Фабио Симпличо вече е играч на Рома
След четири сезона в Палермо и изтекъл договор бразилският полузащитник Фабио Симпличо премина в Рома със свободен трансфер. 30-годишният футболист подписа тригодишен договор на стойност 1,8 милиона евро на сезон. За него отдавна се говореше, че ще се мести в столицата, но ето че това вече е факт.
"За мен е чест да нося фланелката на Рома. Това е огромен скок в моята кариера и аз искам да благодаря на всички, които вярваха в мен", заяви пред официалния клубен сайт Симпличо.
Той е шестият бразилец в състава на "вълците" след вратарите Жулио Серджо и Алесандре Дони, защитника Жуан, халфа Родриго Тадей и нападателя Жулио Баптища. Очаква се към тях да се присъедини и нападателят на Фламенго Адриано.
Канаваро отива да играе в ОАЕ, подписа с Ал Ахли
Италианският национал Фабио Канаваро се съгласи на шокиращ трансфер в ОАЕ. Доскорошният защитник на Ювентус ще играе от следващия сезон в дубайския клуб Ал Ахли, който иска Хари Реднап за мениджър. Новината бе съобщена от ръководството на клуба, който в официално изявление до медиите обяви, че договорът на Канаваро е за срок от две години.
Бранителят ще се присъедини към новия си отбор след края на световното първенство в ЮАР. От Ал Ахли няма да плащат трансферна сума за него, тъй като договорът на Фабио със "Старата госпожа" изтече в края на сезона и така той се сдоби със статут на свободен агент. Дубайският клуб в момента е в процес на методично преструктуриране по инициатива на новия президент на клуба и спортния директор Марк Бел, който е работил в Болтън.
Както е известно, шефовете на Ал-Ахли проявяват сериозен интерес и към мениджъра на Тотнъм Хари Реднап. С првличането на 36-годишния Канаваро пък от клуба се надяват, че ще успят да вдигнат нивото на отбора и така да предизвикат интереса и на други световни звезди.
Италианецът, който има 132 мача за "Скуадра адзура", отказа оферти от родината си, за да играе в Дубай, когато новият сезон започне в средата на септември. Фабио Канаваро е носител на престижната награда "Златната топка" за най-добър футболист в света през 2006 година на списание "Франс Футбол" и е №1 в класацията на ФИФА за същата година.