Студентски град и чистотата в него
Re: Студентски град и чистотата в него
Ми не, Вайпърке, мисли като много други студенти -
аз така или иначе трябва да работя, за да се издържам, защо тогава да не си позволя малко по-нормален стандарт, а? (Нормален, нормален, колко да е нормален...) Ама все пак - живяла съм със съквартирантки, които пият (и пеят) до 6, а аз в 7 трябва да ставам за работа. Живяла съм със съквартирантки, които се прибират в 1 и ме будят да чистим?! (а не е като мръсните чинии да бяха мои, ама...). Живяла съм с момичета, които пушеха по 20 цигари на ден всяка - в стаята, в която аз се борех с белодробно възпаление.
Е, така не става. Да 150лв не могат да се сравняват с 40 - ама не могат и здравето и нормалното отношение. И недей да се заяждаш със хората, които живеят на квартира - в повечето случаи те се лишават от повече неща, за да си осигурят покрив над главата, отколкото тези на общежитие... Ама друго си е Строежа да ти е до гъза и текилата да ти е 50ст, нали?
аз така или иначе трябва да работя, за да се издържам, защо тогава да не си позволя малко по-нормален стандарт, а? (Нормален, нормален, колко да е нормален...) Ама все пак - живяла съм със съквартирантки, които пият (и пеят) до 6, а аз в 7 трябва да ставам за работа. Живяла съм със съквартирантки, които се прибират в 1 и ме будят да чистим?! (а не е като мръсните чинии да бяха мои, ама...). Живяла съм с момичета, които пушеха по 20 цигари на ден всяка - в стаята, в която аз се борех с белодробно възпаление.
Е, така не става. Да 150лв не могат да се сравняват с 40 - ама не могат и здравето и нормалното отношение. И недей да се заяждаш със хората, които живеят на квартира - в повечето случаи те се лишават от повече неща, за да си осигурят покрив над главата, отколкото тези на общежитие... Ама друго си е Строежа да ти е до гъза и текилата да ти е 50ст, нали?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Ти с кви съквартирантки си живяла не ме интересува, аз живея с най-добрата си приятелка, разбираме се чудесно и смятаме есента да се преместим на семейно за да е по-сигурно че ще сме си само двете, тъй като не искаме трето момиче и ще се разберем с домакинката ни - тя е пич и ще ни уреди.Мила написа: . Ама друго си е Строежа да ти е до гъза и текилата да ти е 50ст, нали?
А в Строежа ходя веднъж в месеца и текили не пия, моето момиче, къде ходя не е твоя работа! Но поне като не ме познаваш и не знаеш къде ходя, какво пия , какво обичам и какво не обича, като нищо не знаеш за мен - недей да ми говориш.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
наистина ли не ме разбираш ли или просто се правиш
сега даваш 40лв за общежитие .. предполагам всичко е включено в тия пари
и живееш с някаква сума там каквато вашите ти отделят
ако си на квартира ще плащаш 140 лв за вкартирата и 50 консумативи
и ще си харчиш пак същата сума за живот
т.е 150 лв отгоре .. те няма от де да дойдат освен да си ги заработиш
150 200 лв не се заработват с кой знае какъв труд особено пък в сф
ако не .. значи те устройва да си живееш в общежитието и нямам идея защо го водим тоя разговор
сега даваш 40лв за общежитие .. предполагам всичко е включено в тия пари
и живееш с някаква сума там каквато вашите ти отделят
ако си на квартира ще плащаш 140 лв за вкартирата и 50 консумативи
и ще си харчиш пак същата сума за живот
т.е 150 лв отгоре .. те няма от де да дойдат освен да си ги заработиш
150 200 лв не се заработват с кой знае какъв труд особено пък в сф
ако не .. значи те устройва да си живееш в общежитието и нямам идея защо го водим тоя разговор
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Ми не, не се правя issoax - както и да ми ги въртиш и сучеш нещата, пак няма да се сгълася с теб, защото явно ти не си способен да разбереш финансовото положение на някои хора.
Ще те помоля да не ми правиш сметки и разни отчети на парите - говори си по темата - ако пък толкова държиш да ми говориш за квартирите - предлагам да се доразберем в съответната тема! Тук не е мястото.
Ще те помоля да не ми правиш сметки и разни отчети на парите - говори си по темата - ако пък толкова държиш да ми говориш за квартирите - предлагам да се доразберем в съответната тема! Тук не е мястото.
And I keep...
And I keep...
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Aко за 200лв мрънкаш и сучеш...жална ти майка, като имаш и чавета за хранене 
Отиваш в Хепи или в Макдонълдс, по 4лв на час, 100-120ч месечно са ти 400лв. Готова работата, но теб ти е яко да ставаш когато си поискаш, да излизаш когато си поискаш и да нямаш шеф(мост импортант)...Тогава си кисни в бунището, не са финансите проблема и всъщност ти не се различаваш от ония 15г по водене на спора.
Отиваш в Хепи или в Макдонълдс, по 4лв на час, 100-120ч месечно са ти 400лв. Готова работата, но теб ти е яко да ставаш когато си поискаш, да излизаш когато си поискаш и да нямаш шеф(мост импортант)...Тогава си кисни в бунището, не са финансите проблема и всъщност ти не се различаваш от ония 15г по водене на спора.
е да наистина е по трудно да се хванеш да побачкаш малко .. вместо да седиш да обвиняваш тоя и оня какъв е късметлия и храненик на съдбата и да се самосъжаляваш колко ти е зле финансовото положение и как другите не могат да го разберат
- The_Viper
- Легендарен флуудър
За теб е бунище, а аз всъщност някъде да съм казала че е бунище!? Не си налагай мнението ако обичаш.
И всъщност не си ставам когато искам..почти всеки ден имма лекции от 9ч и повярвай бих искала да спа до по-късничко, но няма начин.
За работата не ми давай акъл - мн добре знам къде и какво да търся, работа ще почвам след сесията, т.е. когато на мен ми е удобно, когато ми минат изпитите и когато съм сигурна че съм ги взела всичките, а сега на МЕН не ми е удобно, ок?
И всъщност не си ставам когато искам..почти всеки ден имма лекции от 9ч и повярвай бих искала да спа до по-късничко, но няма начин.
За работата не ми давай акъл - мн добре знам къде и какво да търся, работа ще почвам след сесията, т.е. когато на мен ми е удобно, когато ми минат изпитите и когато съм сигурна че съм ги взела всичките, а сега на МЕН не ми е удобно, ок?
And I keep...
And I keep...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
The_Viper написа:И като ги дам за квартирата, с какво ще живея - ти май не можеш да мислиш логично...![]()
![]()
Точно логично си е. 110 лева .... хм, нека сложим картата за транспорт, която няма да ти се налага да плащаш.Нека сложим и факта, че доста често няма да ти се налага да консумираш готови храни, които също са скъпички (защото студентски град е цар на точно такива заведения за бързо хранене или дюнерджийници).Може да прибавим и фактора "такси", защото знаем, че понякога се случва да си примерно на центъра след полунощ и едни 10 лева си отхвърчат.
В общи линии разликата не е чак толкова голяма.А тея 100тина лева се вадят от дърво и камък.
И като в момента наемите са ниски.Изобщо, вместо да мрънкаш, можеш да погледнеш реално на нещата.Очевидно след като толкова хора ти казват, че не си права .... значи не си права.
А щом ти е толкова добре в студентски град, не мрънкай за това, че не можеш да се махнеш от там.Ни в клън, ни в ръкав.
The names of the future are stamping of impatience.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Много си мъдър, бе, професоре!

And I keep...
And I keep...
Meне ми липсва! по-точно липсват ми приятелите, които живеят там... Липсва ми младежката атмосфера, липсват ми непретенциозните кафенета...
А тука само дядовци в трамваите, а за да ида до магазина трябва да се преобличам

а да... тя мръсотията с е част от пейзажа... кво ви пречи ?!

А тука само дядовци в трамваите, а за да ида до магазина трябва да се преобличам
а да... тя мръсотията с е част от пейзажа... кво ви пречи ?!
Последно промяна от fak на 17 Май 2010, 15:05, променено общо 1 път.
la douleur exquise
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Ахах фак- къде живееш сега? Защото това с дядовците и трамвайте ми е много познато и на мен! 
And I keep...
And I keep...
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Нали затова ти писах хепи и макдонълтс, защото можеш да работиш събота и неделя по 8 часа, можеш да караш тук-таме някоя нощна смяна.. Тия с оправданието "имам да уча" или "не се справям" са персонални. Прави се график, цъкаш колкото можеш и се нарича почасова работа.The_Viper написа:За теб е бунище, а аз всъщност някъде да съм казала че е бунище!? Не си налагай мнението ако обичаш.
А студ град е БУНИЩЕБУНИЩЕБУНИЩЕБУНИЩЕБУНИЩЕБУНИЩЕБУНИЩЕБУНИЩЕБУНИЩЕБУНИЩЕБУНИЩЕ
issoax написа:е да наистина е по трудно да се хванеш да побачкаш малко .. вместо да седиш да обвиняваш тоя и оня какъв е късметлия и храненик на съдбата и да се самосъжаляваш колко ти е зле финансовото положение и как другите не могат да го разберат
Точно за това говоря.
А ти, мила ми Вайпърке, си си избрала с кого да живеш, окей, имаш връзките да си уредиш нещо по-добро. А останалите 99% от хората в студентски, които не могат? Които са длъжни да живеят, с когото им кажат? На тебе не ти пука така ли? Ми знаеш ли какво - и на нас не ни пука, ако ще да се пенсионираш в студентски град. Обаче недей да се държиш презрително с хората, които са си взели хляба в ръцете, ами вземи пример от тях.
Ама едно си баба знае, едно си баба бае.
Ps. Като модератор ти правя забележка да не обиждаш и заплашваш потребители. Ако не можеш да спазваш добрия тон и правилата на форума, въздържай се от коментари.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Хохо много бъркаш тука! Няма никакви връзки, нещата не станаха с връзки.Мила написа:окей, имаш връзките да си уредиш нещо по-добро. А останалите 99% от хората в студентски, които не могат? Които са длъжни да живеят, с когото им кажат? На тебе не ти пука така ли?
Попитахме в Комисията на СБО, писахме си молбичка - оказа се че има такава свободна стая и ни преместиха и двете в нея, оправихме документите, стегнахме си набързо багажа и се нанесохме в новата стая - така стана всичко, а не с връзки!
And I keep...
And I keep...
Пак те питам - а хората, при които това не става? Защото на всяка одобрена молба има доста отказани... Тях какво, кучета ги яли? Или да си търсят алтернативите. А аз не бъркам, а използвам собствените ти думи, че "домакинката ще ни уреди".
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens