СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Подава се декларация, не молба
Местата за прием, още известни като планов прием, не е излязъл още. Иначе, ако си приет на 3то желание, при подаване на декларация да продължиш в следващото класиране, можеш да се класираш само в по-предни специалности(примерно 2ро желание или 1во). Не виждам какво толкова сложно има, всичко е ясно като бял ден 
Компютърни науки I курс
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Така е, правилно си разбрала. И за всяко класиране се бориш за всички предходни специалности и те приемат в най-предната, за която ти стига бала. Молбата, мисля че се подава във факултета, в който кандидатстваш. Броя места за прием, мисля, вече е известен, но не мога да ти дам линк.mamaq написа:,,Ако те приемар нещо, НО! решиш да продължиш класирането за ПО-ПРЕДНИ специалности (тоест приемат те на специалност номер 3 от твоя списък, но ти искаш да се бориш за номер 2 тогава подаваш молба. НО! не можеш да се бориш за номер 4.5.6. и т.н. защото са СЛЕД специалността, която са те приели) тогава трябва да подадеш молба.''
базирам се на този коментар![]()
при всяко следващо класиране се боря за всички предходни специалности,за който не съм класирана ли или само за една ?
Къде подавам молба за следващо класиране?
Интересува ме броя места за прием,не статистика
Компютърни науки 1 курс
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Така, можеш да се бориш само за по-горна специалност. Мястото за подаване на документите за следващо класиране миналата година беше в Отдел студенти на съответната специалност. Например на 1. място си писла Право, на 2. Психилогия и си приета Психология, но желаеш да се бориш за Право. Тогава отиваш в Отдел Студенти на специалност Право и казваш, че искаш да участваш във второ класиране.
Не съм убедена, че тази година ще е на същото място, защото миналата година нямаше Информационния център, където вие сега си подавате всичките документи. Но ако не е променено нищо, би трябвало да е така. Поне с такова впечатление останах от някои хора на опашката като се записвах.. аз не знам от опит, тъй като бях приета на първо класиране.
Не съм убедена, че тази година ще е на същото място, защото миналата година нямаше Информационния център, където вие сега си подавате всичките документи. Но ако не е променено нищо, би трябвало да е така. Поне с такова впечатление останах от някои хора на опашката като се записвах.. аз не знам от опит, тъй като бях приета на първо класиране.
Последно промяна от _sonrisa_ на 03 Юни 2010, 14:28, променено общо 1 път.
Благодаря на всички за бързите и компетентни отговори 
Здравейте:) Гледайки какви документи трябват за записване за класирането малко се обърках... Какво значи: " 3. Квитанция за платена такса за участие в кандидатстудентския конкурс." ? Плаща се такса за класиране или ми трябва бележката, че съм си платила изпита?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Още не се знае със сигурност. Като му дойде времето ще кажат 
А предни години как е било?
Хъх, не че не мога да изчакам да "му дойде времето"... ама подозирам, че съм си изхвърлила касовата бележка от предварителния
Затова ми се искаше да знам дали ще ми трябва... ...
Хъх, не че не мога да изчакам да "му дойде времето"... ама подозирам, че съм си изхвърлила касовата бележка от предварителния
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
До миналата година подаването на документи за изпита и записването за класиране ставаше на една и съща дата, плащаше се само изпита. Затова и в момента никой със сигурност не можа да каже какво точно са искали да кажат в правилника за прием с тази размита формулировка. Но и да си я изхвърлила, не се притеснявай. Нямат право по закон да си изискат касовата бележка обратно. Нещо друго ще да са имали предвид 
Аха, звучи успокоително:) Дано наистина са искали да напишат нещо друго :}
Здравейте,
интересува ме дали ако съм изкарал задоволителна (за мен) оценка по математика на предварителен изпит, трявба да се запиша и платя за редовния, за да ми се зачита оценката от предварителния изпит?
интересува ме дали ако съм изкарал задоволителна (за мен) оценка по математика на предварителен изпит, трявба да се запиша и платя за редовния, за да ми се зачита оценката от предварителния изпит?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Още не е съвсем ясно. Миналата година трябваше. тази година всички изпити са с еднакъв статут, демек всички са редовни и не би трябвало да ти искат пари, но преди да започнат да приемат документи за класиране нищо няма да се знае със сигурност. 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Светльо- Знае се!
НЕ е нужно да се плаща за следващ изпит, ако си доволен от оценката си от предишния!( нарочно не използвам думите " предварителен" и " редовен", защото тази година са просто 1.,2.,3. изпитна сесия)
Много хора са проверявали вече и информацията е потвъредена
НЕ е нужно да се плаща за следващ изпит, ако си доволен от оценката си от предишния!( нарочно не използвам думите " предварителен" и " редовен", защото тази година са просто 1.,2.,3. изпитна сесия)
Ох, какъв товар падна от мен, защото си помислих, че щом съм изпуснал датата за записване за редовния изпит по матем. и сега няма да мога да участвам в класирането с оценката от първия изпит по предмета. Благодаря за ясния отговор!_sonrisa_ написа:Светльо- Знае се!
Е добре аз съвсем се оплетох..аз сега като съм си го платила за трета сесия изпита по история пък няма да се явя кво ще стане?служебно 2 и после ми се взима по-високата оценка нали?
Човек сам си е мъдрец,сам си е подлец и сам на щастието си творец