Шепот написа:Не съм съгласна. Аз съм доволна от своето образование. Не е идеално и всеки семестър се появява по някой изкукал преподавател, от който нищо не научаваме - признавам го. Но редом с него има и един куп добри преподаватели, професионалисти в сферата си, които ни преподават интересни и полезни дисциплини. И аз като всеки български студент си имам своите оплаквания и недоволства от обучението си, но като цяло съм доволна и мисля, че ще изляза от СУ с много повече неща в главата, отколкото влязох.panchev_ivan написа:Колкото по-рано разберете, че СУ и висшето образование в БГ е трагикомедия, толкова по-добре за всички.
Чудесно знам, че има много специалности, където нещата не стоят така, но ми писна да слушам и чета нон-стоп колко е ужасно ио трагикомично висшето ни образование.Подкрепяте образованието на кредит? Аз пък не го подкрепям. Достойно за уважение е човек да влага четири/пет/колкото изисква специалността му години от живота си, за да учи. Да влага интелектуален и времеви ресурс в това да усвои знания и умения и да повиши нивото си, за да бъде после по-високообразован и полезен кадър и по-развит човек. Самият този акт е едно голямо вложение (стига, разбира се, да си отговорен човек, а не да ходиш вднъж на семестър на лекции и да мрънакш после колегите си за записки). Недопустимо е към това да се изисква задлъжняване към банки. Не стига, че човек през тези години не работи като хората и не изакарва нормални пари, с които да се издържа, в името на нещо стойностно, ами и да задлъжнява допълнително и после с години да не може да си върне дълговете. Не виждам нищо "правилно" и никакви "плюсове" в това.dexteriti написа:Образованието на кредит е едно чудесно решение.
Само ще ви кажа, че обичайният довод, че така човек ще взима по-насериозно образованието си, не фели. Ако си куха лейка, не ти се учи и го правиш, защото мама и тате са те натиснали, а не защото виждаш смисъла в това, задлъжняването няма да ти помогне особено да се усетиш.
Напълно си права!!!