началото бе словото
- Специалност: право - задочно
Та... утре имате ли ОТП?
Без амбиция нищо не започва, без труд нищо не завършва.
- Ivanxou
- В началото бе словото
- Курс: втори
- Обратна връзка:
А, преминаването на теста, осигурява ли ти 3-ка?Или ще ни прецакат и това, че си минал теста, просто ще е "пропуск" за същинския изпит?Dessy написа:Дололкото разбрах, писмения изпит ще е от 45 въпроса, минават тези,които имат по-малко от 15 грешни отговора. Мисля, че ще е само със а),б),в), но не съм сигурна.
- iNCodE
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: втори
"пропуск"
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Преди 30 мин проф. Начева залепи списъка с оценките от изпита по ОПИ на вратата на 299. Имам 6 
-
I.Laz.
- В началото бе словото
Колеги, след като проф. Милкова приема, че правни норми = правни предписания, в случай че ни се падне въпрос 47, какво казваме? "Правните норми и правните предписания са едно и също."
Доста кратък ми се струва, че би станал този въпрос 
-
Lost_in_thought
- В началото бе словото
Колеги от 2ри поток,някой случайно да е чел учебника на М.Михайлова по ОТП и ако е има ли полезни неща или да не се занимавам да го търся,защото гледам е посочен като източник или да си чета от Милкова,Ташев и легала? 
Светльо, мерси мн за инфото- радва ме новината, че последните теории няма да ги има. И тъй като каза, че от първи до четвърти въпрос няма да се включват, това означава ли, че пети въпрос, който е от същата поредица случайно може да се падне на някого? И бтв БРАВО за шестицата при Начева!!!