СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Здравейте!Аз нещо май съм се прецакала..записах се за 3-тата сесия история,въпреки че си харесвам оценката от предварителния и мислех да не ходя на редовния.Сега ако не се явя на 14 юли какво ще стане предполагам няма проблем 
Човек сам си е мъдрец,сам си е подлец и сам на щастието си творец 
-
Miss_Mystery
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социална педагогика
- Курс: четвърти
Нещо не ми стана ясно с тези документи. Нали трябва да си подадем документите със специалноститее от 28-ми юни до 9-ти юли и да чакаме класиранията. Моля да ми обясните пак_sonrisa_ написа:Нем, документите с подредените специалности се подават ПРЕДИ да си знаеш оценките от последната сесия! След като излязат оценките се формират минималните балове и в личната информация на сайта ще ви излезе дали сте и на кое желание сте класирани. След това ще отидете на посочените дати да се запишете, ако сте класирани в желаната от вас специалност, ако не - ще си подадето документи за минаване на следващо класиране
Благодаря предварително!
Нямам време - то тече и искам да живея сега...
какво точно да обясним което не го знаешralicachalova написа: Нещо не ми стана ясно с тези документи. Нали трябва да си подадем документите със специалноститее от 28-ми юни до 9-ти юли и да чакаме класиранията.

м/у 28 и 9 ти отиваш в унито вземаш си една бланка подреждаш си специалностите в нея и я връщаш
класиранията излизат след това и според дали ти харесва специалността в която си влязла или се запислваш или чакаш 2ро и 3то класиране
-
Lady_Green
- В началото бе словото
Друго имах предвид - че от по-горните мнение останах с впечатление ,че няма шанс да се влезе с матура..какво като е по-малък коефициента..няма значение.В пресата пишеше ,че желаещите така или иначе ще са по-малко както с всяка изминала година.
Последно промяна от Lady_Green на 01 Юни 2010, 12:55, променено общо 1 път.
-
Lady_Green
- В началото бе словото
да + че на 1ва страница на темата всичко е Упоменато мн добре! А и ако можеш -вземи си справочника и там го пише..А има и телефон за връзка,където също можеш да попиташ.issoax написа:какво точно да обясним което не го знаешralicachalova написа: Нещо не ми стана ясно с тези документи. Нали трябва да си подадем документите със специалноститее от 28-ми юни до 9-ти юли и да чакаме класиранията.
м/у 28 и 9 ти отиваш в унито вземаш си една бланка подреждаш си специалностите в нея и я връщаш
класиранията излизат след това и според дали ти харесва специалността в която си влязла или се запислваш или чакаш 2ро и 3то класиране
Lady_Green .. нищо подобно .. миналата година имаше 4 то класиране за 800 места май ... влизаш стига да си изкарал 3ка .. няма как да не влезеш с матура .. е няма да е в най желаната специалност на съответния факултет но си вътре като стой та гледай 
едит: влизането в унито не е проблем .. трудното идва после .. като изкараш 1година се чудиш как да се мотивираш да го завършиш
едит: влизането в унито не е проблем .. трудното идва после .. като изкараш 1година се чудиш как да се мотивираш да го завършиш
-
Lady_Green
- В началото бе словото
ееее не !трябва да се гледа мн положително на нещата.да ,знам че се влиза с матура.миналата година ме приеха Тюркология с 3ка от матура..но не се записах.нали не е идеята просто да влезеш?желая успех на всички..но нека повечето се запишат в Унссissoax написа:Lady_Green .. нищо подобно .. миналата година имаше 4 то класиране за 800 места май ... влизаш стига да си изкарал 3ка .. няма как да не влезеш с матура .. е няма да е в най желаната специалност на съответния факултет но си вътре като стой та гледай
-
Miss_Mystery
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социална педагогика
Благодаря за отговорите. Питах понеже бях чела нещо от 6-ти до 20-ти юни. А и много се притеснявам нещо да не се обърка...
Нямам време - то тече и искам да живея сега...
И все пак бих била много доволна ако някой ми отговори на моето запитване,което беше - нещо май съм се прецакала..записах се за 3-тата сесия история,въпреки че си харесвам оценката от предварителния и мислех да не ходя на редовния.Сега ако не се явя на 14 юли какво ще стане предполагам няма проблем?
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Ще имаш служебно 2 на трета сесия и ще ти вземат по-високата оценка, която си изкарала през втора сесияAlensia написа:И все пак бих била много доволна ако някой ми отговори на моето запитване,което беше - нещо май съм се прецакала..записах се за 3-тата сесия история,въпреки че си харесвам оценката от предварителния и мислех да не ходя на редовния.Сега ако не се явя на 14 юли какво ще стане предполагам няма проблем?
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
Международни отношения, I курс
Благодаря _Stella_ 
Здравейте.Имам и аз няколко въпросчета относно класиранията
Изясних,че за всяко следващо класиране участвам за предната низходяща посочена специалност ,само 1 ли или за всички предходни? Къде се подава тази молба за участие във 2-ро класиране? В СУ-къде? Също така губя ли мястото си от 1-во класиране или го запазвам и имам избор след 2-ро? За класиране за специалности след тази ,за която съм класирана се подава пак молба ли или не участвам изобщо за тях? Доста са объркани нещата според мен
Благодаря за отговорите предварително
Благодаря за отговорите предварително
Също така....да сте виждали утвърдения план прием по брой момичета и момчета за 2010-2011??
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Значи...нека го разясня първо. Оценката, която сте изкарали на предварителния изпит, ако искате може да се запази и да участвате с нея в класиранията и после записването. Но, ако не, ще държите редовен изпит и после ще решите коя от двете оценки ще ползвате. Схемата на класиранията се състои в това, че Ви подреждат според зависимост дипломата и оценката от изпитите. Мястото на първо класиране се загубва, ако не бъдете класирани в нито една специалност и така върви схемата до второ и трето класиране, докато не видите сами, че сте приети някъде. И след като видите, че сте приети, записвате и следването започва
Това няма значение обаче, в което и да е класиране сте! Не виждам колко му е трудно схващането... И все още няма статистики за момчета и момичета от тая година, тъй като изпитите не са свършили!
,,Ако те приемар нещо, НО! решиш да продължиш класирането за ПО-ПРЕДНИ специалности (тоест приемат те на специалност номер 3 от твоя списък, но ти искаш да се бориш за номер 2 тогава подаваш молба. НО! не можеш да се бориш за номер 4.5.6. и т.н. защото са СЛЕД специалността, която са те приели) тогава трябва да подадеш молба.''
базирам се на този коментар
при всяко следващо класиране се боря за всички предходни специалности,за който не съм класирана ли или само за една ?
Къде подавам молба за следващо класиране?
Интересува ме броя места за прием,не статистика
базирам се на този коментар
при всяко следващо класиране се боря за всички предходни специалности,за който не съм класирана ли или само за една ?
Къде подавам молба за следващо класиране?
Интересува ме броя места за прием,не статистика