Може ли всеки нестудент да присъства на лекции в Ректората?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

mangasarka
В началото бе словото

Може ли всеки нестудент да присъства на лекции в Ректората?

Мнение от mangasarka »

Питам, защото единственият път, когато отидох, ме изгониха от л по Обща Т на правото. :shock:
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

сериозно ли :shock: :shock: :shock: това пък е било много тъпо.защото по принцип всеки има право да слуша щом има желлание. то и на нашите лекции често присъстват разни дядовци , които просто слушат и се кефят ( имам предвид че всеки има право , след като не ощетява никой 8) )
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
mangasarka
В началото бе словото

Фарс

Мнение от mangasarka »

В междучасието идва полиция при мен. Викат някакво момиче се оплакало, че и нямало чантата. И студентите посочили мен като човек, който не познават и "вероятния" крадец.

После ме преджобиха в деканата на ачик пред всички - пред преподавателя и секретарките. Взеха ми GSM-a, понеже не съм си носел касовата бележка за него :lol: и ме заведоха в РПУ-то. Там някакъв ми се развика да не съм им създавал проблеми като си чета внимателно какво подписвам. :shock:

И от тях да минело, щял съм да мина без 24 часа задържане.
Питаха ме нагло за номера на GSM-a ми като явно се правеха, че не знаят какво е b-connect. Абе пълен фарс.

На другия ден дори благоволиха да ми върнат GSM-a срещу представената касова бележка. Знаете у нас като ти вземат нещо те мотат, та им прави чест поне това действие.

Изводът е: ако не сте от СУ и решите да отидете на лекции в Ректората, не носете GSM, а ако все пак носите, вземете си касовата бележка с него.

И това се случва на мен, човекът, който е признат в Германия, че е в топ 2% от всички, забележете, немски студенти (т.е. не взимат предвид, че немският не ми е матерен език). :evil:
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

какво да ти кажа- нямам думи просто...наистина
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Много жалко, че е станало така с теб, но мисля, че това е някаква случайност - нелепа и гадна. :?
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
yMeH
В началото бе словото

Мнение от yMeH »

Аз имам - съди ги! Налице са доста нарушения:
Публично оронване престижа на частно лице.
Недоказани обвинения преди изобщо да се направи каквато и да било експертиза.
Безпричинно и неоснователно възпрепятстване на бизнес среща (примерно) или важен телефонен разговор чрез отнемане на лична вещ.
Винаги когато направя сравнение, използвайки качествата лекота и фриволност на гъсеницата в пеперудената и фаза (текстът май натежа), се сещам за стотиците финални етюди на лекота и фриволност по предната ми броня и стъклото в частност...
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Потресена съм! :shock: :cry: Това е ужасно...Не можех да си представя...И точно по ОТП...Кой беше преподавателя, ако не е тайна?То веднъж, мин.г, по ОТП си спомням, че се крадяха разни неща...И точно едно момиче се оплака публично, че и няма чантата и якето... :roll: Много конфузно...
Иначе никой не може да те спре да идваш на която си искаш лекция - те са отворени... :!:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

не знам дали официално е разрешено, но специално на лекциите на юристите не е никакъв проблем, защото ние сме толкова много, че помежду си не се познаваме, какво остава за преподавателите. никой няма да разбере въобще, че не си студент, аз съм водила сто пъти разни приятели така. това което ти се е случило просто е било кофти, попаднал си явно на неподходящо място в неподходящ момент, не е някакво лично отношение. ако имаш все пак желание - просто се заприказвай дето се казва с някои от студентите, да не си единствения непознат и евентуално "заподозрян" при такива неприятности като кражби и подобни...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
shaho
Пишете, о, братя

Re: Фарс

Мнение от shaho »

mangasarka написа:И това се случва на мен, човекът, който е признат в Германия, че е в топ 2% от всички, забележете, немски студенти (т.е. не взимат предвид, че немският не ми е матерен език). :evil:
Ами като ти гледам ника,то май и българският не ти е матерен.
mangasarka
В началото бе словото

Злобар

Мнение от mangasarka »

shaho написа: Ами като ти гледам ника,то май и българският не ти е матерен.
Shaho, ти си един незрял човек - това си проличава от горното изказване. Най-малко от ника на човек може да си правиш извод за каквото и да било за него. А може би пък си изразяваш злобата чрез лична нападка. Не те разбирам.
:roll:
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Re: Фарс

Мнение от iliyan »

shaho написа:
mangasarka написа:И това се случва на мен, човекът, който е признат в Германия, че е в топ 2% от всички, забележете, немски студенти (т.е. не взимат предвид, че немският не ми е матерен език). :evil:
Ами като ти гледам ника,то май и българският не ти е матерен.
Хахаха - това ме откърти.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Току що изпратих ЛС на nrggirl, със съдържание:
Интересно ми стана като прочетох, че няма никакъв проблем да се посещават лекции в СУ. Е това значи, че да получа добро образование зависи само от мен :D. Мога да си запиша в НБУ и да си ходя редовно на лекции в СУ.
Така излиза, че разликата ще е единствено в дипломата, на която пише СУ (не казвам, че това е малка разлика), защото аз съм си съвестен, сериозен и няма да имам проблем с това да си почивам и да не уча :roll:

Какво ще кажеш, а?
Въпросът се отнася и към Вас. :roll:
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Нищо няма да те спре да идваш, бе, щом имаш желание... :)
mangasarka
В началото бе словото

Браво

Мнение от mangasarka »

явор написа:Току що изпратих ЛС на nrggirl, със съдържание:
Интересно ми стана като прочетох, че няма никакъв проблем да се посещават лекции в СУ. Е това значи, че да получа добро образование зависи само от мен :D. Мога да си запиша в НБУ и да си ходя редовно на лекции в СУ.
Така излиза, че разликата ще е единствено в дипломата, на която пише СУ (не казвам, че това е малка разлика), защото аз съм си съвестен, сериозен и няма да имам проблем с това да си почивам и да не уча :roll:

Какво ще кажеш, а?
Въпросът се отнася и към Вас. :roll:
Е тва е идеята! :)
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

За мен тая история е страхотно тъпа. При нас също се влиза свободно в лекциите. Никога не е имало проблем с това.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”