Kaндидати за Право 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Kaндидати за Право 2010
Благодаря ти! Доста надъхво-нахъсващо ми подейства
просто трябва да спра да съскам и да действам. искам да уча като животно 
Another heartache, another failed romance. On and on...
- deliriummm
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
Аз не виждам защо се притесняваш.Според мен ти стига,защото миналата година е бил 27.38,при положение,че балообразуващи бяха оценките от дипломата и се паднаха много лесни теми на редовния по история.Така че по спокойно...shtukata написа:27.48 ( 5.00 история; 5.50 литература; 5.98 матура + бонус 6 от училище) Но женско и макар че съм с мъжки характер, ме съмнява да вдигна историята
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!
- SkYaNgEl
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: кандидат-студент
Имам няколко въпроса относно кандидасване Право 2010:
1.Местата за специалност Право момчета редовно са..?
2.Svetlio.varna беше писал за подаване на документи от 28 юни до 9 юли (ако не се лъжа).Та въпроса ми е защо се подават документите със желанията преди ние да си знаем оцениките от редовните сесии (на 12 и 14 юли) ?
3.Вярно ли е това,че последните 10-15% от местата в СУ във всяка специалност(включително право) ще бъдат платени?Т.е няма да бъдат под държавна издръжка,а ще плащат пълната стойност на семестъра си.
Мерси!
1.Местата за специалност Право момчета редовно са..?
2.Svetlio.varna беше писал за подаване на документи от 28 юни до 9 юли (ако не се лъжа).Та въпроса ми е защо се подават документите със желанията преди ние да си знаем оцениките от редовните сесии (на 12 и 14 юли) ?
3.Вярно ли е това,че последните 10-15% от местата в СУ във всяка специалност(включително право) ще бъдат платени?Т.е няма да бъдат под държавна издръжка,а ще плащат пълната стойност на семестъра си.
Мерси!
Право - 1-ви курс 8-ма група
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
1. Още не е излязал разгърнатия план за прием, но миналата година бяха към 120.
2. А кога да с попъват желанията според теб? След изпитите ли? Няма логика. Ти ще си промениш ли реда на желанията, ако, да речем, имаш по-ниска оценка по БЕЛ или история?
3. Последното още не е потвърдено, нищо не се знае със сигурност.
2. А кога да с попъват желанията според теб? След изпитите ли? Няма логика. Ти ще си промениш ли реда на желанията, ако, да речем, имаш по-ниска оценка по БЕЛ или история?
3. Последното още не е потвърдено, нищо не се знае със сигурност.
-
heartseasee
- В началото бе словото
"преходът от баловете към любимата ми зубрящина на теми си е доста болезнен
" (Не ми се цитилаше целия цитат :d ) И аз така,даже още не мога да се настроя на вълна зубрене.Само че аз се тормозя по литература...
- deliriummm
- Пишете, о, братя
и на мен ми е голяма мъка 
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!
- КМаркова
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Тъй като аз възнамерявам да кандидаствам право,искам да попитам НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ако не влезна,от коя друга специалност бих могла да се преместя на следващата година по най-лестния начин??? 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Можеш да се преместиш ако имаш успешно държани канидадатстудентски изпити и по двата балообразуващи за право предмети ( ако си ходила на редовните - това условие вече го покриваш) и ако имаш успех от първата година като студент мин 5,50.
Помисли си ти в коя друга специалност би учила сериозно, така че да имаш отличен успех, в коя специалност би ти било интересно. Това е единият ариант. Другият е да избереш такава, която смяташ за лесна. Въпреки че малко трудно това може някой да го прецени.. А ако ще питаш коя е лесна.. надали някой ще може да ти отговори вярно, тъй като всички учим само едно нещо и нямаме база за сравнение. Още повече, че и това, което за мен е лесно, може съвсем да не е такова за теб
Аз лично ти препоръчвам наистина да си подредиш специалностите по интерес, защото, ако случайно тази година не те приемат Право, поне следващата година ще учиш нещо, което ще ти харесва. Недей да си правиш тънки сметки.. после винаги излиза солено
Помисли си ти в коя друга специалност би учила сериозно, така че да имаш отличен успех, в коя специалност би ти било интересно. Това е единият ариант. Другият е да избереш такава, която смяташ за лесна. Въпреки че малко трудно това може някой да го прецени.. А ако ще питаш коя е лесна.. надали някой ще може да ти отговори вярно, тъй като всички учим само едно нещо и нямаме база за сравнение. Още повече, че и това, което за мен е лесно, може съвсем да не е такова за теб
Аз лично ти препоръчвам наистина да си подредиш специалностите по интерес, защото, ако случайно тази година не те приемат Право, поне следващата година ще учиш нещо, което ще ти харесва. Недей да си правиш тънки сметки.. после винаги излиза солено
-
heartseasee
- В началото бе словото
А може ли един личен въпрос на някой,който в момента учи право не е толкова личен,де,свързан е с темата:Миналата година на предварителен изпит по история ходили ли сте и колко имате?Наистина много се чудя дали да ходя на редовен,на предварителния имам 5,75.Ако реша да отида на редовен,пак ще зарежа литературата и ще уча само по история и сбогом на правото...
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
?!?!?!?! шегуваш ли се? о.о
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
5.75 е страхотна оценка, ако си подала документи за изпита вече, яви се, но наблегни на литературата. Според мен от историята си взела максимумът
Колко имаш на изпита по БЕЛ?
- _sonrisa_
- Флъдзила
Въобще не се занимавай да ходиш повече не история! Има само две възможни оценки над твоята, а няма смисъл да си хабиш нервите да ги достигаш. 5,75 те устройва при всяко положение.. от опит знам 
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
Еееееее 5.75 е ИДЕАЛНА оценка. Ти чуваш ли се да се явяваш втори път?!
Тя историята ти се удвоява при всички положения, така че забравяш историята и учиш само литература, много ясно! Поздравления за високия резултат!
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
Международни отношения, I курс
-
heartseasee
- В началото бе словото
Мерси,ами по история е висок,понеже литературата винаги е оставала на заден план :d .Мерси за съветите и за куража,по литература имам 4,75,а на матурите БЕЛ-5,88 и история-5,96.И както става ясно,искам да уча право в СУ и никъде другаде :d .
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Ми иди на редовен, ама не учи за него, точно да свикнеш - студентите по право така се явяват на изпити....heartseasee написа:А може ли един личен въпрос на някой,който в момента учи право не е толкова личен,де,свързан е с темата:Миналата година на предварителен изпит по история ходили ли сте и колко имате?Наистина много се чудя дали да ходя на редовен,на предварителния имам 5,75.Ако реша да отида на редовен,пак ще зарежа литературата и ще уча само по история и сбогом на правото...
Учи само по литература, а по история иди да видиш дали си във форма и дали може да ти се падне нещо по-лесно, да изкараш 6.00 за престиж предимно...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!