Благодаря за отговора, но имах предвид от математическа гледна точки. Допълнителни формули, таблици.. ? Защото ако се сравни с другите справочници, този на СУ е доста " съкратен " ..bggashnik написа:Ами има си съществени промени(като стереометрия на трети изпит и матурите се взимат вместо оценката през годините), но не ти препоръчвам да си го купуваш, всичко нужно можеш да прочетеш във форума и на сайта на СУВсъщност, наредбите в справочника са същите като в сайта
[КСК 2010] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: КСК 2010/2011 Математика
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Ох, тук мисля, че не се разбрахме. Аз говорех за Справочник за кандидат-студенти 2010-2011 , а ти за справочник по математика. Но и така да е, разлика няма. Справочникът по математика от 2010 няма допълнителни таблици, формули и т.н. Разликата е само това, че ще има стереометрия на третия изпит 
Компютърни науки I курс
-
vicho_
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Радвайте се, че ще има стереометрия, поне стереометричните задачи, които дават, са елементарни 
-
Стоян Христов
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Поне на първите 2 изпита 
- goshkoutd
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
OMG, записването за третия изпит е било до 21 май. Найс..... Ще пропусна третия явно 
http://www.youtube.com/watch?v=nqsf0XynGz8 - how to end a movie
- bggashnik
- Пишеща машина
Компютърни науки I курс
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: [КСК 2010] Математика
Явно въпреки че темата е закачена най-отгоре и е направена важна, не се забелязва от всички кандидатстващи, щом продължават да се жалват в най-различни теми, че са изпуснали сроковете за записване за изпит. Документи за записване за изпит все още се приемат
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=17369
- goshkoutd
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Това е, защото в Bookmarks/Отметки линкът ме препраща директно в тази темаsvetlio.varna написа:Явно въпреки че темата е закачена най-отгоре и е направена важна, не се забелязва от всички кандидатстващи, щом продължават да се жалват в най-различни теми, че са изпуснали сроковете за записване за изпит. Документи за записване за изпит все още се приематhttp://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=17369
Малко след поста си, отворих главната страница на форума и видях темата. Вече съм записан и всичко е наред. Освен така един колега, (чието име май беше svetlio.varna
http://www.youtube.com/watch?v=nqsf0XynGz8 - how to end a movie
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Да същият е
И ти писа също така, че и той е фен на Манчестър Юнайтед 
- Krisko
- В началото бе словото
Извинявам се че пак питам, но сега пък това: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... lozhenie_2 ме озадачава
. Кое последно ще се взима за балообразуваща оценката от матурата, оценката от 4-те години или някво средноаритметично от 2-те ? Защото тук пише "СПИСЪК на специалностите и формите на обучение, на състезателните изпити, оценките от дипломата за средно образование, които участват в балообразуването и на максималния бал"
Информатика I курс
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Ако си държал като втора задължителна матура по предмета, който е балообразуващ, ти се взима оценката от матурата, т.е. не избираш, дори и да е по-ниска от оценката ти през годините. Не знам обаче какво е положението, ако оценката е от третата по избор матура.Krisko написа:Извинявам се че пак питам, но сега пък това: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... lozhenie_2 ме озадачава. Кое последно ще се взима за балообразуваща оценката от матурата, оценката от 4-те години или някво средноаритметично от 2-те ? Защото тук пише "СПИСЪК на специалностите и формите на обучение, на състезателните изпити, оценките от дипломата за средно образование, които участват в балообразуването и на максималния бал"
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
Балообразуване ФМИ
Здравейте драги колеги и студенти,
Ситуацията е малко тегава. Избрал съм специалност, която изисква оценката по математика от дипломата, но ако се явя на матура по математика как се смята?
Перспективата ми е следната: Оценката ми от дипломата, за сега, е 6.00 и съм сигурен ,че 12ти клас няма да се променят нещата. Конкуренцията, обаче, е голяма ,а явявайки се на матура по математика рискувам да намаля бала за СУ. Ако сметките са едни и същи предпочитам да се явя на матура по друг предмет, който не е математика.
Въпроси:
1) Ако карам матура по математика, оценката от нея замества ли оценката от дипломата при образуване на бала за СУ?
2) Ако един кандидат има 6.00 в дипломата по математика, а друг се яви на матура по математика и изкара толкова - бала един и същ ли е (Вземайки в предвид, че двата кандидата имат еднакви оценки на кндидат-студентските изпити на СУ)? На кратко: Смятането променя ли се?
3) Бихте ли рискували на мое място?
Предполагам ще ме насочите към очевидните страници свързани с балообразуването, но ме притеснява факта, че не пише за коя година се отнасят. На единия - Математика х2, на друг Математика х1 + Физика х1. Странна работа.
Мерси предварително!
Има си тема за кандидатстването с математика. Местя мнението тук.
svetlio.varna
Ситуацията е малко тегава. Избрал съм специалност, която изисква оценката по математика от дипломата, но ако се явя на матура по математика как се смята?
Перспективата ми е следната: Оценката ми от дипломата, за сега, е 6.00 и съм сигурен ,че 12ти клас няма да се променят нещата. Конкуренцията, обаче, е голяма ,а явявайки се на матура по математика рискувам да намаля бала за СУ. Ако сметките са едни и същи предпочитам да се явя на матура по друг предмет, който не е математика.
Въпроси:
1) Ако карам матура по математика, оценката от нея замества ли оценката от дипломата при образуване на бала за СУ?
2) Ако един кандидат има 6.00 в дипломата по математика, а друг се яви на матура по математика и изкара толкова - бала един и същ ли е (Вземайки в предвид, че двата кандидата имат еднакви оценки на кндидат-студентските изпити на СУ)? На кратко: Смятането променя ли се?
Предполагам ще ме насочите към очевидните страници свързани с балообразуването, но ме притеснява факта, че не пише за коя година се отнасят. На единия - Математика х2, на друг Математика х1 + Физика х1. Странна работа.
Мерси предварително!
svetlio.varna
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
1) Да, взема се оценката от ДЗИ като балообразуваща, ако караш такава матура. Ти обаче едва ли си 12. клас, което значи, че ще кандидатстваш най-рано догодина, а регламента общо взето последните две години относно роята на оценките от матурата често се променя. Никой не може да ти каже със сигурност как ще бъде догодина.
2) Един и същ ще бъде балът.
3) Преди да направиш избор, информирай се подробно догодина какви са условията за кандидатстване и как се формира балът за желаната специалност, защото много твои колеги тая година направиха точно тази грешка.
2) Един и същ ще бъде балът.
3) Преди да направиш избор, информирай се подробно догодина какви са условията за кандидатстване и как се формира балът за желаната специалност, защото много твои колеги тая година направиха точно тази грешка.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Балообразуване ФМИ
Здрасти. "svetlio.varna" ти отговори на въпросите, но искам да добавя някои неща за 3тия въпрос. Аз съм кандидат-студент тази година, кандидатствам с математика, и когато избрах математиката за втората ми матура не знаех, че тя замества оценката от дипломата (която ми е 6.00).. Отначало ми изглеждаше кофти ситуацията, защото имаше вероятност да загубя ценни стотни, но после като се замислих, имаше и положителни страни. Поне нямаше нужда да се тормозя с друг предмет, а и преспокойно може да използваш тази оценка като резервен вариант, една отлична оценка от матурата може да ти послужи като вход за много университети. В крайна сметка изкарах 6.00 и не загубих стотни. Ако се подготвиш за изпита в СУ матурата ще ти се стори лесна, но доста по ниско ниво е степента на трудност. Догодина може би ще се променят някои неща, но ако не се променят, според мен със сегашните условия, плюсовете ДА избереш матура по математика са повече от тези ДА НЕ избереш матурата по математика.iprodanov написа:Здравейте драги колеги и студенти,
Перспективата ми е следната: Оценката ми от дипломата, за сега, е 6.00 и съм сигурен ,че 12ти клас няма да се променят нещата. Конкуренцията, обаче, е голяма ,а явявайки се на матура по математика рискувам да намаля бала за СУ. Ако сметките са едни и същи предпочитам да се явя на матура по друг предмет, който не е математика.![]()
Въпроси:
Предполагам ще ме насочите към очевидните страници свързани с балообразуването, но ме притеснява факта, че не пише за коя година се отнасят. На единия - Математика х2, на друг Математика х1 + Физика х1. Странна работа.![]()
Мерси предварително!
svetlio.varna
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
Благодаря за отговорите!
И аз виждам много плюсове в матурата, но пък единственото място, където искам да следвам, е СУ ,а карам ли матура бих изгубил ценни стотни, това ме притеснява. Най-добре на предварителната да видя колко ще изкарам.
Още едно въпросче, ако може: Кога да очаквам новите правила да се явят, да звъня ли на ФМИ или да чакам?
Годината, когато ще кандидатствам, ще е 2011, следователно
"Кандидатстудентска кампания 2010-2011" е за мен и мойте връстници или греша?
И аз виждам много плюсове в матурата, но пък единственото място, където искам да следвам, е СУ ,а карам ли матура бих изгубил ценни стотни, това ме притеснява. Най-добре на предварителната да видя колко ще изкарам.
Още едно въпросче, ако може: Кога да очаквам новите правила да се явят, да звъня ли на ФМИ или да чакам?
Годината, когато ще кандидатствам, ще е 2011, следователно
"Кандидатстудентска кампания 2010-2011" е за мен и мойте връстници или греша?