Матура по математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Матура по математика

Мнение от The_Soldier »

mindfreak написа:ще ти онемат...това е уважение към предмета... базикам се е ... кой го е*е а тъпити сантиметри... че даже и да са на крадват
Хаха дано да е така.. Изглежда 6.00, ако не пропускам нещо.. Успех и на останалите, дано всички сте се справили страхотно :D
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Само едно ще кажа КУР за МОН и тяхното 448... как ще е 448 като ааааа не е парола или бббббб майка им тъпа.. сега няма да имам 6,00 заради тая простотия...
Fotaje
В началото бе словото

Мнение от Fotaje »

имам 5 толкова елементарни грешки + двете недовършени задачи за по 15 ............... около 45-50 точки събирам ...
vicho_
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от vicho_ »

rounders написа:Само едно ще кажа КУР за МОН и тяхното 448... как ще е 448 като ааааа не е парола или бббббб майка им тъпа.. сега няма да имам 6,00 заради тая простотия...
още един и от мен...
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Някой да ми обясни на 28 къде ми е грешка. Ъгълът и страната дето е радиус са ясни,но аз другата съм я намерил по др начин. Тя е 1/2 от AC в триъгълника АОК. Следователно ми трябва АС = ?. По косинусова теорема излиза,че катета е : 6/корен от (2 - корен то 3) следователно половината от това е другата страна и като ги умножа и рационализирам излиза друг отговор. Къде ми е грешката? 10 път го решавам и не виждам!?!?!?!
zmeqt
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от zmeqt »

rounders написа:Само едно ще кажа КУР за МОН и тяхното 448... как ще е 448 като ааааа не е парола или бббббб майка им тъпа.. сега няма да имам 6,00 заради тая простотия...
Аз от първа до 25 + 28 нямам грешка.На 26 съм направил всичко,намерил съм сбора,но съм сгрешил проста сметка за произведението,за което ще ми махнат най-много три точки.На 27 изписах страница и половина,като разглеждах 3 случая,за 6-цифрен,за 7-цифрен и за 8-цифрен.За всеки случай разглеждам примерно вариант 5а 1б 4а 2б и т.н и това за всеки случай и си играх така докато стигнах до отговор 442 и според мен това е верният отговор и смятам,че условието е зададено некоректно,щом изнасят отговор 448,тъй като,както повечето забелязаха,според условието код като аааааа или бббббб (който са общо 6 варианта за 3те случая) е недопустим.Дано някой се свърже с мон и ги уведоми за тази неточност.А въпросът ми е ,тъй като съм решавал 27 по нестандартен начин и съм получил 442,възможно ли е да не ми дадат никакви точки,защото това ще е пълен провал..Има ли друг решавал със изписване на случаи с пермутации с повторения като мен ?
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Според мен ще ти дадат точки, може да не са максималните, но ще ти дадат доста. Иначе в math10 ми казаха,че и моят отговор е верен на 28,ако някой го е получил 9корен от 2 х корен от (2 - корен от 3) х ( 2 + корен от 3)/2
Аватар
mindfreak
В началото бе словото

Мнение от mindfreak »

Аз по съвсем различен начин им решавам 28... построявам КН .. по cosT им намирам АК, после от АОН намирам АО и пресмятам лицето...
Кур за МОН, два за задачите... !
some people understand, some dont... some people realize, some people wont
http://www.facebook.com/ivan.petev
zlatev
В началото бе словото

Мнение от zlatev »

относно задача 27 и аз мисля че верен отговор трябва да бъде 442, защото ако приемем че паролите aaaaaa, aaaaaaa, aaaaaaaa, bbbbbb, bbbbbbb, bbbbbbbb са възможни, Иван няма да си спомни че паролата е от a и b, а ще си спомни че е от само а или само b и тогава той има 6 варианта да пробва :evil:
ето мнението на един учител http://itacademy.teacher.bg/cs/forums/p/8057/30930.aspx
Последно промяна от zlatev на 18 Май 2010, 06:07, променено общо 2 пъти.
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Условието на 27 наистина е объркващо, би трябвало да бъдат по конкретни.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

The_Soldier написа:Условието на 27 наистина е объркващо, би трябвало да бъдат по конкретни.
И аз съм на това мнение. Явно не са си свършили работата, както трябва!
Компютърни науки 1 курс
zmeqt
В началото бе словото

Мнение от zmeqt »

zlatev написа:относно задача 27 и аз мисля че верен отговор трябва да бъде 442, защото ако приемем че паролите aaaaaa, aaaaaaa, aaaaaaaa, bbbbbb, bbbbbbb, bbbbbbbb са възможни, Иван няма да си спомни че паролата е от a и b, а ще си спомни че е от само а или само b и тогава той има 6 варианта да пробва :evil:
ето мнението на един учител http://itacademy.teacher.bg/cs/forums/p/8057/30930.aspx
Много креативно мислене,това не ми беше хрумвало дори,но от логическа гледна точка си напълно прав!Още една причина да зачитаме тази задача за некоректна.
zlatev
В началото бе словото

Мнение от zlatev »

Сега какво следва? Господари на ефира или BTV? :Cherna_06: :Cherna_06:
returntothepast
В началото бе словото

Мнение от returntothepast »

Аз мисля че АААААА е възможна парола, замислете се - това пак отговаря на условието да включва САМО първите две букви на азбуката. Но е мноого глупаво, че не се дават точки за отговора на въпроса "колко най-много опити може да направи той, за да открие паролата на брат си? " Защото така погледнато отг не е 448 - всички възможни пароли, а 447.
Последно промяна от returntothepast на 18 Май 2010, 13:01, променено общо 1 път.
Freestyler
В началото бе словото

Мнение от Freestyler »

Как въобще някой трезво мислещ човек би извадил 6? КЪДЕ в текста се споменава че задължително участват и двете?
И как решихте че аааааа, бббббб не са пароли? Търсите под вола теле, само дето явно не сте намерили теле, а кофа с л**** :(.
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”