Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Re: Относно общежитията

Мнение от Bety_ »

Някой може ли да си спомни от колко до колко е обедната почивка на касите? Не успях да го намеря никъде... :roll:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
Godaime
В началото бе словото
Специалност: информационни системи
Курс: първи

Мнение от Godaime »

А някой знае ли как стои въпросът с временното настаняване в общежитията, например ако задочник иска да ги ползва?
THE ONLY THING MORE DEADLY THAN PASSION IS BETRAYAL...
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Godaime написа:А някой знае ли как стои въпросът с временното настаняване в общежитията, например ако задочник иска да ги ползва?
Да, възможно е. Обаждаш се, проверяваш дали има свободни стаи (винаги има), плащаш си по банков път и хоп :albino:
Facebook
Изображение
Аватар
chorapche
В началото бе словото
Специалност: Социология
Обратна връзка:

Мнение от chorapche »

Здравейте,
понеже не мога да си отворя линка с правилника за настаняване на студенти, да питам :>
Това лято ще оставам в София, но ще се наложи да напусна квартирата, в която живея. Каква е процедурата за получаване на стая (в студ. град) през лятото?
:cyclops:
[Дзен дзенувам]
Изображение
Аватар
debauchee
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: втори

Мнение от debauchee »

Здравейте, един малко административен въпросТ - възможно ли е преместил се студент от задочна към редовна форма на обучение да получи общежитие, предвид факта, че класацията за одобрените за преместване излиза септември месец? (т.е. когато излизат и класациите за общежитие) Въпреки че, явно има възможност, защото излиза т.нар. Трета класация, която се обявява октомври месец :roll:

Мерси предварително :albino:
I've always been an introvert,happily bleeding!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

debauchee написа:Здравейте, един малко административен въпросТ - възможно ли е преместил се студент от задочна към редовна форма на обучение да получи общежитие, предвид факта, че класацията за одобрените за преместване излиза септември месец? (т.е. когато излизат и класациите за общежитие) Въпреки че, явно има възможност, защото излиза т.нар. Трета класация, която се обявява октомври месец :roll:

Мерси предварително :albino:
По всяко време можеш да подадеш молба за общшежитие. В момента се говори, че имало много свободни легла, така че скачай на 280 и отиди в Студентски гард да провериш лично как стоят нещата. С малко късмет до края на деня можете да имаш нова къщичка. :drunken:
Facebook
Изображение
TheGunner
В началото бе словото

Мнение от TheGunner »

Извинете, ако не точно тук е мястото да задам въпроса си.
Мисля да карам магистратурата си в СУ и знам, че имам право на общежитие. Искам да ви попитам, има ли начин да бъда сам в една стая? Как са баните и тоалетните - във всяка стая или на общо ползване?
Ще бъда благодарен за малко инфо! Мерси!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Всяка стая си има санитарен възел.
Няма начин да си сам, самостоятелните стаи се дават на докторанти и студенти с особени нужди
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

TheGunner написа:Извинете, ако не точно тук е мястото да задам въпроса си.
Мисля да карам магистратурата си в СУ и знам, че имам право на общежитие.
Имаш право да кандидатстваш за общежитие. Не изпускай сроковете.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
TheGunner
В началото бе словото

Мнение от TheGunner »

А кога са сроковете? Щото подаването на документи за магистратурите държавна поръчка е през септември?
Дори ако плащам за 2 легла, пак ли няма шанс да съм сам?
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

TheGunner написа: Дори ако плащам за 2 легла, пак ли няма шанс да съм сам?
Няма такава практика в СУ.
Вариантът ти е да изкараш късмет и така и да не ти настанят втори съквартирант.

За подробности относно сроковете - в сайта на СБО - http://uni-campus.net/ - имат си и форум, където може да питаш, има и телефони, на които да звъннеш.

ПОДАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ ВИНАГИ Е НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО - не изпускай сроковете. В сайта на СБО може да разбереш какъв успех се подава (при положение, че не си бакалавър на СУ) - или е оценката от дипломата, или е оценката от последната година. За бакалаври на СУ е оценката от последен курс бакалавър. За бакалаври не на СУ - не знам, но там е мястото да ти отговорят, включително да се осведомиш за новости, които въвеждат от тази година и за които тук ние може да те объркаме (СУ редовно въвеждат нови правила или променят стари)

Успех ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
TheGunner
В началото бе словото

Мнение от TheGunner »

Благодаря за съветите и помощта!
Ще намеря време тия дни да разгледам сайта на СБО. Но нещо не разбирам - за магистратурата, която съм си харесал (Език. Култура. Превод), документи се подават през септември (разбрах, че я има за неспециалисти, държавна поръчка) и дори да разчитам на добрия си успех, пак няма как да знам, че ще бъда приет. А документите за общежитията да подавам през лятото, ми се струва нелогично?!
Ще видя, какво ще измисля :) Апропо, с риск да изнервя някого, някой знае ли подробности за тази програма? Кога се провеждат занятията, какво е нивото, стигат ли 3 семестъра, за да се изучи руския език?
Още веднъж мерси за инфото и всичко най-добро!
mamaq
В началото бе словото

Мнение от mamaq »

чета темите от форума,но ще съм първа година в СУ/надявам се:))/ ,може ли да споделите мнения за блоковете на СУ общежития.Към кой блокове да се насоча,в кои условията са по-добри в кои не :D ? За така коментирания 8-ми блок в тези 15олв наем всички консумативи ли влизат ? В другите блокове какъв е наема и как се плащат консумативите?
Благодаря предварително.
Много ще ми е полезна малко предварителна информация...,,от извора'',за да се ориентирам правилно и да няма изненади.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

да се насочиш :roll: като си подадеш молбата те рапределят някъде и толкова .. ако имаш брат сестра може да искате заедно на семейни примерно
иначе знам че 51 е изтърбушен и ремонтиран из основи преди 2г предполагам там е яко
Изображение
The Darkness Within
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки

Мнение от The Darkness Within »

Наемът навсякъде освен в 8ми блок е 17 лв без консумативите, с тях излиза около 30-40 лв месечно на човек. Консумативите се плащат заедно с наема, излизат около 15то число всеки месец.
Където и да те настанят, ако не ти хареса стаята, може да помолиш да те преместят, обикновено остават свободни места :) Мои колеги така се преместиха в 51ви блок още октомври месец. Иначе, 51 е почти като хотел - нови бюра, легла с матраци, тв и хладилник във всяка стая, ламинат на пода, нови тапети, нова баня, дограма... :lol:
За другите блокове в общи линии е късмет в каква стая ще попаднеш. Мои приятели случиха на добри стаи, на други им се наложи малко да си ги постегнат сами и/или да си намерят бюра, понеже нямаше за всеки.

Надявам се да съм помогнала! :) Успех с кандидатстването!
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”