ОТП - Въпрос относно изпитния процес.

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

MikeCannon
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

ОТП - Въпрос относно изпитния процес.

Мнение от MikeCannon »

Здравейте! Имам въпрос относно Обща теория на правото - как протича самият изпит при проф. Д. Милкова? Имаше малко леко разминаване в организацията на лекциите през тези два семестъра /задочник съм/ и не успях да посетя много-много от нейните лекции.
Друго нещо, което ме тревожи - при кой преподавател е по-добре да се отиде, проф. Ташев или проф. Милкова? Под "по-добре" естествено нямам предвид "кой пише 6ци от раз", а при кой изпитният процес минава по-добре. Все пак, като "заек" в системата на Университета, за мен най-важно е предразполагането. Не отивам "колкото да мина", но един усмихнат или поне коректен преподавател би ме предразположил много повече от намусен или заяждащ се такъв.
Благодаря!
Аватар
Sarkozy
В началото бе словото
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: ОТП - Въпрос относно изпитния процес.

Мнение от Sarkozy »

Здравей,

Що се касае лекциите... Лично според моето дълбоко убеждение - факта, че не си присъствал на лекциите не е проблем. Важното е да си купиш учебника и да го наизустиш. Да именно, да наизустиш, тъй като материята е твърде абстрактна (поне за мене беше).

Дали ще си при г-жа Милкова или при г-н Ташев - важното е да си купиш учебнека и да направиш, което ти казах ;) На въпроса при кого е "по-добре" - не знам. Статистически про г.жа Милкова има по-малко скъсани студенти юни месец. Ако знаещ - ще минеш и при двамата както и обратното.

Ще си позволя да спаделя с теб и едно лично проникновение - ОТП е не само скучен и донякъде труден, предвед, че в повечето въпроси се изисква чисто наизустяване но също така и изключително безполезен предмет, без практическо приложение, което разбира се е вярно и за други предмети, а в някои случаи и професори от ЮР.

И за присъствието бих си позволил да споделя с теб още нещо - вече съм на 5ти курс редовно. За момента съм бил на 1 упражнение и на 3 лекции (общо 4 х 45 минути). И въпреки това съм отличник...
C’est la vie, la concurrence. Je vais même vous dire mieux, moi, j’ai la concurrence dans les veines.
Аватар
Sarkozy
В началото бе словото
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Sarkozy »

и още нещо - презюмирам, че веднага ще се намери някой да ми каже, че това, което казвам е невъзможно (за присъстнието), че има закон, правилник и тн. Съгласен съм, че подобни нормативни актове съществуват, на ще се съгласите с мен, че България е държавата, където законите не се почитат - от най-високите държавни институции до най-ниската прослойка (етническа? :) на обществото. В България всичо е възможно. :rr:
C’est la vie, la concurrence. Je vais même vous dire mieux, moi, j’ai la concurrence dans les veines.
MikeCannon
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от MikeCannon »

Благодаря за информацията :)
По принцип не обичам да наизустявам, но тук принципите отпадат много бързо под натиска на нуждите. И тъй като спомена, че си 5и курс - успех с дипломата работа и държавните изпити! :)
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

Хммм, това с наизустяването не е вярно, в момента, в който схванеш нещата трябва само да запомниш понятията, оттам нататък всичко е само развитие на въпросните понятия (при Ташев втория ми въпрос беше буквално два реда, като го формулираш правилно не се очаква нищо друго, в този смисъл мога да кажа, че ако си чел и разбрал учебника му Ташев е много приятен изпитващ). А за значението - ами, как да го кажа, юридическите фатки, правата и задълженията, правоотношенията, субектите и т.н. са въпроси в началото на всяка дисциплина, както и тълкуването, да не коментираме източниците на правото. Сега, човек не трбява да се впива в дефиниците от първи курс, защото може да чуе и по-добри нагоре, но са полезни.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”