СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
В такъв случай в балообразуването участва оценката от ДЗИ. 
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Напоследък се опитвам да разбера, а не мога:
На мен оценката ми от предварителния по история ми е достатъчна и нямам намерение да се явявам на редовния. Обаче не знам дали трябва да отида и да се запиша за него, уж не трябва. Ама миналата година май е трябвало...
Пише че от 28-ми Юни започват да се попълват документи за участване в класиранията. То явно означава, че тези, които ще се явяват на редовната сесия ще трябва да се запишат за класиранията и да си подредят желанията, без да си знаят оценките ли?
Пише и за някаква такса, която трябва да се плати тогава. Доколкото знам таксата за първия семестър се плаща чак като се записваме в специалността, а не когато се записваме за класиранията. Тогава каква е тази такса?
Съжалявам за многото въпроси, ама почити нищо не ми е ясно, а сайта на СУ още повече ме обърква.
На мен оценката ми от предварителния по история ми е достатъчна и нямам намерение да се явявам на редовния. Обаче не знам дали трябва да отида и да се запиша за него, уж не трябва. Ама миналата година май е трябвало...
Пише че от 28-ми Юни започват да се попълват документи за участване в класиранията. То явно означава, че тези, които ще се явяват на редовната сесия ще трябва да се запишат за класиранията и да си подредят желанията, без да си знаят оценките ли?
Пише и за някаква такса, която трябва да се плати тогава. Доколкото знам таксата за първия семестър се плаща чак като се записваме в специалността, а не когато се записваме за класиранията. Тогава каква е тази такса?
Съжалявам за многото въпроси, ама почити нищо не ми е ясно, а сайта на СУ още повече ме обърква.
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Така, почвам подред
1.Миналата година трябваше да се плати таксата и за редвния изпит, независимо от това, далиси харесваш оценката от предварителния. Тази година НЕ Е ТАКА.- спокойно
2. Документите с избраните от теб специалностите винаги са се попълвали преди редовната сесия и да- повечето хора не си знаят оценките, затова е хубаво да се мисли преди да си напишеш в определен ред желанията, за да не стават гафове после. Помнете, че ако минавате на следващи класирания можете да се движите само по възходящ ред нагоре в желанията, не и надолу!
3. Таксата, която се плаща тогава си е за изпитната сесия. Ти си купуваш просто документите ( миналата година бяха 7 лв мисля). Иначе си прав, че семестриалната такса се плаща при записването за дадената специалност , в която си приет
Иначе за всички други, които ше се явяват на редовни изпит - документите се подават в Информационния център ( намира се в тунелчето на Су, при изхода, който е при метрото), а таксите се плащат в Паричен салон ( на 4тия етаж се намира, но питайте някой да ви упъти, защото е малко сложничко
)
1.Миналата година трябваше да се плати таксата и за редвния изпит, независимо от това, далиси харесваш оценката от предварителния. Тази година НЕ Е ТАКА.- спокойно
2. Документите с избраните от теб специалностите винаги са се попълвали преди редовната сесия и да- повечето хора не си знаят оценките, затова е хубаво да се мисли преди да си напишеш в определен ред желанията, за да не стават гафове после. Помнете, че ако минавате на следващи класирания можете да се движите само по възходящ ред нагоре в желанията, не и надолу!
3. Таксата, която се плаща тогава си е за изпитната сесия. Ти си купуваш просто документите ( миналата година бяха 7 лв мисля). Иначе си прав, че семестриалната такса се плаща при записването за дадената специалност , в която си приет
Иначе за всички други, които ше се явяват на редовни изпит - документите се подават в Информационния център ( намира се в тунелчето на Су, при изхода, който е при метрото), а таксите се плащат в Паричен салон ( на 4тия етаж се намира, но питайте някой да ви упъти, защото е малко сложничко
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Благодаря много, страхотна си!:)
- _sonrisa_
- Флъдзила
-
Miss_Mystery
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социална педагогика
Извинете ако се повтарям, но не намерих никъде информация. Кога започва подаването на документите за специалностите? Благодаря предварително!
Нямам време - то тече и искам да живея сега...
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Това и аз съм го казвал...винаги трябва да чакате всички изпити да минат! Класиранията започват от Юли до Август!
Ако имате .. това го казвам и към другите кандидати, ако имате хубави оценки на предварителните, направо отивайте да записвате, ако ли не..отивайте на редовен и чакайте 
А документи за класиране се подават от 28 юни до 9 юли...
- _sonrisa_
- Флъдзила
? Я преведи какво искаш да кажешIcebreakerR написа:Това и аз съм го казвал...винаги трябва да чакате всички изпити да минат! Класиранията започват от Юли до Август!Ако имате .. това го казвам и към другите кандидати, ако имате хубави оценки на предварителните, направо отивайте да записвате, ако ли не..отивайте на редовен и чакайте
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Ми, ако трябва да съм честен, когато бях да си гледам рецензията на работата ми, имаше едно момиче, което се колебаеше дали да ходи на редовна сесия и питаше проверяващите дали би могла от сега да подаде документи за записване и те й позволиха. А, иначе е вярно, че трябва да се чакат класирания и etc. , но това е , което чух и реших да споделя, пък може и да греша 
Документи за записване няма как да се подадат сега... Не е минал срокът, в който се заявява желание за участие в класирането, след това се чака самото класиране... Записването е още по-напред във времето... Възможно ли е да не си чул правилно? 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Абсолютно е сигурно, че не е чул правило
Сроковете са еднакви за всички, не може едни да си ги подават по-рано, други по-късно 
Кристиянски- квесторите толкова и разбират в повечето случаи. Така че няма какво да са и "позволили" - не може да се запише където и да е било преди да са минали всички изпитни сесии и да е излязъл минималният бал най-малкото!
Кристиянски- квесторите толкова и разбират в повечето случаи. Така че няма какво да са и "позволили" - не може да се запише където и да е било преди да са минали всички изпитни сесии и да е излязъл минималният бал най-малкото!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
И аз мисля така, нещо острия ти DJ-ски слух ти е изневерил 
- Gabrislava
- В началото бе словото
Да видя дали правилно съм разбрала... Значи документите за участие в класиранията се подават , когато мине и редовната сесия!?Защото като ходих да се записвам за предварителните в СУ и ВТУ ми казаха цхе трябавло сега да взема два комплекта документи.. и да си подредя сега желанията за специалностите.
Моля някой да ми разясни кратко и ясно каква е истината

Моля някой да ми разясни кратко и ясно каква е истината
Най-хубавото нещо е илюзията
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
Еми сега започна третата (редовна) сесия. Т.е. малко преди изтичането й (около средата на юли) вече трябва да си си подредила желанията, да имаш дипломата и да си подала документите, поне така аз си мисля. Нали периодът за подаване е от 28ми юни до 9ти юли...Gabrislava написа:Да видя дали правилно съм разбрала... Значи документите за участие в класиранията се подават , когато мине и редовната сесия!?Защото като ходих да се записвам за предварителните в СУ и ВТУ ми казаха цхе трябавло сега да взема два комплекта документи.. и да си подредя сега желанията за специалностите.
Моля някой да ми разясни кратко и ясно каква е истината![]()
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
Международни отношения, I курс