СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Alensia
В началото бе словото
Курс: втори

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от Alensia »

Здравейте!Аз нещо май съм се прецакала..записах се за 3-тата сесия история,въпреки че си харесвам оценката от предварителния и мислех да не ходя на редовния.Сега ако не се явя на 14 юли какво ще стане предполагам няма проблем :)
Човек сам си е мъдрец,сам си е подлец и сам на щастието си творец :)
Miss_Mystery
От дъжд на вятър
Специалност: Социална педагогика
Курс: четвърти

Мнение от Miss_Mystery »

_sonrisa_ написа:Нем, документите с подредените специалности се подават ПРЕДИ да си знаеш оценките от последната сесия! След като излязат оценките се формират минималните балове и в личната информация на сайта ще ви излезе дали сте и на кое желание сте класирани. След това ще отидете на посочените дати да се запишете, ако сте класирани в желаната от вас специалност, ако не - ще си подадето документи за минаване на следващо класиране :)
Нещо не ми стана ясно с тези документи. Нали трябва да си подадем документите със специалноститее от 28-ми юни до 9-ти юли и да чакаме класиранията. Моля да ми обясните пак
Благодаря предварително!
Нямам време - то тече и искам да живея сега...
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ralicachalova написа: Нещо не ми стана ясно с тези документи. Нали трябва да си подадем документите със специалноститее от 28-ми юни до 9-ти юли и да чакаме класиранията.
какво точно да обясним което не го знаеш Изображение
м/у 28 и 9 ти отиваш в унито вземаш си една бланка подреждаш си специалностите в нея и я връщаш
класиранията излизат след това и според дали ти харесва специалността в която си влязла или се запислваш или чакаш 2ро и 3то класиране
Изображение
Lady_Green
В началото бе словото

Мнение от Lady_Green »

Друго имах предвид - че от по-горните мнение останах с впечатление ,че няма шанс да се влезе с матура..какво като е по-малък коефициента..няма значение.В пресата пишеше ,че желаещите така или иначе ще са по-малко както с всяка изминала година.
Последно промяна от Lady_Green на 01 Юни 2010, 12:55, променено общо 1 път.
Lady_Green
В началото бе словото

Мнение от Lady_Green »

issoax написа:
ralicachalova написа: Нещо не ми стана ясно с тези документи. Нали трябва да си подадем документите със специалноститее от 28-ми юни до 9-ти юли и да чакаме класиранията.
какво точно да обясним което не го знаеш Изображение
м/у 28 и 9 ти отиваш в унито вземаш си една бланка подреждаш си специалностите в нея и я връщаш
класиранията излизат след това и според дали ти харесва специалността в която си влязла или се запислваш или чакаш 2ро и 3то класиране
да + че на 1ва страница на темата всичко е Упоменато мн добре! А и ако можеш -вземи си справочника и там го пише..А има и телефон за връзка,където също можеш да попиташ.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Lady_Green .. нищо подобно .. миналата година имаше 4 то класиране за 800 места май ... влизаш стига да си изкарал 3ка .. няма как да не влезеш с матура .. е няма да е в най желаната специалност на съответния факултет но си вътре като стой та гледай ;)

едит: влизането в унито не е проблем .. трудното идва после .. като изкараш 1година се чудиш как да се мотивираш да го завършиш :lol:
Изображение
Lady_Green
В началото бе словото

Мнение от Lady_Green »

issoax написа:Lady_Green .. нищо подобно .. миналата година имаше 4 то класиране за 800 места май ... влизаш стига да си изкарал 3ка .. няма как да не влезеш с матура .. е няма да е в най желаната специалност на съответния факултет но си вътре като стой та гледай ;)

едит: влизането в унито не е проблем .. трудното идва после .. като изкараш 1година се чудиш как да се мотивираш да го завършиш :lol:
ееее не !трябва да се гледа мн положително на нещата.да ,знам че се влиза с матура.миналата година ме приеха Тюркология с 3ка от матура..но не се записах.нали не е идеята просто да влезеш?желая успех на всички..но нека повечето се запишат в Унсс :roll: :twisted:
Miss_Mystery
От дъжд на вятър
Специалност: Социална педагогика

Мнение от Miss_Mystery »

Благодаря за отговорите. Питах понеже бях чела нещо от 6-ти до 20-ти юни. А и много се притеснявам нещо да не се обърка...
Нямам време - то тече и искам да живея сега...
Аватар
Alensia
В началото бе словото

Мнение от Alensia »

И все пак бих била много доволна ако някой ми отговори на моето запитване,което беше - нещо май съм се прецакала..записах се за 3-тата сесия история,въпреки че си харесвам оценката от предварителния и мислех да не ходя на редовния.Сега ако не се явя на 14 юли какво ще стане предполагам няма проблем?
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от _Stella_ »

Alensia написа:И все пак бих била много доволна ако някой ми отговори на моето запитване,което беше - нещо май съм се прецакала..записах се за 3-тата сесия история,въпреки че си харесвам оценката от предварителния и мислех да не ходя на редовния.Сега ако не се явя на 14 юли какво ще стане предполагам няма проблем?
Ще имаш служебно 2 на трета сесия и ще ти вземат по-високата оценка, която си изкарала през втора сесия :)
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
Аватар
Alensia
В началото бе словото

Мнение от Alensia »

Благодаря _Stella_ :)
mamaq
В началото бе словото

Мнение от mamaq »

Здравейте.Имам и аз няколко въпросчета относно класиранията :( Изясних,че за всяко следващо класиране участвам за предната низходяща посочена специалност ,само 1 ли или за всички предходни? Къде се подава тази молба за участие във 2-ро класиране? В СУ-къде? Също така губя ли мястото си от 1-во класиране или го запазвам и имам избор след 2-ро? За класиране за специалности след тази ,за която съм класирана се подава пак молба ли или не участвам изобщо за тях? Доста са объркани нещата според мен :shock:
Благодаря за отговорите предварително :D
mamaq
В началото бе словото

Мнение от mamaq »

Също така....да сте виждали утвърдения план прием по брой момичета и момчета за 2010-2011??
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Значи...нека го разясня първо. Оценката, която сте изкарали на предварителния изпит, ако искате може да се запази и да участвате с нея в класиранията и после записването. Но, ако не, ще държите редовен изпит и после ще решите коя от двете оценки ще ползвате. Схемата на класиранията се състои в това, че Ви подреждат според зависимост дипломата и оценката от изпитите. Мястото на първо класиране се загубва, ако не бъдете класирани в нито една специалност и така върви схемата до второ и трето класиране, докато не видите сами, че сте приети някъде. И след като видите, че сте приети, записвате и следването започва :) Това няма значение обаче, в което и да е класиране сте! Не виждам колко му е трудно схващането... И все още няма статистики за момчета и момичета от тая година, тъй като изпитите не са свършили!
mamaq
В началото бе словото

Мнение от mamaq »

,,Ако те приемар нещо, НО! решиш да продължиш класирането за ПО-ПРЕДНИ специалности (тоест приемат те на специалност номер 3 от твоя списък, но ти искаш да се бориш за номер 2 тогава подаваш молба. НО! не можеш да се бориш за номер 4.5.6. и т.н. защото са СЛЕД специалността, която са те приели) тогава трябва да подадеш молба.''
базирам се на този коментар :(
при всяко следващо класиране се боря за всички предходни специалности,за който не съм класирана ли или само за една ?

Къде подавам молба за следващо класиране?
Интересува ме броя места за прием,не статистика :D
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”