?Въпрос? за втора специалност /от друг университет-->СУ/

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Тва малко рисковано ми се види... :? Даже не малко...Тия от УНСС могат също да се доберат до информацията във вестника...
А как ще ги убедиш в гимназията да ти издадат нова...? :roll:
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

got написа:Тва малко рисковано ми се види... :? Даже не малко...Тия от УНСС могат също да се доберат до информацията във вестника...
А как ще ги убедиш в гимназията да ти издадат нова...? :roll:
Aма разбира се... Те имат 10 души назначени да следят обявите по вестниците, а после да проверяват дали имат студенти с такава диплома... /макар че и на мен не ми е много ясно какво точно правят секретарките по университетите по цял ден, говоря за тези на ФКНФ в СУ главно.../
А от гимназията ще ти издадат нова като отидеш с обявлението и си платиш съответната такса... Само е чудно за какво са ти притрябвали 2 бакалаварски степени... Не си струва...
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

nrggirl написа:значи, аз доколкото разбирам, ти просто искаш да караш две различни висши в два различни ВУЗ-а, което по принцип не е много регламентирано. в смисъл, не е забранено, аз например имма познат, който караше успоредно НБУ и ТУ, но разликата е, че НБУ е частен Вуз и не правят проблеми. а СУ и УНСС са държавни университети, и няма как да стане, най-малкото най-вероятно в УНСС вече са ти взели дипломата, и няма как да оставиш диплома в СУ. отделно, че ще трябва да кандидатстваш наново за СУ. абе, с две думи - няма как да стане...
О-о-о тамън за това щях да питам. Значи аз искам да уча право в НБУ и Стопанско управление в СУ. Приемаме, че ми стигне балът и за двете. Записването в НБУ започва по-рано. ТАм не ти взимат дипломата. После се записвам в СУ и ми я взимат. ... Я сега да те попитам твоя познат, дето караше така - защо се отказа. Не сварваше ли? А имаше ли риск нещо да ко изключат или какво.... Много искам така да направя и аз :roll:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Я ми препоръчайте право с коя икономическа специалност се вързва? Ама не само в СУ... :?
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

явор написа:
nrggirl написа:значи, аз доколкото разбирам, ти просто искаш да караш две различни висши в два различни ВУЗ-а, което по принцип не е много регламентирано. в смисъл, не е забранено, аз например имма познат, който караше успоредно НБУ и ТУ, но разликата е, че НБУ е частен Вуз и не правят проблеми. а СУ и УНСС са държавни университети, и няма как да стане, най-малкото най-вероятно в УНСС вече са ти взели дипломата, и няма как да оставиш диплома в СУ. отделно, че ще трябва да кандидатстваш наново за СУ. абе, с две думи - няма как да стане...
О-о-о тамън за това щях да питам. Значи аз искам да уча право в НБУ и Стопанско управление в СУ. Приемаме, че ми стигне балът и за двете. Записването в НБУ започва по-рано. ТАм не ти взимат дипломата. После се записвам в СУ и ми я взимат. ... Я сега да те попитам твоя познат, дето караше така - защо се отказа. Не сварваше ли? А имаше ли риск нещо да ко изключат или какво.... Много искам така да направя и аз :roll:
ами, той беше в ТУ и НБУ, и да - просто не смогна, в ТУ е доста тежко. иначе няма абсолютно никакъв проблем, както казах - пробемът е при два държавни университета, където все пак си на държавна издръжка, стипендии ала-бала, за НБУ+... няма проблем!
но честно казано едва ли ще смогнеш, лично мнение, в смисъл право+... идва доста натоварващо в един момент. даже финансово ако щеш. иначе, не съм много наясно със икономическите специалности, но нещо от сорта на мениджмънт ми звучи добре... абе, мн е трудно да отговориш, още повече че ти още не си се ориентирал даже вероятно с какво точно право ти се занимава...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ами само да не е наказателно... Всякакво друго ми харесва :roll:
А иначе... коя е по-лесна специалност с мат., дето ще се съчетае с право?
Финансово проблеми няма да има :wink:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

ами принципно икономиката като цяло се съчетава добре с правото, доста са близки нещата. но както казах, не разбирам много от икономически специалности. финансите ми се струва, че ще е твърде тежко в съчетание с право, въпреки че не е невъзможно. иначе икономиката има смисъл най-вече ако искаш да се занимаваш с търговско право или с недвижими имоти и инвестиции. иначе например за семейно право икономиката няма да има кой знае какъв смисъл... затова ти казах, че трябва да си по-ориентиран какво точно искаш. а няма как да знаеш отсега, освен ако вашите не ти дадат насоки...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

явор написа: А иначе... коя е по-лесна специалност с мат., дето ще се съчетае с право?
За математика не знам, но за икономика : финанси, застраховане, интелектуална собственост, МИО :roll:
senex
В началото бе словото

Мнение от senex »

Crematory написа:
явор написа: А иначе... коя е по-лесна специалност с мат., дето ще се съчетае с право?
За математика не знам, но за икономика : финанси, застраховане, интелектуална собственост, МИО :roll:
МИО лесна? Явно не си учила МИО :lol:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

senex написа:
Crematory написа:
МИО лесна? Явно не си учила МИО :lol:
без да искам да те обидя - човекът иска да съчетава право с икономика, едва ли МИО-то ще е нещото което ще му се опре :roll:...

Щастливо безработна!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”