Кафявият случай с Александър Стойнов

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
shaho
Пишете, о, братя

Re: Кафявият случай с Александър Стойнов

Мнение от shaho »

За идиотите, които са надраскали входа на "Шипка" :

Колеги, това ли ви е формата на протест срещу ... Стойнов - да дращите по външните стени на университета и да загрозявате нещо, строено с цената на толкова труд и средства ? Можеше да изберете хиляди други начини. Като сте решили да драскате със спрей, можеше да надраскате коридорите например или пък да речем колата на Стойнов и т.н. А ако си мислете, че това, което сте направили ще трогне някой, жестоко се лъжете. И по тъпи лозунги не можахте ли да измислите. "Стойнов, проклет да си", "Александър Стойнов е престъпник" :lol: Тва все едно го е мислил някой бавноразвиващ се третокласник.

Колега, моля... ;)
MidwinterSun
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Обаче е абсолютно прав! :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Има ли промяна във формата за изпит по Наказателно обща част при Стойнов?Тест без устен и тема ли са?
Lanfear~
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от Lanfear~ »

И сега какво...12 човека от 200 на теста...тая година предлагам да заложим на Нова телевизия! :)
ЮФ, право, ІV курс, І група:))
Advocatus diaboli
Help me have a home:)

Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Сериозно? Отново? Стига беее :(
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Lanfear~
От дъжд на вятър

Мнение от Lanfear~ »

Споко, вие сте следващите!:)
На някой хрумна ли му, че не е лошо да пробваме с темата? Не! Сега ще си бием кратуните...За да усети, че нещо не му е наред с теста, може просто веднъж да отиде целия курс на темата...макар че там пък не е лошо да можеш да мислиш систематично и подредено...Anyway...август е септември...:D
Advocatus diaboli

Изображение
Аватар
loverlips
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от loverlips »

Сериозно ли 12 човека са го взели :shock: ? Аз чувах доста изблици на радост и реших, че положението е доооооста по-добро от предни години, и че по-скоро трябва да се срамувам от това че НЕ издържах теста :bounce:
При темите какво е положението? Видях, че маса хора се наредиха най-отпред за тема :)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ами аз понеже познавам точно едно момиче, което щеше да се явява при него и именно тя ми обясняваше, че имало тема - а аз дори не знаех, защото винаги всички са говорели за теста на Стойнов, не за темата му. И сега се чудя дали тия скъсани са само на теста, или общо от целия поток. Нямам представа колко хора освен нея са писали тема, макар че като се замисли човек, логично е след като едната година е станал такъв скандал и си наясно, че тестът е невземаем, да решиш да се пробваш с темата, поне да имаш повече шансове.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
loverlips
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от loverlips »

Ами да, действително на изпита тази година имаше доста хора избрали да развиват тема. Именно заради миналогодишният скандал. Но вече какъв е процента на скъсани в съпоствка м/у 2те форми на изпитване не знам. Аз се пробвах с теста, за септември вече не знам...
Някой ако може, нека даде малко инфо за темата. За какво писахте? Какво е оценяването?
Lanfear~
От дъжд на вятър

Мнение от Lanfear~ »

Според коментара на Никола във ФБ 12 човека са с над 2, утре като ида за резултатите от темите, ще ги проверя за протокола... Loverlips, не бяхме много, о/о 16-17, и м/у другото темата беше лесна...за миг мярнах в купчината въпроса за вменяемост и невменяемост и се прицелих в него, но Ст. ми ги разбърка изпод пръстите:D
Midwinter, проблема не е в теста, а в критерийте за оценяване :) Да си знаете...ходете на темата и не се правете на идиоти...и най - вече - четете сериозно...;)

Лейтър: Темата беше умисъл, допълнителни въпроси - общи особености на 2актно и съставно престъпление, и права, които се ограничават при лишаването от свобода.
Както каза един колега, оценява се не това, което знаеш, а това което не знаеш - 4 групи грешки, всяка от които намаля оценката със съответната единица. Така че тук нещата с разтягане на локуми не важат, пишеш само това, за което си сигурен, и не рискуваш да пишеш глупости. Приятна работа:)
Advocatus diaboli

Изображение
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Е, как ще са само 12 човека, аз познавам поне 8 взели го :D Да не излиза, че знам всички взели го :D

Според мен истината е в темата, но резултатите от нея излизат утре, така че тогава ще си говорим пак :)
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
loverlips
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от loverlips »

Значи ще очаквам да споделите мнение относно оценяването :) До колко е обективно и т.н. Започвам отсега да умувам, за какво да се готвя за септември. Дени, за какво писахте, какво беше времето за писане на тема, че ми избяга от ума? Съдейки по теста, май наистина си права, че в темата е истината :П
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

loverlips написа:Значи ще очаквам да споделите мнение относно оценяването :) До колко е обективно и т.н. Започвам отсега да умувам, за какво да се готвя за септември. Дени, за какво писахте, какво беше времето за писане на тема, че ми избяга от ума? Съдейки по теста, май наистина си права, че в темата е истината :П
О, не, Деси, не съм писала тема. Не бях учила, оставих си го за септ, но съм решила за тема (нека видим какво оценява де, утре ще се видят оценките, дано все пак поне там е по - човечно оценяването), тестът е просто направен за да къса. Аз като гледах точките не видях някой да има повече от 2 точки на 1вия дял или 2 на третия, а уж чисто теоритични въпроси в тези два дяла (вторият дял, в който има най - много въпроси и съответно точки, е този с въпроси от закона и там точките варираха от 0 до 9, 10 :D, т.е. доста по разбрани въпроси в сравнение с другите). И като се смъкне с единица за невзет минимум на дял, ходи смятай :D

Иначе, Lanfear~ каза точно темата както ми я казаха и на мен хора, които са я писали - "Темата беше умисъл, допълнителни въпроси - общи особености на 2актно и съставно престъпление, и права, които се ограничават при лишаването от свобода. "
Аватар
loverlips
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от loverlips »

Ясно Дени. Аз също не бях учила, умишлено си го оставих за септември :П Нооо, тестът действително е направен за да скъса, да те обърка максимално и да не получиш мечтаното 3 :) От една страна стоят възможните отговори, които са достатъчно объркани. За да нацелиш правилните Евентуално, трябва да се съсредоточиш не върху усвоеното, научавайки съдържанието на учебника, а върху точната мисъл, точното определение на точната страница... Като прибавиш системата от 2,6,2, която е Задължителна... какво да говорим... Но действително, надявам се на инфо относно Темата, за да премисля как да постъпя септември. Да си призная, бях се заинатила за този тест. Оставих го за септември, за да покажа на себе си, че с повече четене, теста се минава. Но след изпита на 6ти, не зная вече какво да мисля...
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Значи, ако четеш и знаеш учеБника идеално, ще имаш всичките отговори. Първите въпроси винаги включват примерно особеностите ПОСОЧЕНИ В УЧЕБНИКА на някоя функция на НП и подобни. Втората част е най - лесна и научаема. Тестът е взамаем, но само по точно определен начин и в/у точно определено НП - това на професор Стойнов :)

Нека учим сега и всеки ще се опита според знанията си -пък дано успеем на есен :) Че и Специална част ни чака след няколко месеца :joker: :geek: :flower:
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”